במיה ברוטב עגבניות

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

בחודשי הקיץ המתקרבים אלינו בצעדי ענק, תגיע הבמיה הטרייה למדפי הירקנים ולמרות שאנחנו עדיין לא שם, היום אני מביאה לכם מתכון פשוט וטוב של במיה בעגבניות.

הכיצד אתם שואלים? אז אענה לכם תיכף ומיד: אנחנו נשתמש בבמיה קפואה (שומו שמיים!). ארחיב ואומר, לפני שתסקלו אותי באבנים, שאני מתכננת להשתמש בקפואה והנפלאה הזו גם בשיא עונת הבמיה. תרגישו חופשי לעבור לפוסט הבא אם זה מעצבן אתכם 😀.

סיפור שהיה כך קרה: שנים שאחד הירקות שאבי הכי אוהב אם לא ה- זה במיה. במשך שנים אמי הייתה מפנקת אותו בתבשילי במיה טרייה שהיו כרוכים בעבודת הכנה מפרכת של קטימת הקצוות, פיזור מלח, ייבוש בשמש וטיגון עמוק. היא לא נהגה להכינה לעיתים קרובות לאור העבודה הרבה שהייתה כרוכה בהכנתה.

כשהיינו נפגשים לארוחות שישי עם משפחתה של דודתי, אמה רבקה (פרסיה במוצאה), תמיד, ללא יוצא מן הכלל, הייתה מגיעה עם סיר מלא בבמיה ברוטב עגבניות, ואבי (ואחיו שגם הם אובססיביים בקשר במיה) היה מתענג. באחת הפעמים הביעה אמי בפני רבקה את התפעלותה על ההשקעה והטרחה הכרוכות בהגשת מנת הבמיה בכל מפגש שכזה. רבקה ענתה לה מיד כי שום הכנה ושום נעליים – היא משתמשת אך ורק בבמיה קפואה והתוצאה כפי שאפשר להבחין – לא פחות ממצוינת.

מאותו יום ואילך, במיה בעגבניות (ובוורסיות נוספות כמובן) הפכה להיות תוספת שכיחה ביותר על שולחננו, שמתבשלת על הכיריים תוך דקות בודדות. היום אני שמחה להציג מנה קלילה זו בפניכם.

אני מודעת לעובדה שבמיה היא ירק מאד שנוי במחלוקת, יש אנשים שמתים עליו ואחרים שנגעלים ממנו ולא מבינים מדוע אדם שפוי יבחר לאכול ירק במרקם של.. 😆. אני מבקשת מהמחזיקים בדעה כזו או אחרת לנסות את המנה הבאה, הבמיה אינה רכה מדי ואינה מפרישה שום נוזל צמיגי ורירי בגרסה זו.

מצרכים:

מצרכים לבמיה בעגבניות
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

שקית של במיה קפואה (600 גר’), אין צורך להפשיר

4 שיני שום כתושות

1 בצל בינוני קצוץ קטן

3 כפות שמן זית

רסק עגבניות גדול (260 גר’)

1 וחצי כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

מחממים את שמן הזית בסיר בינוני על להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

טיגון הבצל
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

שופכים פנימה את הבמיה הקפואה (ישר מהשקית!) ומערבבים.

במיה קפואה על בצל
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מוסיפים את השום הכתוש ורסק העגבניות ומערבבים היטב.

הוספת השום
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
הוספת רסק העגבניות
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

כעת מוסיפים את המים הרותחים, המלח, הפלפל, הסוכר והכמון. מערבבים ומחכים לרתיחה.

הוספת מים רותחים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ
הוספת תבלינים
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מכסים חלקית את הסיר ומבשלים עוד כחצי שעה כאשר מדי פעם מרימים את המכסה לערבב כך שהתבשיל לא ייחרך בתחתיתו.

טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

תבשיל מוכן
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

מגישים עם אורז לבן.

במיה עם אורז
צילום: תומר אפלבאום /הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

4 תגובות על “במיה ברוטב עגבניות

  1. הי יקירתי,
    כל כך נהנית לקרוא!!! מתכון מעולה שמכינה המון פעמים בהיותי נשואה לבעל ממוצא טורקי וגמאני מהללת את הבמיה הקפואה!!! אשרינו שזכינו…
    אגב, אם יורשה לי, אני אומנם מאוווד נהנית לקרוא את הבלוג, והרבה פעמים מכינה ממנו מטעמים, אבל מבקשת, אם אפשר, ככה בקטנה, לחשוב גם עלינו, מי זה ‘עלינו’ את שואלת? אז אלה שכבר גידלו ילדים, הילדים פרחו מהקן, וצריכים לבסס את עיקר התפריט על מאכלי ירקות, כמה שאפשר דלי קלוריות, כי כידוע, עם השנים, נוספו לצערי אי אלו קילוגרמים מיותרים… אז אודה לך מאוד אם תוכלי להעשיר את רפרטואר תבשילי הירקות לכל אלה כמונו…אלף תודות מראש!!! וגם חיבוק הייתי מוסיפה 🙂

    1. היי אילנה, תודה רבה על התגובה המושקעת מבטיחה לקחת את בקשתך לתשומת ליבי, כבר יש בטו דו ליסט לתקופה הקרובה כמה מתכוני ירקות מעולים וקלילים לקיץ הקרוב.. מקווה שתאהבי!

  2. היי
    לראשונה בחיי מעיזה לבשל במיה.
    ירק שגיליתי (אני רצינית) לפני שנתיים.
    הסיר על האש תכף אכתוב איך יצא.
    מ ע ו ל ה טעים מאוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *