קציצות פרגית רכות ברוטב של אפונה וכורכום

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כבר לפני זמן רב הגיעו שמועות לאוזניי בעניין כישורי המטבח של ליאת. חברות משותפות סיפרו שהיא מבשלת ואופה מטעמים מעולים.

האמת, לפי התדירות שאנחנו נפגשות בסופר השכונתי יכולתי כבר להבין שהבחורה מרבה לפזז בין הסירים 😀.

לפני מספר שבועות מיטל, שכבר הביאה לידיעתי בעבר מתכונים מצוינים כמו קדירת הבקר המופלאה, סיפרה לי כי הכינה לצהרים את קציצות הפרגית של ליאת וכל בני ביתה ליקקו את האצבעות. היא סיפרה כי ליאת הנחתה אותה להשתמש אך ורק בפרגיות שנטחנו טריות באותו יום, היות וההבדל בטעם הוא משמעותי.

פאסט פורוורד לסופר, שוב. אני מבקשת מליאת את המתכון (ואישור לפרסם כאן אם אכן פגז כמו שמתואר). היא סיפרה לי שזהו מתכון שלה, שהמציאה לה יום אחד תוך כדי הבישולים ומאז הפך לפייבוריט של ילדיה. והשאר היסטוריה.

עוד באותו שבוע, ילדיי ואני התענגנו לצהריים (ובעלי קיבל מנה מחוממת בערב) של קציצות אווריריות, רכות ועסיסיות של פרגית (עם קישוא מגורד בפנים – כמו קציצות העוף האפויות) ואפונה עדינה ומתפצפצת. בשילוב עם אורז לבן מדובר בארוחה נפלאה, לילדים ומבוגרים כאחד.

מצרכים:

מצרכים לקציצות פרגית

סיר גדול, רחב ושטוח

לתערובת הקציצות:

1 ק”ג פרגית טרייה טחונה

1 בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים

1 קישוא גדול מגורר וסחוט מנוזלים

1/2 כוס פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

לרוטב:

1 שקית אפונה עדינה (של סנפרוסט)

  • אין צורך בהפשרה מוקדמת, פשוט העבירו את האפונה העדינה הקפואה למסננת ושטפו במים פושרים.

1 בצל קצוץ קטן קטן

3 כפות שמן זית

כ-2 כוסות מים רותחים

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית מלח

הוראות הכנה:

מכניסים לקערה גדולה את כל מצרכי הקציצות: הפרגיות, הקישוא הסחוט, הבצל הסחוט, פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים היטב (עדיף עם הידיים).

לפני הערבוב

אחרי הערבוב

בסיר רחב ושטוח (הכי גדול שיש לכם) מחממים על להבה בינונית את שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.

בצל מזהיב

מוסיפים את המים הרותחים ומתבלים בכורכום ובמלח.

  • בהמשך נרצה שהמים יגיעו בערך עד ל-3/4 גובה הקציצות. עדיף להתחיל עם פחות ומקסימום להוסיף בהמשך.
  • גם האפונה תוציא מים בהמשך, אז אל דאגה, יהיו מספיק נוזלים.

הוספת המים

הוספת הכורכום והמלח

עם ידיים לחות יוצרים קציצות יחסית קטנות (יותר כיפי 😊) מתערובת הפרגיות ומכניסים לסיר בשכבה אחת, אחת ליד השנייה.

אל תחששו לדחוס את הקציצות עד שכולן נכנסות.

הקציצות בסיר

 

כעת, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומנערים מדי פעם את הסיר עד שמשנות את צבען.

הקציצות שינו צבען

מסירים את המכסה, מוסיפים את האפונה העדינה, מערבבים ומחכים לרתיחה.

הוספת האפונה1

הוספת האפונה2

מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עוד כשעה.

המנה מוכנה

מומלץ להגיש יחד עם אורז לבן (גם פירה יעבוד פה יופי).

קציצות עם אורז

צלחת קציצות עם אורז

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “קציצות פרגית רכות ברוטב של אפונה וכורכום

    1. היי רונית, כמובן שניתן להחליף בבקר או עוף טחון. היתרון הפרגית הטריה הטחונה הוא העסיסיות הרבה שבה.

    1. שלום פרידה,
      אין כאן התיימרות לחדש אלא רק לכתוב מתכון טוב וטעים שמי שמעוניין להנות ממנו – מוזמן. תמיד יהיו כאלה שמכירים וכאלה ששמחים להכיר מתכון חדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *