סלט תרד, תותים ופקאן מסוכר

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

הסלט הבא הגיח לי בחלום, כמה הזוי שזה נשמע. קמתי בבוקר עם הבנה שחלמתי על סלט עלי תרד עם תותים ופקאן סיני ברוטב וינגרט סמיך וניסיתי לפענח מתי, איפה ועם מי יצא לי להיפגש בסלט זה.

סימסתי את רוני, שמשום מה נראה לי הגיוני שזה היה איתה ותשובתה הייתה שלא, מעולם לא אכלה סלט שכזה, אבל הוא נשמע טעים ותשמח לטעום לכשאכין. שניה הייתה אמי, שגם ענתה שלא, לא זכור לה סלט כזה, אך הפלא ופלא, יומיים לאחר מכן, בארוחת שישי אצלה בבית, אמי הגישה לשולחן ורסיה משלה לסלט שהגיח לי בחלום. אם כן, נטעתי בה את הרעיון והיא בתגובה אלתרה יופי של ביצוע עם רוטב חמצמץ ועשיר בבלסמי, מיץ תפוזים, רכז רימונים ועוד.

בכך בעצם תמו חיפושיי עוד לפני שנפתרה התעלומה (כנראה שבסופו של דבר, גם מלאכתם של צדיקים וצדיקות! נעשית על ידי אמא שלהם/ן 😀) . מאז יצא לי להכין את הסלט כבר לכמה אירועים, בשתי דקות עבודה, כמו שאנחנו אוהבים (ועם אפשרות להכין הרוטב מראש ואז רק לערבב לפני ההגשה), והביקורות בכל פעם היו נלהבות עד מאד.

אני משתמשת בתרד ניו זילנדי שטוף שנמכר בשקית,  בעיניי הוא הכי טעים (וגם כמובן קל לתפעול בהיותו שטוף 😀). שימו לב שאני מציגה בפניכם את הסלט כפי שאמי ואני הכנו אותו, כמובן שיש מקום לתוספות והפתעות: אין לי ספק שגבינה טובה יכולה להשתלב פה נפלא – אם עיזים או בולגרית. בנוסף, גם מעט בצל סגול יכול לתת טוויסט פיקנטי נחמד (או אפילו צ'ילי אדום קצוץ) – אוסיף את אלו ברשימת ה-"אופציונאלי".

נצלו את עונת התותים שעדיין איתנו וגוונו את שולחן הסלטים שלכם בהקדם. ממש כדאי.

מצרכים:

מצרכים לסלט תרד ותותים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

1 חבילה תרד ניו זילנדי (300 גר'), חתוך גס

1 חבילת תותים פרוסים (500 גר')

1 חבילה (150 גר') פקאן סיני/מסוכר קצוץ גס

אופציונאלי:

גבינה בולגרית/פטה/עיזים מגורדת/כחולה מפוררת

מעט בצל סגול קצוץ

מעט צ'ילי אדום קצוץ

לרוטב:

2 כפות חומץ בלסמי

1 כף רכז/סירופ רימונים

2 כפות דבש/סילאן

1 כף גדושה חרדל

1/4 כוס מיץ תפוזים

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל

הוראות הכנה:

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערה/צנצנת ומניחים בצד עד להרכבת הסלט.

רוטב1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה, שופכים את הרוטב מעל, מערבבים היטב ומגישים מיד.

תותים לסלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט מתערבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *