מרק זוקיני, קארי ויוגורט קר

על המרק הצונן והמרענן הבא סיפרה לי שרה'לה האלופה, אותה אחת החתומה על סלט אטריות השעועית הקליל והנפלא, אליו אני נהנית לחזור פעם אחר פעם.

חיכיתי לבואם של הימים החמים, שהגיעו גם הגיעו, לנסות אותו בעצמי. לרוב כשאני חושבת על מרק קייצי מיד עולה לראשי הגספצ'ו האהוב עליי, אשר דוחק הצידה כל אלטרנטיבה אחרת. אך לאחר הסופרלטיביים ששמעתי על המרק הזה, לא היה בי ספק כי עליי לנסותו.

בארוחת שישי האחרונה, כשחיכינו לאחרוני האורחים, עברתי עם מגש מלא בכוסות קטנות מלאות במרק הירוק והמרענן הזה והצעתי למשפחתי להתחיל איתו. תגובתה הראשונה של סבתי הייתה: "מה אמרת? מרק זוקיני ויוגורט?!", מלווה בפרצוף חמוץ.. "לא, תודה". לאחר שצפתה באחי וגיסתי מתענגים עליו החליטה בכל זאת לנסות. הערב הסתיים בבקשה שלה את המתכון. I rest my case, אם לא תנסו לא תדעו...

שימו לב כי המתכון דורש גביע יוגורט, לכו על היוגורט המועדף עליכם: בקר, כבשים, עיזים, הכל מתאים. אני השתמשתי כבר ביוגורט בקר 4.5% וגם ביוגורט כבשים 5% ובשני המקרים יצא נפלא.

מצרכים:

7 זוקיני שטופים חתוכים לעיגולים (אפשר להמיר בקישואים רגילים)

5 בצלים חתוכים גס

צרור שמיר

1 גביע יוגורט

1 כף גדושה תבלין קארי הודי צהוב

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/4 כוס שמן זית

6 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני-גדול על להבה בינונית-גדולה ומאדים את הבצל עד ששקוף.

מוסיפים את הזוקיני, מטגנים ומערבבים יחד עם הבצל למשך כ-2 דקות ומוסיפים את התבלינים והמים.

מחכים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כחצי שעה.

מוסיפים את צרור השמיר ומבשלים עוד כרבע שעה.

מורידים את המרק מהאש ומצננים.

טוחנים את המרק עם בלנדר מוט/בלנדר ומערבבים פנימה את גביע היוגורט.

מתקנים תיבול ומעבירים לצינון במקרר עד להגשה.

מגישים קר.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל