אורז עם פטריות וערמונים בתנור

Print
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

את מנת האורז הבאה טעמה מארינוש אצל חברה ועם הביס הראשון ידעה כי היא חייבת להעביר לי את המתכון.

מי שמכיר את מארין, יודע שכנראה מדובר במנת אורז מיוחדת במינה אם זו גרמה לה להתפעלות כלשהי, או אפילו לביס שני. מארין סוחבת עימה מעין טראומת אורז מילדות, כך שכבר שנים רבות לא תמצאו אורז על צלחתה. עד המנה הזו.

לא עבר זמן רב מאז אותו ביקור אצל חברתה עד לשבת שהגיעה אליי עם תבנית מלאה באורז השחום והריחני הזה. נשביתי בקסמו שטמון לא רק בטעמו העשיר אלא גם בקלות הרבה שבהכנתו: פשוט זורקים את כל המרכיבים יחד לתבנית, מערבבים ושולחים לתנור. כעבור שעה מתקבלת תוספת טבעונית שווה במיוחד, כזו שתשדרג כל שולחן.

אספר לכם כי שיניתי מעט את המתכון המקורי: החסרתי את אבקת מרק העוף ובמקומה הוספתי מלח, פלפל ושום שלגמרי עושים את העבודה. בנוסף, הורדתי משמעותית בכמות השמן וגם קצת מהסילאן. התוצאה – אורז ללקק את האצבעות. כן, כן חברים, זהו אחד מהמתכונים שכדאי לתייק ולשמור (ידוע לי כבר על כמה קוראות מסורות שמחזיקות תיקיית טאץ' פוד פיזית 😀 – איזה כיף..).

חדי העין יבחינו כי זו אינה הפעם הראשונה שיש כאן בבלוג את השילוב המנצח של ערמונים ופטריות – וגם לא השנייה (בצק עלים ממולא בפטריות וערמונים וביף וולינגטון למשל), אין מה לעשות, באמת שמדובר בצמד מוצלח במיוחד.

האורז יקבל מעטה פריך מלמעלה ורך ומלא בטעם מבפנים, בדומה לאורז המעולה ממתכון העוף ואורז בתנור, שאם עוד לא ניסיתם, אני ממליצה עליו מאד.

אני הכנתי את האורז מאורז פרסי, אך גם יסמין, בסמטי או כל סוג אחר יתאימו. לכו על מה שטעים וזמין לכם.

מצרכים:

מצרכים לאורז פטריות וערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות אורז

1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק

1 שקית ערמונים קלופים בואקום קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס סויה

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה

2 כפות סילאן

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון

4 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים את כל המצרכים לתבנית גדולה המתאימה לתנור, מערבבים ומכניסים לתנור למשך כשעה, כאשר באמצע האפייה מומלץ לערבב ולבדוק מצב האורז.

אורז בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אורז עם פטריות וערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב בתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתקבל אורז נפלא, פריך מבחוץ, רך מבפנים ועשיר בטעם.

אורז מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף אורז ערמונים ופטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

25 תגובות על “אורז עם פטריות וערמונים בתנור

    1. האורז הפך להיות חלק מארוחה ביום שישי .יצא מעולה . לפעמים אני משנה טעמים

    1. הי אדווה, בהחלט כן. מישהי שסיפרה לי השבוע שהכינה עם אורז מלא ויצא לה מעולה! שימי לב שאולי זמני האפייה ישתנו..

  1. אני גם תהיתי אם אפשר להחליף באורז מלא.. תהיתי אם צריך להוסיף גם יותר מים מעבר לזמן האפיה שמתארך… תודה 🙂

    1. הי
      הכנתי היום עם אורז מלא. יצא מעולה. גג שעה בתנור. מתכון מושלם. קצרתי שבחים. תודה
      עדינה

  2. הכנתי היום, יצא מעולה.
    לא היו בבית פטריות לעומת זאת הוספתי חופן אגוזי מלך קצוצים, האגוזים מוספים מאוד לאורז

    1. הי גדי, תודה על התגובה! נשמע אחלה רעיון לצרף אגוזי מלך למנה- בהחלט אנסה בקרוב!

  3. הי מיכל,
    הכנתי את המתכון של האורז עם הפטריות והערמונים בתנור. הכנתי עם אורז מלא. מקסימום שעה בתנור. מתכון קל מאוד. יצא מושלם וקצרתי שבחים…
    תודה. שנה טובה ומלאה במתכונים קלים ומשובחים,

    עדינה

    1. הי עדינה, שמחתי מאד לשמוע שיצא לך מעולה עם אורז מלא! שתהיה שנה טובה גם לך ולמשפחתך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *