מרק סלק, חלב קוקוס וג'ינג'ר

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

היום אני גאה להציג בפניכם את הבורשט האסייתי שלי, הכלאה חדשה (עבורי) ומאד מעניינת: מזרח פוגש מערב, או יותר נכון מזרח רחוק פוגש את אמא רוסיה 😀.

עם שימוש בסלק בואקום האהוב עליי (אותו אחד שכבר סיפרתי לכם עליו בסלט סלק הזה), הכנת המרק מהירה במיוחד משום שאין צורך להמתין להתרככות הסלקים.

מתקבל מרק ורוד, יפיפה ומלא בטעם אהוב של חלב קוקוס, ג'ינג'ר ושום. תודות להברקה שהביאה סבתא מרים שלי (אותה אחת שחתומה על הורניקס המעולים האלה) כשנתתי לה לטעום את הניסוי ישירות מהסיר – נוסף קווץ' מפרגן של חצי לימון בסוף שעשה את כל ההבדל (אז קבלו את התנצלותי הכנה על כך שהלימון לא מופיע בצילום המצרכים 😀).

הגשתי את המרק בארוחת הצהרים המשפחתית בשבת האחרונה והוא עבר לשלב הבא (אליכם..) ברוב קולות.

מצרכים:

(לכ-6 מנות מרק)

צמצרכים למרק סלק חלב קוקוס וגינגר

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן גדול קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורד

5 סלקים מבושלים בואקום (כמו פה), חתוכים לרבעים

4 כוסות ציר ירקות/עוף/מים רותחים (זוכרים את טיפ הציר הזה?)

1 פחית קרם קוקוס

מיץ מחצי לימון גדול

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי להגשה: פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

בסיר גדול, על להבה בינונית, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שמזהיב קלות.

טיגון הבצל

מוסיפים את השום והג'ינג'ר וממשיכים לטגן ולערבב מדי פעם עוד כ-5 דקות.

הוספת ג'ינג'ר ושום

מוסיפים את רבעי הסלק, מטגנים עוד כדקה, תוך כדי ערבוב, ומוסיפים את ציר הירקות/עוף/מים רותחים.

  • אם הלכתם על אופציית המים רותחים, אני ממליצה להכניס צרור פטרוזליה (ואולי גם שמיר אם אתם אוהבים) לבישול ולהוציאו לפני שלב הטחינה.

הוספת הסלק

הוספת הציר

מרק מתבשל

מחכים לרתיחה ומבשלים עוד כ-10 דקות על בעבוע עדין (הסלק הרי כבר מבושל אז אין צורך לחכות עד שיתרכך בבישול).

מרק מתבשל2

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט עד שמתקבל מרקם חלק ומערבבים פנימה את הקרם קוקוס.

מרק טחון

הוספת קרם קוקוס

מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון ומתקנים במידת הצורך.

מגישים חם עם/בלי פטרוזיליה קצוצה מעל.

המרק מוגש

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *