עוגת גזר בחושה ונהדרת

היום אני שמחה להציג בפניכם את אחת העוגות היום יומיות האהובות ביותר על הילדים שלי. עוגה שלמרות הסוכר, הקמח ושאר החשודים המיידים שבעוגות בחושות, בכל זאת עדיפה על עוגת השוקולד הסטנדרטית, הרי יש בה ירקות 😀, ועוד גזר כתום של באגס באני, העשיר בבטא קרוטן.

אך היתרון העוד יותר גדול שלה הוא הקלות האדירה שבהכנתה: כל המרכיבים מתערבבים בקערה אחת והופ לתנור (כמו שאנחנו אוהבים). הילדים שלי כבר כמעט יודעים להכין אותה לבדם (רק אלוהים ישמור איך המטבח נראה אחר כך 😀).

המתכון הוא לשתי תבניות אינגליש קייק, כך שאפשר להקפיא אחת ולשלוף בעת הצורך. אספר לכם שאצלנו בבית אף פעם לא מגיעים לשלב זה - שתיהן מתחסלות ומתיישרות צ'יק צ'אק על ידי כל תושבי הבית מקטן עד גדול.

פלוס נוסף לפני שמתחילים: מדובר בעוגה מאד סלחנית וורסטילית: אין תמצית וניל? לא נורא! נגמר הסוכר החום? גם מייפל/סילאן/דבש יעשו את העבודה.

מצרכים:

4 גזרים מקולפים ומגוררים דק (אני כרגיל פותרת את עניין הגירור במג'ימיקס)

4 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום כהה

2 כוסות קמח תופח

1 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גדושה קינמון

קמצוץ אגוז מוסקט

2 תבניות אינגליש קייק

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

טורפים היטב בקערה את הביצים יחד עם שני סוגי הסוכר.

מוסיפים את הגזר, השמן, הקינמון, אגוז המוסקט ותמצית הוניל ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים את תבניות האינגליש קייק (או מרפדים בנייר אפייה) ושופכים את הבלילה באופן שווה לשתיהן.

אופים למשך כ-40 דקות עד שמשחימה וריחנית.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל