סלט חיטה עם פקאנים קלויים, פטה ואוכמניות מיובשות

לפני כמה שנים טובות גיליתי את סלטי החיטה, ובפרט את סלט החיטה המושלם של חברתי נטלי, אשר הצגתי בפניכם כבר בימיו הראשונים של הבלוג. לאורך השנים אני חוזרת אליו שוב ושוב ותמיד הוא קוצר מחמאות רבות. אך לאחרונה התחשק לי לנער קצת את סלט החיטה שלי ולהעניק לו קשת טעמים אהובים ומוצלחים נוספים (מבלי לפגוע בסלט החיטה הקבוע שלי כמובן).

בחרתי בכמה חשודים מיידים שהיו לי במטבח (פלוס האוכמניות הקטנטנות המיובשות, שאני ממש ממליצה למצוא ולשלב, כי עוד כמה פעמים נוסיף חמוציות לסלטים?!) והתקבל סלט מטריף (לא מגזימה) שאי אפשר להפסיק לאכול. רענן ופרשי בזכות הירוקים והלימון, פריך בזכות הפקאנים הקלויים, עם נגיעה פיקנטית בזכות הפלפל הירוק (אל תוותרו עליו – גם אם מעט ממנו), מתקתק בזכות האוכמניות המיובשות.. ומה לגבי הפטה המפוררת? היא פשוט מוסיפה.

כמו בסלט חיטה הקודם, גם כאן יש צורך בהשריית החיטה לפני בישולה. אני יודעת שישנם אנשים שלא משרים חיטה לפני הבישול – אני בוחרת ללכת על בטוח ובכל זאת ממליצה לא לוותר על שלב זה.

כאמור, השתמשתי באוכמניות מיובשות בסלט – אם לא תמצאו אותן חפשו דובדבנים מיובשים – הם גם מאד טעימים וגיוון נחמד לחמוציות.

קבלו סלט קליל וכיפי שאני בטוחה שתתאהבו בו כמוני.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 וחצי כוסות חיטה

1/2 כוס פקאנים קצוצים גס

1/2 כוס דובדבנים מיובשים/אוכמניות מיובשות

1/3 כוס בצל ירוק קצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם ומידת חריפות הפלפל)

1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1/2 כוס גבינת פטה מפוררת

מיץ סחוט מלימון אחד (כ-1/4 כוס )

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

משרים את החיטה במים במשך כ-5-6 שעות.

מסננים את החיטה, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים על להבה בינונית למשך חצי שעה. מסננים שוב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בעוד החיטה מתבשלת, קולים את הפקאנים במחבת קטנה על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את החיטה, הפקאנים הקלויים וכל יתר המרכיבים לקערה גדולה, מערבבים היטב ומגישים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

הסלט טעים גם קר וגם בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן