אורז עם פטריות וערמונים בתנור

את מנת האורז הבאה טעמה מארינוש אצל חברה ועם הביס הראשון ידעה כי היא חייבת להעביר לי את המתכון.

מי שמכיר את מארין, יודע שכנראה מדובר במנת אורז מיוחדת במינה אם זו גרמה לה להתפעלות כלשהי, או אפילו לביס שני. מארין סוחבת עימה מעין טראומת אורז מילדות, כך שכבר שנים רבות לא תמצאו אורז על צלחתה. עד המנה הזו.

לא עבר זמן רב מאז אותו ביקור אצל חברתה עד לשבת שהגיעה אליי עם תבנית מלאה באורז השחום והריחני הזה. נשביתי בקסמו שטמון לא רק בטעמו העשיר אלא גם בקלות הרבה שבהכנתו: פשוט זורקים את כל המרכיבים יחד לתבנית, מערבבים ושולחים לתנור. כעבור שעה מתקבלת תוספת טבעונית שווה במיוחד, כזו שתשדרג כל שולחן.

אספר לכם כי שיניתי מעט את המתכון המקורי: החסרתי את אבקת מרק העוף ובמקומה הוספתי מלח, פלפל ושום שלגמרי עושים את העבודה. בנוסף, הורדתי משמעותית בכמות השמן וגם קצת מהסילאן. התוצאה – אורז ללקק את האצבעות. כן, כן חברים, זהו אחד מהמתכונים שכדאי לתייק ולשמור (ידוע לי כבר על כמה קוראות מסורות שמחזיקות תיקיית טאץ' פוד פיזית 😀 – איזה כיף..).

חדי העין יבחינו כי זו אינה הפעם הראשונה שיש כאן בבלוג את השילוב המנצח של ערמונים ופטריות – וגם לא השנייה (בצק עלים ממולא בפטריות וערמונים וביף וולינגטון למשל), אין מה לעשות, באמת שמדובר בצמד מוצלח במיוחד.

האורז יקבל מעטה פריך מלמעלה ורך ומלא בטעם מבפנים, בדומה לאורז המעולה ממתכון העוף ואורז בתנור, שאם עוד לא ניסיתם, אני ממליצה עליו מאד.

אני הכנתי את האורז מאורז פרסי, אך גם יסמין, בסמטי או כל סוג אחר יתאימו. לכו על מה שטעים וזמין לכם.

מצרכים:

מצרכים לאורז פטריות וערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

2 כוסות אורז

1 סלסלה פטריות שמפיניון קצוצות דק

1 שקית ערמונים קלופים בואקום קצוצים דק

1 בצל לבן קצוץ דק

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס סויה

1/2 כוס שמן חמניות/קנולה

2 כפות סילאן

1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור טחון

4 כוסות מים

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

מכניסים את כל המצרכים לתבנית גדולה המתאימה לתנור, מערבבים ומכניסים לתנור למשך כשעה, כאשר באמצע האפייה מומלץ לערבב ולבדוק מצב האורז.

אורז בתבנית
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
אורז עם פטריות וערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
תוספת מים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב בתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
המנה מוכנה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתקבל אורז נפלא, פריך מבחוץ, רך מבפנים ועשיר בטעם.

אורז מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
כף אורז ערמונים ופטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה אורז פטריות ערמונים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
56 תגובות
  1. נטלי הגב

    נראה מעולה! את חושבת שזה יצא טוב אם אחסיר את הפיטריות?

  2. אפרת הגב

    נראה טעים !
    בלי שום כיסוי לתנור ?

  3. קרן הגב

    יצא מעולה! כולם טרפו כולל הילדים 🙂

  4. אדוה הגב

    האם אפשר להחליף באורז מלא/בר/פרא?

    • מיכל הגב

      הי אדווה, בהחלט כן. מישהי שסיפרה לי השבוע שהכינה עם אורז מלא ויצא לה מעולה! שימי לב שאולי זמני האפייה ישתנו..

  5. אלונה הגב

    אני גם תהיתי אם אפשר להחליף באורז מלא.. תהיתי אם צריך להוסיף גם יותר מים מעבר לזמן האפיה שמתארך… תודה 🙂

  6. גדי הגב

    הכנתי היום, יצא מעולה.
    לא היו בבית פטריות לעומת זאת הוספתי חופן אגוזי מלך קצוצים, האגוזים מוספים מאוד לאורז

  7. גולדי הגב

    טעים. טעים ושוב טעים!
    תודה על המתכון הנפלא

  8. אופיר הגב

    אם התנור תפוס, האם אפשר אותו מתכון על הגז?

  9. נחצ'ה הגב

    האם ניתן להכין את המנה מראש ולחמם?

  10. עדינה פיבלביץ הגב

    הי מיכל,
    הכנתי את המתכון של האורז עם הפטריות והערמונים בתנור. הכנתי עם אורז מלא. מקסימום שעה בתנור. מתכון קל מאוד. יצא מושלם וקצרתי שבחים…
    תודה. שנה טובה ומלאה במתכונים קלים ומשובחים,

    עדינה

  11. עדי הגב

    היי אין לי פטריות טריות. אפשר עם פטריות משימורים?

  12. שוש הגב

    היי מיכל.נתקעתי בלי סויה…. ממש קריטי אם לא רשים? מה אפשר במקום?

  13. רותשי הגב

    הכנתי עכשיו, עם שדרוג קל: הוספתי 3 כפות מרק פטריות של קנור (שטעמו עמוק ועשיר במיוחד) ל2 כוסות מים רותחים והוספתי ל-2 כוסות המים הרגילים הנותרים.
    אפיתי בטוסטר אובן! יצא כל כך מדהים שאין מילים.
    תודה!

  14. נוגה הגב

    הי, שמעתי תשבוחות על המתכון הזה! רוצה גם להכין אבל אין לי ערמונים. בעייתי?

    תודה (:

  15. עדי הגב

    מופלא! כבר בתנור :)))

  16. תמר הגב

    יוצא מעולה. גם עם אורז מלא וגם עם בסמתי. תודה

  17. רפאל הגב

    היי,שמתי כסלסילה וחצי של פטריות האם יכול להשפיע על משך הבישול או כמות המים
    רפאל

  18. רפאל הגב

    היי מיכל
    אכן יצא נפלא,והאורחים כבר התחברו למתכון

  19. רחל הגב

    ל4 כוסות אורז צריך לשים כוס שמן? או שאפשר פחות?

    • מיכל הגב

      הי רחל, ממליצה לך לדבוק בכמויות של המתכון, יוצא נפלא! יכולה לנסות להוריד קצת בשמן אבל לא יותר מדי..

  20. אהובה הגב

    היי, המנה הזו הפכה לפייבוריטית אצלנו בבית.
    יחד עם זה, רוצה להכינה לארוחה מיוחדת. עם מה כדאי להגיש?

    • מיכל הגב

      הי אהובה, מסכימה איתך שזו אחת המנות הכי אהודות וטעימות! אחד היתרונות שלהן הוא שהיא ממש מתאימה לכל ארוחה.. בשר, עוף, דגים וכו.. אחת ממנות הפרגיות השוות שיש בבלוג תתאים (כמו עם החרדל ומייפל או במרינדה אסייתית) או לארוחה יותר אלגנטית הייתי משדכת את החבילות דגים בנייר אפייה על מצע של בטטות ועשבי תיבול.. גם פשטידת הלברק תשתלב נפלא.. בשילוב כמה סלטים (תיכנסי לקטגוריה ותגללי), מדובר בארוחה נפלאה. בהצלחה!

  21. פסי הגב

    חשבתי אולי חצי מהבmל לטגן לפני. מה דעתך?

  22. רויטל הגב

    אין לי סויה או טריאקי..
    ראיתי שרשמת שדיי קריטי.
    אפשר עם רוטב צילי מתוק?

  23. אורטל הגב

    היי מיכל 🙂 נראה מעולה, כבר בתנור
    רק לוודא, מדובר ב-4 כוסות מים רותחים? או רגילים? או לא משנה?
    תודה וחג שמח

  24. עדי הגב

    היי האם ניתן להוסיף גם עוף בפנים?

  25. smadar הגב

    היי מיכל, תודה על מתכון מופלא בטעמו ובפשטותו. מאמצת מיד בחום.

  26. אלכסנדרה כהן הגב

    פשוט טעים מאוד, ליקקו את האצבעות!!

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן