עוגת שקדים בחושה ונהדרת

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

העוגה הבאה שייכת לז'אנר של העוגות הבחושות והמנחמות שממש מתחשק לצד כוס הקפה שלנו. עוגה עשירה בטעם של שקדים ווניל בתוספת נגיעות של תפוז שמגיעות בזיגוג. עוגה מושלמת לחורף, אבל לא רק.

אוהבי המרציפן מאד יאהבו את העוגה בזכות תוספת תמצית שקדים (שלא היתה לי בבית לפני האמת) שמעניקה את אותו טעם מרציפני וארומה משגעת (בנוסף לשקדים הטחונים שנמצאים בבלילה והשקדים הקלויים שמפזרים מעל הזיגוג). אודה שאני לא אוהדת מושבעת של מרציפן (לעומת אחי הגדול שמשוגע על מרציפן בכל צורה למשל) ודווקא מאד אהבתי את העוגה.

אי אפשר שלא להתייחס לעובדה שזוהי עוגה שלא דורשת מיקסר, הפרדת ביצים וטריקים נוספים: פשוט מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה אחת ושולחים לתנור. בזמן שהעוגה נאפית מערבבים בקערית את כל חומרי הזיגוג וקולים את השקדים. קלי קלות. אין תירוצים.

המתכון הותאם מהבלוג The Café Sucre Farine.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לעוגה:

1 גביע (200 גר') יוגורט 3% שומן לפחות

1 כוס גדושה סוכר

4 ביצים L

1 וחצי כוסות קמח

3/4 כוס שקדים טחונים

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס שמן

3/4 כפית מלח

1 כפית תמצית שקדים

2 כפיות תמצית וניל

לזיגוג:

1 כפית גרידת תפוז

3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית תמצית שקדים

3/4 כוס אבקת סוכר

לזרייה מעל:

1/2 כוס שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב עם מטרפה את היוגורט, הסוכר והביצים.

לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה, המלח ושתי התמציות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

הוספת שקדים טחונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת קמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת תמצית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את השמן ומערבבים עד שמתמזג לתוך התערובת.

הוספת שמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
בלילה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית משומנת (בקוטר 22-24) ואופים כ-35-45 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים כ-10 דקות ומחלצים מהתבנית.

בלילה לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה אפויה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בזמן שהעוגה נאפית בתנור מכינים את הזיגוג והשקדים:

לזיגוג: מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי הזיגוג ומניחים בצד.

זיגוג לפני ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
זיגוג מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לשקדים: קולים את השקדים על מחבת חמה, תוך ערבוב, עד שמשחימים אך לא נשרפים.

קליית שקדים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעוד העוגה עדיין חמה, בעזרת מברשת סיליקון, מורחים את הזיגוג בעדינות על פני העוגה עד שכולו נספג (בסדר שחלקו ינזול לצדיים).

זיגוג על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כשהזיגוג עוד רטוב, מפזרים את השקדים הקלויים על פני העוגה.

שקדים על עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עוגה נפרסת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *