קציצות פרגית רכות ברוטב של אפונה וכורכום

כבר לפני זמן רב הגיעו שמועות לאוזניי בעניין כישורי המטבח של ליאת. חברות משותפות סיפרו שהיא מבשלת ואופה מטעמים מעולים.

האמת, לפי התדירות שאנחנו נפגשות בסופר השכונתי יכולתי כבר להבין שהבחורה מרבה לפזז בין הסירים 😀.

לפני מספר שבועות מיטל, שכבר הביאה לידיעתי בעבר מתכונים מצוינים כמו קדירת הבקר המופלאה, סיפרה לי כי הכינה לצהרים את קציצות הפרגית של ליאת וכל בני ביתה ליקקו את האצבעות. היא סיפרה כי ליאת הנחתה אותה להשתמש אך ורק בפרגיות שנטחנו טריות באותו יום, היות וההבדל בטעם הוא משמעותי.

פאסט פורוורד לסופר, שוב. אני מבקשת מליאת את המתכון (ואישור לפרסם כאן אם אכן פגז כמו שמתואר). היא סיפרה לי שזהו מתכון שלה, שהמציאה לה יום אחד תוך כדי הבישולים ומאז הפך לפייבוריט של ילדיה. והשאר היסטוריה.

עוד באותו שבוע, ילדיי ואני התענגנו לצהריים (ובעלי קיבל מנה מחוממת בערב) של קציצות אווריריות, רכות ועסיסיות של פרגית (עם קישוא מגורד בפנים – כמו קציצות העוף האפויות) ואפונה עדינה ומתפצפצת. בשילוב עם אורז לבן מדובר בארוחה נפלאה, לילדים ומבוגרים כאחד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

סיר גדול, רחב ושטוח

לתערובת הקציצות:

1 ק"ג פרגית טרייה טחונה

1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים

1 קישוא גדול מגורר וסחוט מנוזלים

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:

1 שקית אפונה עדינה (של סנפרוסט)

  • אין צורך בהפשרה מוקדמת, פשוט העבירו את האפונה העדינה הקפואה למסננת ושטפו במים פושרים.

1 בצל קצוץ קטן קטן

3 כפות שמן זית

כ-2 כוסות מים רותחים

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את כל מצרכי הקציצות: הפרגיות, הקישוא הסחוט, הבצל הסחוט, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים היטב (עדיף עם הידיים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בסיר רחב ושטוח (הכי גדול שיש לכם) מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים בכורכום ובמלח.

  • בהמשך נרצה שהמים יגיעו בערך עד ל-3/4 גובה הקציצות. עדיף להתחיל עם פחות ומקסימום להוסיף בהמשך.
  • גם האפונה תוציא מים בהמשך, אז אל דאגה, יהיו מספיק נוזלים.
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עם ידיים לחות יוצרים קציצות יחסית קטנות (יותר כיפי 😊) מתערובת הפרגיות ומכניסים לסיר בשכבה אחת, אחת ליד השנייה. אל תחששו לדחוס את הקציצות עד שכולן נכנסות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומנערים מדי פעם את הסיר עד שמשנות את צבען.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מסירים את המכסה, מוסיפים את האפונה העדינה, מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עוד כשעה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן (גם פירה יעבוד פה יופי).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

נ.ב – ביקרתי כאן ב-28/10/20 ושדרגתי את התמונות .

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. רונית הגב

    אפשר להחליף את הפרגית בבקר או עוף טחון ?

    • מיכל הגב

      היי רונית, כמובן שניתן להחליף בבקר או עוף טחון. היתרון הפרגית הטריה הטחונה הוא העסיסיות הרבה שבה.

  2. פרידה הגב

    מה החידוש פה ?

    • מיכל הגב

      שלום פרידה,
      אין כאן התיימרות לחדש אלא רק לכתוב מתכון טוב וטעים שמי שמעוניין להנות ממנו – מוזמן. תמיד יהיו כאלה שמכירים וכאלה ששמחים להכיר מתכון חדש.

  3. Avital הגב

    אפשר גם לטגן את הקציצות?

    • מיכל הגב

      הכוונה במקום לבשל אותם ברוטב עם האפונה? אפשרי בהחלט, התערובת נפלאה ויתקבלו קציצות מטוגנות טעימות מאד.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן