עוגת מעדני שוקולד לחה ועסיסית

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

אני מתכבדת להציג בפניכם היום מתכון נוסף לעוגה שוקולדית ונפלאה אחרת של רוית, החתומה על עוגת הפרג והשוקולד הדחוסה והנפלאה הזו.

מדובר בעוגה קלה להכנה עם טריק וגימיק חמוד ביותר – שכל מי ששומע אותו מיד מתעניין.

אחד המרכיבים המרכזיים של העוגה הוא מעדני שוקולד.

כן, אותם מעדנים שנמצאים במגירת המקרר ומחכים לכפית.

במקור, שלושה מעדני "דני" שוקולד נמנים במתכון זה, אך רוית גילתה לי שלפעמים גם אם אלה לא בדיוק המעדנים שמחכים במגירת המקרר שלה – העוגה יוצאת נפלאה. אם כן, יצא לה בעבר לשרבב לרשימת המעדנים גם "מילקי" ואפילו "דניאלה" וניל (וואו אני ממש עושה כאן פרסומות, אה? שלא תחשבו שאני מקבלת אגורה בתמורה..) ועדיין התקבלה עוגת שוקולד חלומית.

בואו נגיד שאפשר להמיר אחד מהשלישייה באיזה אקסטרה נוסף מהמקרר אבל דאגו שהשניים הנותרים אכן יהיו מעדני שוקולד, בסדר?

את העוגה מכינים בצ'יק צ'ק בסיר על הכיריים ומשם היא עוברת לתנור, בלי מיקסר, הפרדת ביצים או הפתעות נוספת. קלי קלות.

והתוצאה? עוגת שוקולד נמוכה, דחוסה, לחה ועסיסית.

מצרכים:

מצרכים לעוגת מעדנים

200 גר' חמאה

200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות

1/2 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

3 מעדני שוקולד (שוס!)

  • כאמור, סוד של רוית: ניתן להמיר אחד מהם בוניל/מילקי

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

אופציונאלי מעל:

גנאש שוקולד: 100 גר' שוקולד מריר + 3/4 כוס שמנת מתוקה (בגישת האם כבר – אז כבר 😀)

או

אבקת סוכר

תבנית קפיצית בקוטר 24 או כל תבנית עוגה אחרת (גם פיירקס מרובע יעבוד)

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מכניסים לסיר בינוני, על להבה בינונית, את החמאה, קוביות השוקולד, החלב והסוכר ומערבבים עד להמסה.

תערובת שוקולד וחמאה1

תערובת שוקולד וחמאה2

תערובת שוקולד וחמאה3

מכבים את הלהבה ומוסיפים לסיר את שלושת המעדנים והביצים ומערבבים עד לאיחוד.

הוספת הביצים והמעדנים

ביצים ומעדנים מעורבבים

מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת הקמח

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות.

לפני אפייה

העוגה מוכנה

אם הולכים על אופציית הגנאש: ממיסים במיקרו/בבאן מארי שמנת יחד עם קוביות השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה (הסבר מפורט יותר על הכנת גנאש תמצאו במתכון לעוגת החמאת בוטנים ושוקולד הזו) ושופכים על העוגה לאחר אפייתה.

לחילופין, אפשר גם "רק" לפזר מעט אבקת סוכר מעל העוגה (כפי שעשיתי הפעם) או להגיש אותה כהה "נטורל" – היא לגמרי עומדת בגאון ללא תוספות.

עוגה שלמה לצד תה

פרוסה עולה מעוגה

פרוסה מהעוגה

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

 

 

 

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

2 תגובות על “עוגת מעדני שוקולד לחה ועסיסית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *