אגסים ביין

הדפס מתכון הדפס מתכון
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

קבלו קינוח חורפי ואלגנטי, כל כך מרשים מצד אחד אך כל כך קל להכנה מצד שני.

אם אתם מחפשים להגיש קינוח לא כבד מדי אבל שיספק את הקרייבינג למשהו מתוק, טעים, אך לא מושחת (מדי) – הגעתם לפוסט הנכון .

פירותי, מתובל ועם השילוב האהוב של חם וקר (כי חייבים להגיש יחד עם גלידת וניל כמובן).

בנוסף, תתפלאו לגלות מרכיב מפתיע ברשימת המצרכים.. תנו הצצה ואל תעקמו את הפרצוף! תופתעו לגלות איך הנוזל הורוד-אדום הזה מקפיץ את המנה והופך אותה להרבה יותר קלה להכנה.

כמו מתכונים רבים וטובים אחרים, גם את המתכון הזה העבירה לי אמי אהובתי, אשר מכינה אותו מדי פעם כאשר מארחת, או סתם רוצה לפנק את המשפוחה. הריחות המשכרים שמתפשטים בבית בעת אפיית האגסים בתנור מרפדים היטב את זיכרונות ילדותי.

דרך אגב, באופן דומה (ועם זמן אפייה ארוך בהרבה..) אמי גם מכינה חבושים ביין, אחד הקינוחים האהובים על אבי עד היום. בילדותי, לפני שעברנו להתגורר בחו”ל, הייתה לנו גינה מלאה בעצי פרי, ביניהם גם כמה עצי חבושים. את החבושים הייתה אמי קוטפת, מקלפת (לא עניין פשוט), חותכת לארבע ומבשלת בסירופ סמיך הדומה לזה שאני מביאה לכם היום.

עם השנים, נהגה באותו אופן גם עם תפוחים ולאחר מכן גם עם אגסים. לדידה, במקרה של המתכון הספציפי הזה, האופציה האגסית גוברת על זו התפוחית (לא יודעת אם כתבתי כאן משפט חוקי בכלל, אבל אתם הבנתם אותי ), ואני נוטה להסכים איתה באבחנה זו.

היות והמנה הזו עושה עבודה נפלאה במילוי משבצת הקינוח הפירותי השווה, אני אוהבת לשלבה במזנוני קינוחים כאשר מארחת ( כך כיכבה למשל גם בהדלקת נרות ההמונית שעליה סיפרתי לכם פה וגם בארוחת חברים החורפית שעליה סופר פה).

מצרכים (זוהי כמות לאירוח גדול, הרגישו חופשי לחתוך את המצרכים בחצי לכמות קטנה יותר):

מצרכים לאגסים ביין

20 אגסים יפים עם הצ’ופצ’יק בקצה, מקולפים בכל חלקם האמצעי (לאורך הקוטר הרחב), כך שנשארת מעט מהקליפה בחלקם העליון והתחתון

1 בקבוק יין אדום

1 בקבוק יין קידוש מתוק

1 כוס תרכיז “ויטמינצ’יק” בטעם פטל (I kid u not )

5 מקלות קינמון

4 כפות סוכר חום

כלי עמוק המתאים לתנור שיכול להכיל את כל האגסים והנוזלים.

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מעמידים את האגסים אחד ליד השני בתוך הכלי העמוק המתאים לתנור.

אגסים אחד ליד השני

שופכים את שני היינות כך שיכסו לפחות 1/2 מגובה מהאגסים.

  • אל תדאגו אם האגסים לא מספיק טבולים ביין, אנחנו נעביר אותם כמה טבילות ידניות יזומות בהמשך.

הוספת יין קידוש

הוספת יין אדום

מוסיפים את כוס תרכיז הפטל בין האגסים לתוך היינות ומפזרים את מקלות הקינמון בין האגסים.

הוספת התרכיז

כעת, בוזקים באופן שווה את הסוכר החום לתוך תערובת היין והפטל ומערבבים עם הכפית בין האגסים.

הוספת סוכר חום

מוכנים לתנור

אופים בתנור לשעתיים עד שהנוזל מצטמצם לסירופ סמיך והאגסים נצבעים בצבע אדום כהה.

  • תוך כדי האפייה מקפידים פעמיים-שלוש לפתוח את התנור, לסובב את האגסים בנוזל ובעזרת כפית/כף לשפוך ממנו על החלק של האגסים שאינו טבול בו.

אגסים מוכנים

אגסים מוכנים2

מגישים בטמפרטורת החדר לצד גלידת וניל.

עם גלידה

  1. לטגוש, חברתי הטבעונית והמדהימה, הגשתי אגס ביין בליווי סורבה טוב במקום, עם הרבה סירופ סמיך ליד. לא פחות טעים.
  2. האגסים נשמרים נפלא בכלי סגור במקרר במשך כמה ימים לאחר מכן.
  3. מניסיון, אני יכולה לומר שהם מאד טעימים גם קרים, למחרת.. והסירופ.. אני מסוגלת לשתות אותו as is.
  4. תנסו לשלב פרוסות של אגס ביין עם יוגורט או קרם פרש – מדובר במעדן.

עד הפעם הבאה,

מיכל

 

עשוי לעניין אותך גם

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Published by

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *