פול מצרי של סבא משה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את המנה הבאה אכלתי בארוחת בוקר שהוזמנו אליה אצל רוני וזיו. רוני החליטה לפנק לפנק את זיו באחד המאכלים האהובים עליו, הלא הוא הפול המפורסם של סבה, משה ז"ל.

סבה, שנפטר לאחרונה,  בשנים האחרונות כבר לא היה במצב להכין את הפול הידוע שלו בעצמו, אז רוני החליטה לקחת את המושכות לידיים (כמה אופייני לבחורה הזו 😀) ובין שיחות עם סבתה (סבתא אסתר שמוכרת לכם מהמג'דרה הזו) ואמה (מעוגת השוקולד הזו למשל) שחזרה את המתכון המקורי. אני טעמתי את הניסיון השני שלה ובעיניי הוא היה מצוין, ולכן אני מביאה לכם אותו כאן היום.

רוני טוענת שעדיין לא קלעה בול לטעמו של הפול של סבה האהוב, אך סיכמנו כי אין מה לעשות – לדור הזה באמת היה את הטאץ' שלו, הנוסטלגי, שממש לשחזר אחד לאחד כנראה אף פעם לא נצליח (כמו שאין כמו הורניקס האוריגינל של סבתא מרים שלי, לא משנה כמה אתאמן עליהם).

אל תטעו, סיר הפול לוקק על ידי כל הנוכחים עד שנצץ (ליטרלי), הוא היה בהחלט הצלחה מסחררת בשילוב חצאי הפיתות החמות והחומוס הטעים שהוגשו יחד איתו (יש למרוח את הפיתה בחומוס ואז בתערובת הפול). אם בא לכם ממש להשקיע, אני ממליצה להגיש אותו יחד עם החומוס האגדי של השריף, וואו איזה שילוב זה יהיה.

שמחתי לגלות שלא מדובר בעבודה של שעות כפי שתיארתי לעצמי. הכנת הפול של סבא משה מלאה בעצם בקיצורי דרך (וכמה שאני אוהבת קיצורי דרך! 😀): נשתמש בפול מצרי בשימורים (שימו לב שכתוב על התווית "פול מצרי מוכן לאכילה") וסך כל זמן הבישול (והמעיכה.. בקרוב נגיע לזה) ייערך כחצי שעה בלבד.

אז כפי שכבר רמזתי קודם, בעצם אנחנו שואפים להכין כאן מעין מחית, זה לא נשמע משהו אבל היי – זה טעים בטירוף. השילוב של הפול יחד עם התבלינים, העגבנייה, הטחינה, הביצים הקשות ועוד הופך למעדן אמיתי. ממליצה לנסות בארוחת בוקר/בראנץ/ הבאה שלכם.

שימו לב שזוהי כמות לפי קופסת שימורים אחת, שמניבה סיר בינוני בלבד, אם מארחים כמות גדולה של אנשים, אני ממליצה בחום להכפיל כמויות. את הפול מגישים חם באותו היום של ההכנה. כמובן שניתן להכין כשעה לפני שמגישים ולחמם בסיר לפני ההגשה.

מצרכים:

מצרכים לפול מצרי
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 קופסת שימורים "פול מצרי מוכן לאכילה" (560 גר', 340 גר' מסונן)

1 עגבנייה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

3 שיני שום כתושות

1 כף טחינה גולמית משובחת

2 כפות שמן זית

1 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

מיץ מלימון אחד גדול (או לימון וחצי רגילים)

2 ביצים קשות קצוצות/מעוכות

להגשה:

חצאי פיתות חמות

חומוס משובח

הוראות הכנה:

מכניסים לסיר בינוני את הפול, העגבנייה, השום, שמן הזית, הטחינה הגולמית והתבלינים ומניחים על להבה נמוכה.

שום לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תבלינים לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טחינה לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שמז לסיר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים ומועכים את התערובת כך שלא יוותרו חתיכות פול שלמות. כך ממשיכים לבשל ולמעוך ולערבב לסירוגין במשך כ-10-15 דקות (לא חייבים לעמוד מעל הסיר באופן רצוף).

מעיכה ובישול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

הוספת מיץ הלימון
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים ומועכים אותן לתוך התערובת למשך כ-15 דקות נוספות, עד שנוצרת מעין עיסה אחידה (שוב, נשמע רע אך מאד טעים 😀).

הוספת ביצים קשות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פול מתבשל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם בליווי פיתות חמות וחומוס.

מוגש עם פיתות וחומוס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פול לפיתה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הפיתה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “פול מצרי של סבא משה

  1. ואם כבר… לרציניים באמת- במקום פול מהקופסא- משרים פול ללילה (אפשר גם לקנות פול בלי הקליפה!! הכי טוב!) ואז, בסיר גדול מבשלים עם 4 עגבניות ו2 כפות עדשים כתומות עד שהפול ממש ממש רך. סבא משה- מאוד מתגעגעים אליך!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *