פשטידת אטריות ובשר

על המנה הזו אני שומעת מרוני זה זמן מה. אותה סבתא מצרית אהובה שלה, שהביאה לנו את  המג'דרה המעולה, היא שאחראית גם על פשטידה נפלאה זו.

למרות שממש לא מדובר במנה לקטנטנים, הכרתי את הפשטידה הזו לראשונה דווקא דרך בן-בן הקטן וההורס של רוני וזיו, בררן אוכל מדופלם, שדווקא את פשטידת הפסטה ובשר הסופר מתובלת של סבתא רבתא שלו (אותה מכינה באופן קבוע גם סבתו שרה – מעוגת השוקולד המושלמת הזו) הוא מוכן לאכול תמיד.

האמת, שלאחר שאפיתי אותה לראשונה, גם ילדיי זללו קוביות של פשטידת פסטה חתוכה לביסים. עם זאת, שני הקטנים שלי התלוננו מדי פעם שקצת חריף להם ונזקקו לכוס מים ליד. שלא תבינו לא נכון, שניהם המשיכו לאכול ואף ביקשו תוספות (ואלי כמובן גם טבלה פה ושם בקטשופ 😀), אך החריפות של הפפריקה החריפה יחד עם הפלפל השחור הורגשה. אם אתם רוצים מראש למתן את מד החריפות, אני ממליצה להמיר את כפית הפפריקה החריפה בחצי כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פפריקה חריפה ואולי גם להוריד מעט מהפלפל השחור. בעיניי, הפשטידה נפלאה בדיוק כך.

שימו לב שבפשטידה יש מעין רביכה, אך אל תתבלבלו לחשוב שמדובר ברביכה חלבית (כמו שהייתה לנו בלזניה הנפלאה של מאיוש או בפשטידת הפסטה התרד והגבינות של אמי למשל). הפעם מדובר בתערובת של שמן חם, קמח, מים רותחים/ציר עוף וביצים אשר עושה נפלאות לפשטידה ובעצם מאחדת ומגבשת אותה, כאשר מתערבבת עם הבשר המתובל. תאמינו לי כשאני אומרת, כדאי לכם מאד לנסות.

בנוסף, במתכון המקורי יש להוסיף לרביכה שתי כוסות מים רותחים מעורבבות עם כף אבקת מרק עוף. אני המרתי לכוס מים רותחים יחד עם כוס ציר עוף שהיה לי במקפיא. ניתן גם לוותר לגמרי ולהוסיף רק 2 כוסות מים רותחים, לשיקולכם.

שימו לב שלפי אמה של רוני ניתן להקפיא את הפשטידה ממש לפני האפייה. כך שכשבאים אורחים כל שיש לכם לעשות הוא להפשיר, לחמם ולהגיש. לצד מטבוחה טובה וסלט ירקות, מדובר בארוחה נפלאה.

אצל משפחתה של רוני אוכלים את הפשטידה כמנה ראשונה בארוחות משפחתיות. בנוסף, הם נוהגים להגיש בפסח פשטידה דומה, בה מצות לוקחות את תפקידה של הפסטה.. נשמע מעניין, נכון? מבטיחה לעדכן פרטים של פשטידה זו לקראת פסח הבא.

מצרכים:

תבנית פיירקס גדולה/ 2 תבניות עגולות בקוטר 26

חבילת פסטה טליאטלה (500 גר')

500 גר' בשר בקר טחון

1 בצל גדול לבן קצוץ דק דק

1/2 כפית כורכום

1 כפית שטוחה פפריקה חריפה

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

1 כפית גדושה מלח

1/4 כפית אגוז מוסקט

3 כפות שמן חמניות/קנולה/תירס

1/4 כוס מים

לרביכה:

3/4 כוס שמן חמניות/קנולה/תירס

3 כפות גדושות קמח

2 כוסות מים רותחים/1 כוס מים רותחים + 1 כוס ציר עוף/ 2 כוסות מים רותחים מעורבבות עם כף אבקת מרק עוף

3 ביצים L

הוראות הכנה:

מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים לפי הוראות היצרן (עד שאל דנטה).

במקביל, במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שזהוב-שחום.

מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים ומפוררים אותו, תוך כדי ערבוב, עד שמשנה את צבעו.

מוסיפים את המים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.

מתבלים בכורכום, פפריקה חריפה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל, מערבבים, מבשלים עוד 2-3 דקות ומסירים מהאש.

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכינים את הרביכה:

מחממים את השמן בסיר בינוני וכשמתחמם מוסיפים את הקמח ומערבבים ללא הפסקה עם כף עץ עד שאין יותר גבשושים.

מוסיפים את שתי כוסות הנוזלים וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שמתקבלת עיסה סמיכה.

מסירים מהאש ומוסיפים את שלושת הביצים, תוך כדי ערבוב התערובת ללא הרף.

מוסיפים את תערובת הבשר לרביכה ומערבבים היטב.

משאירים בצד 1/3 מהתערובת ואת השאר מערבבים היטב עם הפסטה המבושלת (הכי טוב עם הידיים אם התקררו מספיק).

מעבירים את הפסטה לתבנית ומורחים את ה-1/3 שהותרנו בצד מעליה, כמו קרם.

אופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה משחימה.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל