כרובית צלויה אסייתית חריפה

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

כרובית בתנור, התוספת הנפוצה והבסיסית, שכבר כתבתי עליה בגרסה הטבעית שלה כחלק ממגש האנטיפסטי שלי, מקבלת היום טוויסט בועט בתוספת מעט מרכיבים נוספים.

התוצאה שמתקבלת היא שוס שווה במיוחד שאי אפשר להפסיק לנשנש, למרות ובגלל השריפה שבלשון. אספר לכם שגם כמה מחברותיי, שטוענות כי לא נהנות מאוכל חריף, התחברו למגש הכרובית הזה עד לחיסולו היסודי.

אז נכון, הבנתם כבר שזו לא מנה לקטנטנים ליד השניצל (אלא אם כן ילדיכם משתייכים לקומץ הזאטוטים שאוהבים חריף..). להם (לילדיי כמובן..) אני מרבה להכין את אותה כרובית "נטורל" בתנור כתוספת מוצלחת שחוזרת לבקר כל שבוע (בעונה). אם כן, במקרה הנוכחי, אנו עוסקים בתוספת מוצלחת למבוגרים שבחבורה, כזו שלוקח בדיוק שתי דקות עד שנצלית בתנור – כמו שאנו אוהבים .

על חיבתי לרוטב סרירצ'ה העוקצני כבר סיפרתי לכם למשל בפוסט שיפודי העוף הזה וגם בסלט הכרוב התאילנדי המשגע הזה, כאן הוא מקבל תפקיד ראשי ומוצלח במיוחד.

מקורו של המתכון בספר Bountiful של Todd Porter ו- Diane Cu

ממליצה מראש להכפיל או לשלש כמויות:

מצרכים:

מצרכים לכרובית צלויה

1 ראש כרובית מפורק לפרחים

2 כפות רוטב סרירצ'ה

1/3 כוס שמן זית

1 כפית שמן שומשום

3/4 כף סויה

1 כף חומץ אורז

חופן עלי כוסברה קצוצים

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים היטב שמן זית, שמן שומשום, סויה, חומץ אורז וסרירצ'ה.

הרוטב מעורבב

מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את כל פרחי הכרובית.

פרחי כרובית ברוטב

מעבירים את הכרוביות, בשכבה אחת, לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושופכים כל טיפה נותרת של רוטב מעליהן.

לפני התנור

מכניסים לתנור ל-10 דקות, הופכים את הכרוביות וצולים 10 דקות נוספות (סה"כ 20 דקות תנור).

כרוביות מוכנות

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את עלי הכוסברה הקצוצים מעל (אופציונאלי) ומגישים.

מוגשות

הכרוביות טעימות חמות או בטמפרטורת החדר.

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

3 תגובות על “כרובית צלויה אסייתית חריפה

    1. הי נאוה,
      יש קישור בגוף הטקסט.. מדובר ברוטב צ׳ילי חריף ומעולה- בקבוק שקוף, פקק ירוק וציור של תרנגול.. ניתן למצוא היום בכמעט כל סופר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *