סלט תירס טרי ועגבניות מיוחד ומעולה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

נכון שפעם בכמה זמן אתם נתקלים בסלט שהוא פשוט שוס? כזה שלאחר הפעם הראשונה שאתם מכינים אותו אתם ממש “עפים על עצמכם”? (יש כבר כמה כאלה בבלוג אם להיות צנועה 😀). אז כפי שניחשתם, הסלט שאני הולכת לספר לכם עליו עכשיו לגמרי שייך לחבורה אקסקלוסיבית זו.

האמת שזו הפעם הראשונה שאני מרכיבה סלט מתירס טרי שנחתך מהקלח, ואני חייבת לשאול: איך? איך יכול להיות שלא עשיתי זאת קודם?

כמובן שעל התירס להיות המוצלח שבמוצלחים, כזה שכל גרעין שלו מתפצח בפה ומשחרר עסיס מתוק ונפלא. יש עכשיו תירסים מעולים אצל הירקנים, כאלה שממש אפשר לאכול raw, ככה שאני ממליצה לכם להכין את הסלט בהקדם האפשרי כל עוד הם איתנו. כמובן, שהקיץ מביא עימו גם את העגבניות המשובחות ביותר, כך שהחגיגה מרובה. הרגישו חופשי לשלב את העגבניות האהובות עליכם ולהמיר בעגבניות שרי.

השילוב של התירס והעגבניות תמיד נפלא הן בטעמים והן במרקמים. אך בתוספת עשבי תיבול, קצת בצל סגול שתמיד מוסיף, ורוטב מיוחד מאד שמורכב בעיקרו ממיסו, חרדל דיז’ון גרגרים וחומץ בן יין, מתקבל סלט שנצמדים אליו עם המזלג בסוף הארוחה עד שלא נותר גרגר.

המתכון המקורי לסלט, שהוצאתי ממגזין Cooking Light (מהדורת יוני 2017), עבר אצלי במטבח כבר כמה שינויים וקיצורי דרך. את הצעתם להוסיף לסלט גם גילופי פרמזן אני משאירה כאופציונאלית. נכון, הפרמזן יחד עם המיסו מעניק לסלט את הטעם האומאמי המלוח, אך גם בלעדיו מתקבל האפקט. כך שאם לא מתחשק לכם לערב גבינות בסלט, אין בעיה להחסיר את הפרמזן. הכנתי את הסלט לאחת מארוחות השישי האחרונות וסבבו את השולחן שלושה מאותגרי לקטוז (אם מטעמי אלרגיה או אם מטעמי טעם וריח), אז החסרתי את הפרמזן והסלט עדיין נזלל בהנאה רבה.

את הרוטב כמובן שניתן להכין מבעוד מועד ולאחסן במקרר עד להרכבת הסלט.

מצרכים:

מצרכים לסלט תירס ועגבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

לסלט:

2 עגבניות חתוכות לקוביות

  • כאמור ניתן להמיר בעגבניות שרי או לשלב גם וגם.

גרעיני תירס טרי משלושה קלחים גדולים

חופן עלי בזיליקום קרועים

1/2 בצל סגול קצוץ לקוביות קטנות

אופציונאלי: כ-3 כפות גילוחי פרמזן

לרוטב:

1/3 כוס שמן זית

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק

3 כפות חומץ בן יין אדום

1 כף חרדל דיז’ון גרגרים

1 כף סויה

1 כפית מיסו בהיר (כמו ברוטב של הסלט הזה ובמרינדה של הסלמון הזה)

הוראות הכנה:

מערבבים היטב בקערה קטנה את כל חומרי הרוטב: שמן הזית, הפטרוזיליה הקצוצה, החומץ, החרדל, הסויה והמיסו.

פטרוזיליה לשמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
חומץ לשמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מיסו לשמן זית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הרוטב מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט: העגבניות, התירס, הבזיליקום והפרמזן (אם בוחרים להוסיפו), שופכים מעליהם את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

עגבניות לתירס
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת בצל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת בזיליקום
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
רוטב על סלט
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סלט מעורבב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הסלט מוגש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *