עוגת עגבניות מלוחה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את המתכון הבא שלח לי קורא מקסים בשם יואב, ששיתף אותי במנה מיוחדת במינה שהפכה לקבועה בביתו. על המנה, "עוגת עגבניות מלוחה", קרא לראשונה במגזין הניו יורקר הנחשב בכתבה של הלן רוזנר.

רוזנר שיתפה, בנוסף למתכון עצמו, את ניסיונותיה לאפות עוגת פירות בחושה, כאשר פרי פחות שגרתי תופס את מקומו של השזיף ודומיו בעוגת הפירות הבחושה הסטנדרטית (כמו בעוגת הפירות הבחושה הזו או זו למשל).. כמובן שאני מדברת על העגבנייה.

לאחר אי אלו ניסיונות כושלים, רוזנר הבינה כי בעצם היא יוצרת כאן מעין בן-כלאיים של פשטידה ועוגה. אם כן, בדומה לעוגיות הפרמזן, שמתאימות לסלסלת הלחמים, גם "עוגת עגבניות" זו אינה מתאימה לשלב הקינוח של הארוחה, אלא דווקא לשלב הסלטים והמאפים, כגיוון מעניין לפוקאצ'ה למשל.

רוזנר מכתירה את המאפה כ-"עוגת העגבניות שלעולם לא ידענו שאנו זקוקים לה": עשירה, חמאתית ודחוסה כמו עוגת פירות קיצית, אך בעלת טעמים וניחוחות דומיננטיים של פרמזן, שמן זית ופלפל שחור. תודו שהסתקרנתם.

שימו לב שלא מגישים את ה-"עוגה" חמה, אלא בטמפרטורת החדר, והיא אף נשמרת בטמפרטורת החדר בכלי סגור או עטופה בניילון נצמד.

מצרכים:

מצרכים לעוגת עגבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 וחצי כוסות קמח + עוד לקימוח התבנית

350-450 גר' עגבניות בשלות וטעימות, אפשר עגבניות שדה/תמר/שרי או ערבוב של כמה סוגים (יוצא כ-3 עגבניות גדולות)

  • אם משתמשים בעגבניות גדולות: מוציאים את הקוץ, חותכים אותן לחצי ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים וחותכים גס.
  • אם משתמשים בעגבניות שרי: חוצים אותן לחצי ו-"צובטים" את הגרעינים החוצה עם האצבעות.

1 כוס (100 גר') פרמזן מגורר

100 גר' חמאה + עוד לשימון התבנית

1/2 כוס שמן זית + עוד להברשה על פני העוגה

4 ביצים גדולות

2 כפיות אבקת אפייה

2 כפיות מלח מופרדות + עוד לבזיקה על פני העוגה

1 כפית פלפל שחור + עוד לבזיקה על פני העוגה

תבנית כלשהי בקוטר 26: קפיצית, זכוכית, פאי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, משמנים ומקמחים את התבנית.

מערבבים במסננת את העגבניות המגורענות והחתוכות יחד עם כפית מלח ומניחים בכיור/בתוך קערה שיגירו נוזלים בזמן שמכינים את הבלילה.

עגבניות עם מלח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה בינונית מערבבים את הקמח יחד עם הכפית הנותרת של המלח, אבקת האפייה והפלפל השחור.

קמח עם תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים למיקסר את הפרמזן, החמאה ושמן הזית ומערבלים במהירות בינונית  למשך כ-5 דקות, עד שנוצרת תערובת בהירה ותפוחה.

שמן זית פרמזן במיקסר
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. הבלילה תהיה קלילה ואוורירית עם מרקם של מעין מוס.

הוספת הקמח
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משטחים חצי מהתערובת בתבנית.

תערובת לתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנערים מעט את העגבניות על מנת להיפתר משארית הנוזלים ומשבצים כחצי מכמות העגבניות מעל הבלילה.

עגבניות על בלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עגביות על בלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, מורחים בעזרת כף את שארית הבלילה באופן אחיד מעל העגבניות ומשבצים מעליה את יתרת העגבניות, כאשר לוחצים אותן עם האצבעות מעט פנימה לתוך הבלילה.

מריחת שארית הבלילה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
שיבוץ עגבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מורחים את העגבניות החשופות במעט שמן זית ומתבלים בעוד קצת מלח ופלפל.

מריחה בשמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים למשך כ-40-45 דקות, עד שפני העוגה זהוב ובהיר וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

עוגת עגבניות מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שימו לב, מחכים שהמאפה יתקרר ומגישים אותו בטמפרטורת החדר.

העוגה מוגשת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
העוגה נחתכת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרוסת עוגה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *