במהלך הכנת טרייפל התותים המושחת הזה, נזכרתי בכתבה שקראתי בזמנו במגזין אמריקאי אודות מתכונים מיוחדים עם תותים.
הייתי בשוונג ובמוזה, השתמשתי במרכיבים שהיו לי באותו רגע במקרר, והתוצאה – גם יפה מאד וגם טעימה וקלילה.
הגשתי את הצלחת באותו ערב לצד קינוחים נוספים, וזו חוסלה תוך שניות (האמת, לא חוכמה עם החברים ה-predators שלנו ), עם בקשות למתכון ולתוספת (שלא הייתה..). אז קבלו את החתיכים הבאים:
מצרכים:
כ-15 תותים קשיחים, גדולים ויפים (את התותים הרכים והפחות אטרקטיביים שמרו לטרייפל)
עוגיות לפירורים – וניל/חמאה/לוטוס/פתי בר (השתמשתי בשאריות העוגיות שטחנתי למתכון הטרייפל – שילוב של פתי בר ולוטוס)
לתערובת הגבינה:
2 כפות גדושות גבינת פילדלפיה מוקצפת 21%
- גם גבינת שמנת אחרת תתאים. זו כאמור הייתה לי במקרר והיא גם המועדפת עלינו אודות למרקם האוורירי הנפלא שלה, בנוסף לאחוזי השומן הנמוכים בהרבה מגבינות שמנת אחרות.
3 כפות גדושות גבינת סימפוניה טבעית 5% (או גבינה אחרת במרקם שמנת)
- הרציונל שלי היה לקצץ באחוזי השומן ולבדוק אם קיצוץ זה פוגע בתוצאה במבחן הטעם (ממש לא!). כמובן שאם אחוזי השומן לא מעניינים אתכם (אשריכם ), אתם מוזמנים מראש להשתמש ב-5 כפות גדושות של איזו גבינת שמנת שתבחרו (רק וודאו שהיא בטעם טבעי וללא תוספות.).
- באותה מידה, מי שמאד שומר על הגזרה, מוזמן להמיר ל-5 כפות של גבינת שמנת 5% (לא הייתי יורדת לפחות, ובכל זאת ממליצה לשלב לפחות מעט גבינת שמנת "מפנקת" יותר).
שקית סוכר וניל (לחילופין יכולים להמיר לכף גדושה סוכר וכפית תמצית וניל)
מעט זסט לימון
הוראות הכנה:
החלק ה"קשה" של המנה הזו (אם אפשר לקרוא לה מנה?) הוא פינת היצירה הבאה. אני די גרועה בפעילויות כאלה (לצערי לא ירשתי את ידי הפלא של אמי) ובכל זאת, אחרי כמה ניסיונות כושלים – עליתי על הגל.
חתכו בקו ישר את הגבעול הירוק של כל תות, כך שתיווצר לכם צלע שטוחה. כעת, בעזרת סכין קטנה וחדה או מחורר פירות (אם יש לכם, לא חובה), חתכו בעדינות עיגול על השטח השטוח של התות.
לאחר מכן בעזרת כפית קטנה (או אפילו בעזרת הקצה השני של הכפית), הוציאו בעדינות את בשר התות של העיגול.
- אם בחרתם להכין גם את הטרייפל, אתם יכולים להשתמש בליבות התותים שהוצאתם ובתותים שהרסתם, בניסיון להוציא להם את התוכן (מודה, היו לי לא מעט כאלה), לשכבות קוביות התותים.
בקערה קטנה ערבבו את כל חומרי תערובת הגבינה.
פוררו במעבד מזון את העוגיות הנבחרות (או השתמשו בשאריות פירורים מהטרייפל, אם נשארו) ושפכו אותם על צלחת.
הרכבת המנה:
מלאו את התותים בתערובת הגבינה (אין צורך בשקית זילוף, כפית קטנה עושה את העבודה).
כעת, תטבלו את צלע התות עם הגבינה החשופה בתערובת הפירורים והניחו על צלחת הגשה.
חזרו על פעולה זו עם יתר התותים.
עטפו את הצלחת ושמרו במקרר עד ההגשה.
אשמח לשמוע איך יצא לכם,
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל