סלמון במיסו ומייפל

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

מאז שקלטתי, תוך כדי כתיבת פוסט רוטב המיסו הזה, שאיכשהו המתכון שלי לסלמון במיסו ומייפל נפל בין הכיסאות וטרם עלה בבלוג, אינני מוצאת מנוח.

שלא תבינו לא נכון, יצא לי להכין את המנה הזו פעמיים-שלוש בשבועות האחרונים אך איכשהו תמיד תוך כדי עשרים פעולות אחרות נוספות (כמו מעבר בית למשל..) או עם רגל אחת בדרך לאסוף מהקייטנות, לעצור רגע לסדר את המטבח ולצלם את המצרכים וכל מה שנלווה לעניין, התהליך ממש לא היה על הפרק.

עד שהשבוע, סוף סוף אפשר לומר שהתאקלמתי בביתי החדש הזמני והסלמון האהוב והמוכר הזה זכה בכבוד להיות המנה הראשונה שבישלתי במטבחי החדש.. ולא, אין שום צורך לנבור לאלי שגם טונה זה דג, תודה ).

שוב, מדובר במתכון קליל וכיפי, כמו שאנחנו אוהבים: מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, שופכים על הסלמון וממשיכים הלאה בחיים. טודו בום.

הפעם הכנתי נתחי סלמון אישיים, אך לרוב אני משתמשת בנתח שלם – בכל מקרה מדובר באותו תהליך בדיוק, רק זמני האפייה מתקצרים מעט כאשר מדובר בנתחים אישיים. אני מציעה לכם להציץ במתכון-אח של המנה הזו, הלוא הוא הסלמון בטריאקי עם טוויסט (ממש brother from another mother) שם מפורטת בתחתית המתכון כל סוגיית מידת וזמן האפייה.

לפני שנתחיל, אגלה לכם סוד קטן.. לא פעם יצא לי להכין את המנה הזו בגרסה עצלנית בהרבה.. כאשר את המרינדה הרכיבו רשימה חלקית של המרכיבים הכתובים מטה ועדיין יצא מעולה. מה אני רוצה לומר? גם אם אין לכם כרגע שמן שומשום או שורש ג’ינג’ר שמחכה לגירוד במקפיא או לחילופין ממש לא מתחשק לכם ארומה של שום על האצבעות.. לא נורא, עדיין תצא אחלה מנה.

מצרכים:

מצרכים לסלמון במיסו ומייפל

6 נתחי סלמון/נתח סלמון שלם

1 כף גדושה מיסו בהיר

  • להזכירכם, כפי שתיארתי בפוסט הזה, צבעו של המיסו ה-“בהיר” בארץ הוא חום.
  • אם במקרה יש לכם מיסו לבן – הכפילו את כמות המיסו כי טעמו הרבה יותר מעודן.
  • אספר לכם כי שקית משחת המיסו היא דיירת קבועה אצלי במקרר, אותה לא נדרשים לחדש לעיתים קרובות משום שלא נגמרת כל כך מהר, הרי מדובר במצרך כל כך מרוכז שכל פעם משתמשים במעט יחסית ממנו.

3 כפות מייפל (רק אמיתי וטוב)

1 כף ג’ינג’ר מגורד

  • זוכרים את הטיפ שנתתי לכם במתכון של העוף במבה? אני שומרת את הג’ינג’ר שלי בפריזר, כך שכשזקוקה לג’ינג’ר מגורד במתכון, אני מקלפת קצה שלו צ’יק צ’אק בעזרת סכין ומגרדת את הג’ינג’ר הקפוא עם המגרדת האהובה עליי (אותה אחת שהיללתי במתכון הזה של הפאי לימון).

3 כפות סויה

1 כף חומץ אורז

1 כפית שמן שומשום

1 שן שום כתושה

אופציונאלי (1): כמה טיפות רוטב סרירצ’ה (אותו אהוב שהיללתי בפוסט שיפודי העוף ואננס שמיד מעיפים אתכם לאיזה חוף במזרח.. לא באמת )/פתיתי צ’ילי יבש/כמה טיפות טבסקו

אופציונאלי (2) בצל ירוק /עירית קצוצים להגשה

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה.

מרינדה לפני ערבוב

מרינדה אחרי ערבוב

מניחים את נתח/י הסלמון על תבנית המתאימה לתנור, מרופדת בנייר אפייה.

שופכים את המרינדה על הסלמון, כך שתכסה את כולו היטב. מכסים ומשרים במקרר למשך כשעה.

  • סוד נוסף – גם חצי שעה תעשה עבודה טובה.
  • כמובן שאפשר גם כמה שעות טובות.
  • אם מתחשק לכם להשקיע, גשו מדי פעם ו-“תשקו” את הסלמון במרינדה שנזלה סביבו.

מרינדה על סלמון

סלמון במרינדה

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים את התבנית לתנור לכ-20 דקות, כאשר כעבור 15 דק’ כבר מציצים בחלק הכי עבה של הסלמון לבדוק אם מבושל מספיק.

 

  • כאמור, תלוי אם הלכתם על נתחים אישיים או נתח שלם.
  • מפנה אתכם שוב לתחתית הפוסט הזה לעניין אפיית הסלמון.
  • מה דעתכם על מתכון נוסף של סלמון בתנור? כזה שבא יחד עם שואו וקריאות התפעלות? תציצו בסלמון השחור הזה, לא תתחרטו.

הסלמון מוכן

  • לא הבטחתי שיהיה יפה , אבל על הטעם אני חותמת..

מנה מוכנה

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “סלמון במיסו ומייפל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *