דג על מלח גס במחבת

תקשיבווווווו

התרגשות עזה אוחזת בי.

מתכון מלהיב במיוחד עומד להיחשף בשורות הבאות.

האמת, אני מתלבטת אם להגדיר אותו כ-"מתכון", "טריק" או אולי בכלל "צורת בישול"?

אולי פשוט נקרא לו גאונות קצרה ומדויקת! (בעצם זה לא פשוט, אלא ארוך בהרבה..😉)

קיצר, כפי שאתם מבינים, אני לא ממש בפוקוס.

ולחשוב שממש בפוקס, "על הדרך", גיליתי את התגלית הזו:

ישבתי לי בקפה השכונתי וחיכיתי לפגישה שאיחרה לי (אני שייכת לאגף "המחכות" ולא "המאחרות"..). בעודי ממתינה ומרפרפת לי בטלפון (כמובן..) האנטנות שלי קלטו שיחה שמתנהלת בשולחן לצידי שהיה מורכב משלוש גברות שנפרגן להן ונגיד שהן בשנות ה-60 המאוחרות שלהן 😀. כל אחת היללה את בישוליה, מה שמשך את תשומת ליבי עוד יותר,  ואז אחת סיפרה כי הטריק שלה להכנת דג עסיסי הוא אידוי הדג על שכבה עבה של מלח גס במחבת סגורה. ככה קל וככה מתחסל.

מעניין, חשבתי לעצמי – אפייה על מלח גס אני מכירה היטב (כמו העוף במלח הקליל והעסיסי הזה) או דג שלם במלח בתנור אייל שני סטייל, אבל על המחבת? טרם יצא לי..

עברו כמה ימים בודדים עד שעברתי אצל המוכר דגים שלי וחזרתי הביתה עם שני פילטים יפים של לברק.

10 דקות לאחר צילום תמונת המצרכים, בתי ואני התענגנו על אחד הדגים היותר עסיסיים ועשויים טובבבב שאכלתי לאחרונה. דג נקי, נטול מניירות שפשוט עשוי בצורה מדויקת! עם מעט שמן זית איכותי מעל ואיזה קווץ' לימון (לא חובה), יכולתי להתבלבל ולחשוב שאני סועדת בלא פחות ממילוס, ניו יורק (Milos, אחת ממסעדות הדגים היותר טובות בעיניי).

לשומרים שביננו, מדובר במנה מנצחת, נטולת שמן והפתעות נוספות.

ושנדבר שוב על הקלות??

זוכרים את שלושת הקופים שלנו? קצר, קליל וקולע זה כאן.

שימו לב – אין צורך להוסיף תיבול לדג – הוא יוצא פשוט מושלם.

מצרכים:

מלח גס לבישול (השתמשתי בכחצי שקית)

אופציונאלי להגשה: מעט שמן זית טעים ואיכותי ו/או חצי לימון

הוראות הכנה:

למחבת רחבה מספיק להכיל את הדג/ים המפולט/ים, שופכים שכבה עבה מאד של מלח גס.

מניחים את הפילטים עם העור כלפי מטה על המלח הגס, מדליקים על להבה גבוהה ומכסים את המחבת עם מכסה מתאים.

מאדים בדיוק 10 דקות על השעון ומגישים מיד עם מעט שמן זית מעל ו/או קווץ' לימון (לא חובה).

 

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל