מאפה צדפות פסטה ממולאות

באחד מימי השישי האחרונים נכנסתי לחנות הדגים אצלנו ביישוב לסגור כמה פינות לקראת סוף השבוע וממש רגע לפני ששילמתי בקופה תפסה את עיניי שקית גדולה של צדפות פסטה. מבלי לדעת מה בדיוק ייעודן הוספתי אותן לקנייה.

כל פעם שפתחתי את המזווה דילגתי עליהן, לא בטוחה במה מתחשק לי למלא אותן, ברטטוי ירקות? אולי בבולונז? ואז נזכרתי במנה שאכלתי לפני כמה שנים אצל נועה'לה (אותה אחת שהעבירה לי את המתכון המצוין של עוגת הגבינה עם הקינמון). מנה של צדפות פסטה ממולאות בגבינות שנמסו והתמזגו עם רוטב העגבניות ששחו בו (קצת אייל שני מצידי, אני יודעת 😀). שאלתי את נועה מה בדיוק עשתה אז באותה מנה, היא ענתה כי לא ממש זוכרת.. שכל פעם ממלאת בתערובת גבינות אחרת, בהתאם למה שזמין במקרר.

החלטתי לעשות ניסוי ולדווח לכם על מידת ההצלחה. תיארתי לנועה את תוכנית הפעולה שלי והיא בתגובה ענתה: נשמע טוב.

סוג של ברכה לדרך, לא?

קלעתי למטרה על הניסיון הראשון, התקבל מאפה ריחני ומבעבע מכל טוב, שממש קל להכינו (אפילו עם ילדים) משום שהכל נעשה במקביל: בזמן בישול הפסטה כבר מבשלים את הרוטב ומכינים את המילוי, ואז כל שנשאר הוא להרכיב את המנה צ'יק צ'אק ולשגרה לתנור.

מה שהכי נחמד כאן, לדעתי, הוא שאפשר כל פעם לגוון עם מילויים שונים, בהתאם למה שזמין במקרר ומה שאוהבים. למשל, אפשר בקלות לקחת את המאפה לכיוון ים תיכוני עם הוספת פטה/בולגרית מגורדת לתוך בלילת הגבינות. לחלופין אפשר להוסיף תערובת גבינות בסגנון רוטב הארבע גבינות האיטלקי עם גורגונזולה וחריפות אחרות. רוצים לקלוע בול לחיכם של הילדודס? פזרו גבינה צהובה מגורדת מעל (כמו בלזניה הזו למשל).

יש גם את האפשרות ללכת על מילוי בטעמים, כמו הוספת עגבניות מיובשות קצוצות או להמיר בריקוטה פלפלים קלויים למשל. בנוסף, אפשר לבחור במילוי שהוא לא על טהרת הגבינות ולשלב בו גם תרד חלוט וקצוץ (כמו בפשטידת הפסטה הזו). הבנתם שיש פנים רבות למנה הזו, נכון?

לפני שנתחיל, שימו לב שהכמויות ישתנו בהתאם לגודל התבנית שתבחרו להכין, הכמות הזו מתאימה לתבנית אובלית גדולה, אליה נכנסו בכיף 30 צדפות.

מצרכים:

כ-1/2 שקית צדפות פסטה גדולות

למילוי:

1 גביע קוטג'

1 קופסת ריקוטה (250 גר')

1 כוס מוצרלה מגורדת

1 ביצה

1 כפית שטוחה אבקת שום/שום גבישי

מלח, פלפל

לרוטב:

1 בקבוק פאסאטה עגבניות של מוטי (אותה אחת מהקציצות האלה ומהראגו הזה)

3 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

1/4 כפית אורגנו (לא חובה)

מלח, פלפל

לפיזור מעל: מוצרלה מגורדת ו/או פרמזן מגורדת ו/או גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה:

מבשלים את צדפות הפסטה עד לרמת אל-דנטה בלבד. מסננים ומניחים בצד.

במקביל, בסיר קטן או מחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום למשך כדקה רק עד שמדיף ריח.

מוסיפים את רוטב העגבניות, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו, מערבבים ומחכים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים עוד כמה דקות בודדות.

 

במקביל, מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

כעת מרכיבים את המנה:

 

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מורחים מחצית מרוטב העגבניות בתחתית התבנית.

ממלאים כל צדפה בנדיבות במילוי הגבינות ומניחים בצפיפות בשכבה אחת על שכבת רוטב העגבניות.

שופכים את שארית רוטב העגבניות מעל הצדפות הממולאות ומורחים אותו מעט.

מפזרים את הגבינה המגורדת (במקרה המצולם מוצרלה ופרמזן) מעל רוטב העגבניות ומכניסים לתנור לכ-30 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה.

מצננים מעט ומגישים.

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל