פשטידת ברוקולי ופצפוצי אורז

על הפשטידה הקלה בטירוף הזו חתומה חנוקנוק, אמה של מיכקה יקירתי.

מיכקוש סיפרה לי שלאחרונה הפשטידה הזו זוכה לתהילה גדולה בקרב כל קהל שיוצא לו לטעום אותה.. לא משנה כמה מכפילה כמויות – היא תמיד מתחסלת.

כשהמשיכה לפרט את רשימת המרכיבים סקרנותי גברה: גם קלה להכנה? גם מתחסלת סדרתית וגם כוללת מרכיב מפתיע?? פשש.. נשמע כמו מתכון מנצח לבלוג!

אז מהו אותו מרכיב מפתיע אתם שואלים?

פצפוצי אורז איט איז.

אם גם אתם כמוני עוצרים שניה לוודא עם עצמכם מהם לעזאזל פצפוצי אורז, תנו לי לסגור פינה זו עבורכם.. תחשבו רייס קריספיז מינוס הסוכר, פשוט אורז תפוח ופריך. רוב המתכונים עם פצפוצי האורז שאני מכירה הם מתוקים, כמו ממתקי רייס קריספיז עם מרשמלו "הכה אמריקאים" או בשילוב עם שוקולד. האמת, אולי הקוראים האדוקים זוכרים כי הצעתי בעבר אופציה להוסיף אותם גם  לכדורי סופר דופר הבריאים האלו. בפשטידות טרם יצא לי לאכול אותם ומסתבר שהם ממש משתלבים נפלא ומוסיפים קראנץ' וגיוון נפלא.

פצפוצי האורז נמכרים בשקיות ובסופר השכונתי שלי הם מוקמו בסמוך לאגף הקורנפלקס והגרנולות.

אם כן חברים, הפשטידה הבאה היא ללא גלוטן, בלי טיפת התפשרות על טעמה ומרקמה.

אספר לכם כי המתכון המקורי מכיל אבקת מרק בצל, שממנה ומדומיה אני מנסה להימנע, אז עשיתי ניסיון והמרתי אותה בבצל מטוגן היטב ובשילוב של כמה תבלינים שהניבו פשטידה ממש מעולה. אם אתם בכל זאת רוצים ללכת על אופציית אבקת מרק הבצל (כמו בתפוחי האדמה האלה), הורידו את הבצל המטוגן ושאר התבלינים ופשוט הוסיפו שתי כפות ממנה.

בנוסף, במתכון יש להשתמש בברוקולי קפוא (של סנפרוסט) שתמיד זמין וטוב.. כמובן שניתן להמיר בברוקולי טרי. במקרה הזה דבקתי במקור והשתמשתי בקפוא, וכפי שאתם מבינים יצא נפלא.

שימו לב כי כמות זו מתאימה לפשטידה גדולה, הרגישו חופשי לחתוך את כל המרכיבים בחצי לפשטידה קטנה.

מצרכים:

תבנית פיירקס מלבנית גדולה (או תבנית אחרת גדולה המתאימה לתנור)

1 וחצי חבילות ברוקולי קפוא (של סנפרוסט)

8 כוסות פצפוצי אורז

6 ביצים

3/4 כוס שמן + 2 כפות לטיגון הבצל

1 בצל קצוץ

1 וחצי כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית כמון

1/2 כפית שום גבישי/אבקת שום

הוראות הכנה:

בסיר עם מים רותחים ומעט מומלחים מבשלים את הברוקולי על להבה בינונית למשך 10 דקות.

מסננים את הברוקולי, מצננים וחותכים לקוביות.

במקביל, מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מערבבים היטב בקערה את הביצים, השמן ותבלינים.

מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים בעדינות, כך שכל הפצפוצים ייעטפו בבלילת הביצים והשמן.

מקפלים בעדינות את הבצל המטוגן והברוקולי החתוך לתוך הבלילה, מעבירים לתבנית משומנת ואופים כשעה עד אשר חלקה העליון של הפשטידה משחים.

  1. אם מתחשק לכם לקחת את הפשטידה לכיוון גבינתי, בדומה לפשטידה הזו, הוסיפו לבלילה גבינה בולגרית/פטה מפוררת ו/או פתיתי גבינה צהובה.
  2. מי שמעוניין מוזמן להוסיף ולפזר מעט שומשום/שקדים פרוסים על פני הפשטידה בשביל הקראנץ' והיופי.
  3. ומה דעתכם בכלל להמיר את הברוקולי בכרובית?! נשמע לא רע בכלל, נכון?

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל