פרפה תותים

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את הקינוח התותי פרוטי הזה הכינה יובלי המהממת בת ה-14, בכורתה של מאיוש אהובתי, עליהן סיפרתי לכם כבר פה.

יובלי מזכירה לי את מיקוש בכורתי בהרבה מובנים, בין היתר, בחיבתה העזה למטבח וליצירת  מטעמים ממש שווים. יצא לי כבר לטעום כמה קינוחים שונים שהכינה, ואין ספק כי לנערה הזו יש כישרון בתחום (בנוסף לכישרונות רבים אחרים של היפה – אתם חייבים לראות אותה רוקדת! בלט, מודרני, היפ הופ.. שומטת לסתות).

הפרפה הזה, שהוא בעצם מעין ענני גלידה ביתית קרמית ועשירה בפרי, נמנה בין הקינוחים שאנחנו  אוהבים במיוחד: גם קלי קלולס להכינו וגם ניתן “לסגור את הפינה” איתו כמה ימים לפני ההגשה ולשגר לימ”ח (לפריזר) עד יום הפקודה.

בנוסף, זהו קינוח ללא גלוטן שכמובן מתאים גם לפסח, אבל ממש לא רק, יהיה כיף לקבל צלוחית ממנו בסוף כל ארוחה.

רק שימו לב:  לא מומלץ להגיש ישירות מהפריזר וכדאי לתת איזה רבע שעה בטמפרטורת החדר לפני (או חצי שעה במקרר). כמובן שבימים חמים יותר ההפשרה תהיה הרבה יותר מהירה..

אני למדתי את הלקח הזה על בשרי, בפעם הראשונה שאירחתי עם הפרפה של יובלי, הוצאתי, ברוב טיפשותי, את הפרפה ישירות מהמקפיא לשולחן הקינוחים (אחוזי האלכוהול שהיו בדמי אולי מסבירים את המהלך.. תירוצים תירוצים ). עד שהפרפה הפשיר, כל אורחיי כבר טרפו משלל הקינוחים האחרים (בכל זאת מדובר בחגיגת יום הולדת קטנה שהרמתי לעצמי , נראה לכם שלא היו מלאאא קינוחים שווים?!), כך שכשהפרפה המצוין הגיע למצב הצבירה הנכון עבורו, כבר איבד קצת את מהמונטום. התוצאה: נשאר לנו בפריזר הרבה פרפה מעולה להתענג עליו בהמשך השבוע. כך שאני יכולה להעיד בעצמי שהפרפה נשאר מצוין, גם כעבור שבוע בפריזר (רק יש להקפיד לכסותו היטב כמובן).

יצוין כי הקשבתי להמלצתה של מאיוש ומראש הכנתי כמות כפולה של פרפה, כך שימלא היטב תבנית פיירקס גדולה. אני בדרך כלל מקשיבה לה.. היא באמת משהו .

כמות המצרכים הרשומה כאן היא לתבנית פיירקס מרובעת קטנה.. אם אתם מתכננים אירוח גדול (או לחפור ולנבור במעדן הזה בהמשכים..) ממליצה לכם מראש להכין כמות כפולה גם כן.

זה הזמן לנצל את התותים האחרונים (והזולים) של העונה ולהכין את הפרפה הנפלא הזה.. לא תתחרטו.

מצרכים:

מצרכים לפרפה תות

250 גר’ תותים שטופים, ללא החלק הירוק, חתוכים לחצי

1 חלבון ביצה

1 כוס סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

הוראות הכנה:

מכניסים למיקסר (כן מיקסר!) את התותים, החלבון והסוכר ומתחילים להקציף – תחילה במהירות איטית ולאט לאט מגבירים למהירות מהירה , עד להיווצרות תערובת קצפית תפוחה.

סוכר על תותים

לפני ההקצפה

 

הקצפת התותים

 

מעבירים את התערובת לקערה נפרדת.

העברת התערובת

תערובת התותים

מבלי לשטוף את קערת המיקסר, שופכים אליה את השמנת להקצפה ומקציפים עד לקבלת קצפת טובה.

שמנת לפני הקצפה

קצפת מוכנה

  • טיפים להכנת קצפת תמצאו במתכון הזה של טרייפל תותים (גם אחלה קינוח לפסח דרך אגב, פשוט המירו את פירורי הביסקויטים בתחתית בעוגיות פסח טחונות או שברי מרנג).
  • גם אתם חושבים שקצפת פשוטה וטובה היא אחד הדברים הכי טעימים שיש?!

מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת התותים ומעבירים לכלי פיירקס. מכסים ומעבירים למקפיא, למינימום של 4 שעות, עד להגשה.

קצפת על תותים

קצפת ותותים מקופלים

קצפת ותותים מקופלים2

פרפה מוגש

פרפה בגביע

  1. גם אתם מטורפים על תותים? ממליצה לכם לקנות כמה חבילות מהתותים הזולים והנפלאים שיש כרגע, ולהקפיא בשקיות פלסטיק עם ריץ’ רץ’, להכנת שייקים וקינוחים במשך כל השנה.
  2. באותו אופן דרך אגב, אני דואגת שתמיד יהיו לי שקיות של חתיכות בננות קפואות בפריזר, להכנת שייקים שווים ביותר (בכך מייתרים קוביות הקרח ומעניקים לשייק מרקם מושלם של מילקשייק עשיר וסמיך).
  3. ניתן להכין את הפרפה הזה גם לא בעונת התותים (וגם אם לא הקפאתם תותים מבעוד מועד..).. נמיר את התותים בפרי עונתי אחר כדוגמת המנגו האהוב עליי (זוכרים את הסלט הזה?).

עד הפעם הבאה,

מיכל

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

עשוי לעניין אותך גם

Published by

3 תגובות על “פרפה תותים

  1. המתכון נראה נהדר, עושה חשק, אבל…ביצה חיה, ללא אפיה או בישול, לא “עובר” אצלנו, מלבד כלתי ההרה, אני לא מתלהבת בשיגרה, ממתכונים עם ביצים חיות, יש אלטרנטיבה?

    1. ייצא אחרת אבל אפשר פשוט להסיר את החלבונים ולהקציף שתי שמנות לקצפת ולערבב עם תותים מרוסקים, להעביר לכלי ולהקפיא. יהיה טעים לשלב גם שברי מרנג בפנים.. מקווה שעזר לך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *