לפני כמה חודשים יצא לי לשוב ולסייר בשוק מחנה יהודה האגדי, על כל צבעוניותו, ריחותיו ומטעמיו, ונתקלתי שוב בקיגל מופלא שטעמתי בעבר בסיור מודרך בשוק (כמה אני אוהבת סיורים בשוקי אוכל!).
לאחר מספר ימים כשפגשתי את אמי ושיתפתי אותה בחוויותיי, התלוננתי בפניה כי בעצם כבר שנים רבות שלא אפתה קיגל – ומדוע?! הרי הוורסיה שלה זכורה לי ככל כך מוצלחת וטעימה!
אמי הפנימה את התלונה, ואכן לא עבר זמן רב ושתי תבניות אינגליש קייק מלאות בקיגלים חתיכים ומופתיים הוגשו בהדלקת נרות חנוכה בערב שישי (כן האירוע התרחש כבר די מזמן ורק עכשיו מספרת לכם.. קבלו את התנצלותי הכנה 😀).
הקיגל של אמי היה בדיוק כפי שזכרתי – מתוק אך יחד עם זאת מתובל, שילוב טעים כל כך שקשה להפסיק לאכול. אמי הגישה את הקיגל יחד עם המנות העיקריות והאינסטינקט שלי היה דווקא להגיש אותו עם המנות האחרונות.. עניין של גישה. הרי מחד מדובר בפשטידה יהודית מסורתית עתיקת יומין (טיעון לצירוף לעיקריות), אך מנגד, בואו נודה על האמת, זו בעצם עוגת אטריות מתוקה ונפלאה (טיעון לשולחן הקינוחים). בכל מקרה, מדובר במנה נוסטלגית ואהובה שאין ספק כי צריכה להיות כאן בבלוג, ויפה שעה אחת קודם.
כפי שכבר תראו, אמי משלבת בקיגל שלה שזיפים מיובשים קצוצים, פלפל שחור טחון וקינמון (מתובל כבר אמרתי נכון?). ברור לי שכל אחד מכין את הקיגל המשפחתי שלו אחרת, וחלקכם אולי מעדיפים אותו יותר "פשוט". כולם טעימים (לאוהבי הז'אנר כמובן), אך בעיניי – לפניכם נמצאת הנוסחה המנצחת. ממליצה מאד לנסות (ולא הזכרתי בכלל כמה קלה ההכנה).
מצרכים:
שתי תבניות אינגליש קייק
800 גר' אטריות ביצים דקות
1 כוס שמן
3/4 כוס סוכר חום
4 כפות דבש
1 כוס שזיפים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות
6 ביצים, מקושקשות בקערה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות קינמון
הוראות הכנה:
מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים היטב.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
בסיר גדול מחממים את השמן על להבה בינונית ומוסיפים את הסוכר. מערבבים עד שהסוכר מתרכך בשמן (הוא לא ממש יימס בשמן) ומסירים מהאש.
במהירות, מוסיפים את האטריות, הדבש, הביצים המקושקשות, השזיפים הקצוצים, המלח, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את התערובת באופן שווה אליהן.
אופים עד להשחמה במשך כ- 40-45 דקות.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר (תכלס הקיגל טעים גם קר).
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
3 תגובות
ראשית תודה על המתכונים אנו ממש נהנה מהטור שלך בהארץ
תוכלי בבקשה לציין את המראה מקום הצדוייק בשוק של עכו היכן שטעמ את הפלאפל וכו
תודה
אבי סבג
avis@musrara.co.il
שלום וברכה לך מיכל היקרה
כאחד שעושה המון שמחןת בבית כנסת אירועים חברתיים .ובכלל אוהב לאכול ולעשות אוכל טעים.
ניסתי לעשות את הקוגל לטעמך הקפדתי על התהליך . לומר את האמת נהנתי .
אבל גם לי יש מרשם קל וטעים בבקשה
חבילת אטריות דקות רגילות
כוס סוכר 1
כוס שמן 1
מלח גס כף מלאה 1
פלפל 3כפיות מחוקות כפית מחוקה זנזביל כפית מחוקה נס קפה כפית מלאה קינמון
ביצים 4
צמוקים 1/4 כוס
4 תפ"ע מקולפים מגורדים
תבנית 26
אופן ההכנה : מבשלים את האטריות עם כף מלח גס. לפי הוראות היצרן . מסננים לא שוטים מעברים לקערה , מוסיפים את התפ"ע המורדים . ושאר התבלינים .גם את הצימוקים. נותר לנו לחמם את השמן עם הב=סוכר עד להשחמה מעבירים את האטריות לקערה .עושים מעין שקע . כאשר השמן והסוכר הופכים לקרמל שופכים לקערה ומערבבים עד שכל התערובת מתקבלת כצבע אחד טורפים את הביצם , ובוחשים כעטיפה עד לקבלת תערובת אחידה לאפות בחום של 180 ברך שעה וחצי
בתאבון ממאכלי השבת קודש
הי יצחק, תודה על התגובה! המתכון שלך נראה מעניין מאד עם תוספת תפוחי העץ המגורדים.. בהחלט אנסה אותו, תודה