רוטב ג'ינג'ר לסלט

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

לפני מספר שבועות נפגשנו כמה חברות לערב בנות ספונטני אצל טגוש, חברתי המופלאה שניחנה בכישרונות רבים ומגוונים (בין היתר, מורה מעולה ליוגה ומעסה בעלת ידי זהב 24k).

כרגיל, ישבנו וחפרנו כאשר במרכז השולחן נחו להן, איך לא, כמויות אוכל שיכולות להאכיל גדוד. באותו ערב התפנקנו על הרבה סושי, אותו טגוש תגברה בסלט ירוק גדול ברוטב ג'ינג'רי ועוקצני.

חיסולו הממוקד של הסלט הצביע על הצלחתו. טגוש, שטוענת שהקשר בינה ובין המטבח מקרי לחלוטין, היתה בהלם מכך שהפעם היא זו שכולנו מבקשות ממנה מתכון. למחרת, המתכון שהוציאה מהאינטרנט נחת בוואטסאפ הקבוצתי.

אותו מתכון הזכיר לי רוטב ג'ינג'ר מעולה ומשודרג שמגישים על סלט החסה ברשת מסעדות הטפניאקי Benihana. האמת, שרוטב דומה מעטר את הסלט הירוק שמגיע כסטנדרט בעוד הרבה סושיות בארצות הברית (בחלקן גם משולב גזר שהופך את הרוטב לכתום בוהק), אך הרוטב של Benihana הוא זה שחרוט בראשי עוד מהילדות וששמו הולך לפניו.

מיסטר גוגל לא איכזב, ואחרי שיטוט פה ושיטוט שם מצאתי את המתכון המבוקש של Todd Wilbur מספרו Top Secret Restaurant Recipes 2 (כן, כן 😀). המתכון שאני מציגה בפניכם היום, כמעט זהה, רק עם כמה אדפטציות ושינויים מינוריים שלי.

שימו לב שיש פה לא מעט מרכיבים וברשותכם אני מרשה לעצמי להתעקש להשתמש בכולם כמו שכתוב (כולל שמן בוטנים שניתן למצוא ברוב המעדניות). לאחר שמלקטים את כל המצרכים, ההכנה עצמה היא צ'יק צ'אק – פשוט מכניסים הכל לבלנדר ומפעילים לכ-40 שניות. סה טו.

התוצאה שמתקבלת הוא רוטב חמוץ ועוקצני, בעל טעמים וגוונים רבים נוספים. שדכו את הרוטב לסלט ירוק של עלי חסה פריכים עם מעט גילופי גזר ומלפפון וספרו לי מה דעתכם.

כמות הרוטב הוא לכ-2-3 סלטים גדולים. הרוטב נשמר נפלא במשך כמה ימים בכלי סגור במקרר.

מצרכים:

מצרכים לרוטב ג'ינג'ר
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

1/2 בצל בינוני קצוץ

1 גבעול סלרי קצוץ

1/2 כוס שמן בוטנים

1/3 כוס חומץ אורז

2 כפות מים

2 כפות ג'ינג'ר מגורר (עם המגררת הזו)

1 שן שום גדולה כתושה (או 2 קטנות)

2 כפות קטשופ (כן,כן)

4 כפיות סויה

2 כפיות שטוחות סוכר (ניתן להמיר בדבש)

2 כפיות מיץ לימון

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

הכנת הרוטב:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, מפעילים כ-40 שניות או עד שמתקבל רוטב אחיד.

רוטב לפני ערבול
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
רוטב אחרי ערבול
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

מאפסנים בכלי סגור במקרר עד להרכבת הסלט.

הרכבת הסלט:

מכניסים לקערה גדולה עלי חסה שטופים וקרועים (אפשר לשלב כמה סוגי עלים טריים: חסות שונות, קייל, תרד.. מה שזמין וטעים לכם) וגילופי גזר ומלפפון (בעזרת קולפן).

  • אפשר כמובן לגוון ולהוסיף לסלט: בצל סגול, אגוזים, פולי סויה, צנונית פרוסה ועוד…

מוזגים מהרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים.

רוטב על סלט1
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
רוטב על סלט2
צילום: תומר אפלבאום/הארץ
  • בדומה לרטבים אחרים, גם כאן תתחילו עם פחות משנראה לכם, תמיד אפשר יהיה להוסיף אם לא יספיק, אבל אם יישפך יותר מדי זה כבר סיפור בעייתי בהרבה.
סלט מעורבב
צילום: תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *