עוגה בחושה של סבתות עם פרי העונה

העוגה שאני עומדת לספר לכם אודותיה היום קולעת בדיוק להגדרה המילונית של אולד סקול, "עוגה של פעם", של סבתות (במקרה הזה של סבתא אסתר של מאיה חברתי) עם עדכונים קטנים להיום (חמאה במקום מרגרינה, תמצית וניל אמיתית במקום כאילו). מכינים אותה בשתי דקות (באמת, מדדתי זמנים!) והתוצאה מנחמת, טעימה, חמימה והכי מתאימה!

השבוע אירחתי זוג חברים (זוכרים את שלומצי שהביאה לנו את עוגיות הטחינה המושלמות?) עם הילדים אחר הצהריים, התחלתי להכין את העוגה עם כניסתם דרך דלת הכניסה והיא הייתה כבר בתנור עם נשיקות השלום.

החלטתי לצרף לעוגה פלחי אפרסקים שבמקרה היו לי במקרר, אך אפשר להמירם בשזיפים, נקטרינות או כמובן משמשים כשבעונה (כמו בעוגת הפירות הבחושה והאהובה של אמי). תכל'ס עוד הרבה פירות יתאימו לעוגה בעיניי – תאנים, תפוחים.. אפילו תותים.. What can go wrong?

את הבצק מכינים בקערה אחת – מערבבים צ'יק צ'אק את כל המרכיבים, משבצים את הפירות מעל, מפזרים עליהם עוד קצת סוכר והופ לתנור, נתראה לצד כוס הקפה לאחר שתשתזפי ותתקרמלי (מרגיש לי קצת שוביניסטי מה שכתבתי פה..אבל מבינים את הכוונה נכון?😀).

העוגה נפלאה לצד גלידת וניל, גם בטמפרטורת החדר, והאמת שגם ככה קרה מהמקרר. אם נשאר ממנה – שמרו אותה עטופה במקרר.

מצרכים:

1 וחצי כוסות קמח תופח

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

150 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

3 שזיפים/נקטרינות/אפרסקים/משמשים/תאנים/תותים/תפוחים.. חתוכים לפלחים

עוד מעט סוכר לבזיקה מעל הפירות

אופציונאלי: מעט קינמון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, הביצים, הוניל והחמאה הרכה עד לקבלת תערובת אחידה (שתהיה מעט דביקה, זה בסדר).

משמנים תבנית (אני הלכתי על פיירקס זכוכית עגולה של פאי) ומשטחים את הבלילה בתחתיתה.

משבצים את פלחי הפרי על פני העוגה בשכבה אחידה ובוזקים מעט סוכר על כל פרי (מי שרוצה מוזמן לבזוק גם מעט קינמון).

אופים למשך כ-35 דקות עד שהעוגה זהובה וריחנית.

מגישים חם לצד גלידת וניל.

עד הפעם הבא,

😍

מיכל