תפוחי אדמה בתנור עם טריק

אחד מהכללים היחידים שקבעתי לעצמי עם פתיחת הבלוג היה כי לא אעלה לאתר מתכונים המכילים אבקת מרק.

החלטתי, כי למרות שיש מתכונים טובים רבים שהאבקה הזו נמנית על מרכיביהם, אני לא אכניס את ה"דרעק" הזה לבלוג שלי – לא אשתמש באף אבקת "כאילו".

היות ואני עומדת בעקרונותיי.. בדרך כלל.. בהרבה מתכונים אני מתאימה ומשנה, מוסיפה תיבול ומחסירה את אותה אבקה צהבהבה.

אך במתכון הנוכחי אני עושה הפוך על הפוך: לא רק שלא הסרתי את אבקת המרק אלא היא-היא המרכיב היחידי (כמעט) המתבל את תפוחי האדמה (האמת שקצת מצחיק לקרוא להוראה וחצי שאני עומדת לכתוב "מתכון", אבל זרמו איתי פה.. יום לימודים קצר במיוחד לפנינו ).

אל תסתכלו עליי ככה!

יש לי קווים אדומים ואיני חוצה אותם. באמת.

אך יש כאן מקום להקלה:

ראשית: אם כבר – אז כבר.

שנית, לא מדובר כאן באותה אבקת מרק עוף ידועה לשמצה אלא דווקא באבקת מרק בצל (של קנור – חשוב), whole different ball game.. מה לא? .

התלבטתי והתלבטתי.. לעלות או לא?

היות ואני ממשיכה להכין את התוספת הזו כבר שנים, והיא נטרפת בהנאה על ידי כ-ו-ל-ם.. נפל הפור ואנחנו כאן.

אספר לכם גם שזהו אחד המאכלים הראשונים שאי פעם הכנתי לבד (באותה תקופה שהייתי חיילת "בודדה", זוכרים שסיפרתי לכם עליה, כאן?). דודתי נתנה לי את ה"מתכון" בגרסת ה – Shake & Bake (הסבר בהמשך), ומאז הוא איתי: כתוספת לשניצלים בארוחת צהרים לילדים באמצע השבוע, ב-"על האש", כחלק ממזנון.. תמיד הוא מתקבל באהבה.

הכי כיף להכין את תפוחי האדמה הקטנים והחמודים שנמכרים בשקיות פלסטיק באגף המקררים של הסופר. במקור (לפי מה שכתוב על העטיפה), תפוחי האדמה האלו מיועדים להכנה במיקרוגל, אך אנו נתעלם מהוראה זו .

מצרכים:

מצרכים

2 שקיות תפוחי אדמה קטנים

  • הפעם ערבבתי בין חבילה אחת של תפוחי אדמה בהירים וחבילה אחת של אדומים.
  • כמובן שאפשר רק בהירים או רק אדומים – הכל עובד.
  • שימו לב שהתפוחי האדמה הקטנים האלו כבר שטופים (יש לכם וי בצ'ק ליסט עוד לפני שהתחלתם ).
  • ניתן גם להשתמש בכ-8 תפוחי אדמה רגילים נקיים ופרוסים (עם הקליפה).

שמן זית

3 כפות גדושות אבקת מרק בצל של קנור

הוראות הכנה:

מדליקים את התנור על חום של 180 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים בה את תפוחי האדמה.

תפוחי האדמה בתבנית

שופכים בנדיבות שמן זית על תפוחי האדמה ומערבבים כך ששמן הזית יעטוף אותם.

שופכים שמן זית

ערבוב שמן הזית

מפזרים את אבקת המרק מעל ומערבבים ומזיזים את תפוחי האדמה (בעזרת כף) כך שכל שמן הזית והאבקה יתאחדו ויצפו אותם (שלא יישארו שאריות אבקה).

פיזור אבקת מרק הבצל

אבקת המרק והשמן מעורבבים

מכניסים לתנור לכ-45-50 דקות עד שתפוחי האדמה קריספיים ושחומים מבחוץ ורכים מבפנים (לכו על מבחן המזלג, רק היזהרו לא לשרוף את הלשון ).

תפוחי האדמה מוכנים

מגישים מיד.

תפוחי האדמה מוגשים

  1. יש כאן אפשרות ל- Shake & Bake קלאסי: במקום להכניס את תפוחי האדמה ישירות לתבנית – הכניסו אותם לתוך שקית אטומה (או ליתר ביטחון, לשקית בתוך שקית), הוסיפו את שמן הזית ואבקת מרק הבצל, סגרו את השקית ונערו היטב.
  2. בעיניי זהו גימיק נחמד בלבד (שילדים מתלהבים ממנו מאד דרך אגב) והרבה יותר נוח (ופחות מלכלך) להכין כפי שפירטתי לעיל.
  3. לשיקולכם..

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פשטידת בצל

זוכרים את פשטידת הקישואים הכה מוצלחת הזו? עשוי לעניין אותך

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. שרה ירון הגב

    הי
    איזה שקית אטומה כוונתך? מנייר חום? "[יישרף]

  2. מלי הגב

    שקית ניילון בתנור אינה בריאה כמו נייר כסף…
    אני לעולם לא משתמשת…
    מסוכן לבריאות…
    אינך יודעת מיכל?

    • מיכל הגב

      הי מלי, אין כאן שקית ניילון בתנור.. הצעתי לשקשק את המרכיבים בשקית ניילון טוב טוב ואז להעביר לתבנית תנור מרופדת נייר אפייה את תכולת השקית.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן