קיגל

לפני כמה חודשים יצא לי לשוב ולסייר בשוק מחנה יהודה האגדי, על כל צבעוניותו, ריחותיו ומטעמיו, ונתקלתי שוב בקיגל מופלא שטעמתי בעבר בסיור מודרך בשוק (כמה אני אוהבת סיורים בשוקי אוכל!).

לאחר מספר ימים כשפגשתי את אמי ושיתפתי אותה בחוויותיי, התלוננתי בפניה כי בעצם כבר שנים רבות שלא אפתה קיגל – ומדוע?! הרי הוורסיה שלה זכורה לי ככל כך מוצלחת וטעימה!

אמי הפנימה את התלונה, ואכן לא עבר זמן רב ושתי תבניות אינגליש קייק מלאות בקיגלים חתיכים ומופתיים הוגשו בהדלקת נרות חנוכה בערב שישי (כן האירוע התרחש כבר די מזמן ורק עכשיו מספרת לכם.. קבלו את התנצלותי הכנה 😀).

הקיגל של אמי היה בדיוק כפי שזכרתי – מתוק אך יחד עם זאת מתובל, שילוב טעים כל כך שקשה להפסיק לאכול. אמי הגישה את הקיגל יחד עם המנות העיקריות והאינסטינקט שלי היה דווקא להגיש אותו עם המנות האחרונות.. עניין של גישה. הרי מחד מדובר בפשטידה יהודית מסורתית עתיקת יומין (טיעון לצירוף לעיקריות), אך מנגד, בואו נודה על האמת, זו בעצם עוגת אטריות מתוקה ונפלאה (טיעון לשולחן הקינוחים). בכל מקרה, מדובר במנה נוסטלגית ואהובה שאין ספק כי צריכה להיות כאן בבלוג, ויפה שעה אחת קודם.

כפי שכבר תראו, אמי משלבת בקיגל שלה שזיפים מיובשים קצוצים, פלפל שחור טחון וקינמון (מתובל כבר אמרתי נכון?). ברור לי שכל אחד מכין את הקיגל המשפחתי שלו אחרת, וחלקכם אולי מעדיפים אותו יותר "פשוט". כולם טעימים (לאוהבי הז'אנר כמובן), אך בעיניי – לפניכם נמצאת הנוסחה המנצחת. ממליצה מאד לנסות (ולא הזכרתי בכלל כמה קלה ההכנה).

מצרכים:

מצרכים לקיגל
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שתי תבניות אינגליש קייק

800 גר' אטריות ביצים דקות

1 כוס שמן

3/4 כוס סוכר חום

4 כפות דבש

1 כוס שזיפים מיובשים חתוכים לחתיכות קטנות

6 ביצים, מקושקשות בקערה

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות קינמון

הוראות הכנה:

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן ומסננים היטב.

בישול האטריות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

בסיר גדול מחממים את השמן על להבה בינונית ומוסיפים את הסוכר. מערבבים עד שהסוכר מתרכך בשמן (הוא לא ממש יימס בשמן) ומסירים מהאש.

סוכר לשמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר ושמן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
סוכר ושמן2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במהירות, מוסיפים את האטריות, הדבש, הביצים המקושקשות, השזיפים הקצוצים, המלח, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הוספת תבלינים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת ביצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת דבש
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הוספת שזיפים קצוצים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
ערבוב החומרים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ושופכים את התערובת באופן שווה אליהן.

מעבר לתבניות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

אופים עד להשחמה במשך כ- 40-45 דקות.

נכנס לתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
יוצא מהתנור
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם או בטמפרטורת החדר (תכלס הקיגל טעים גם קר).

קיגל מוכן
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיגל מוכן1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קיגל מוכן3
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

מקלובה

אם הייתם שואלים אותי, לפני שנה נגיד, אם אני אכין

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
3 תגובות
  1. אבי סבג הגב

    ראשית תודה על המתכונים אנו ממש נהנה מהטור שלך בהארץ
    תוכלי בבקשה לציין את המראה מקום הצדוייק בשוק של עכו היכן שטעמ את הפלאפל וכו
    תודה
    אבי סבג
    avis@musrara.co.il

  2. י צחק הגב

    שלום וברכה לך מיכל היקרה
    כאחד שעושה המון שמחןת בבית כנסת אירועים חברתיים .ובכלל אוהב לאכול ולעשות אוכל טעים.
    ניסתי לעשות את הקוגל לטעמך הקפדתי על התהליך . לומר את האמת נהנתי .
    אבל גם לי יש מרשם קל וטעים בבקשה
    חבילת אטריות דקות רגילות
    כוס סוכר 1
    כוס שמן 1
    מלח גס כף מלאה 1
    פלפל 3כפיות מחוקות כפית מחוקה זנזביל כפית מחוקה נס קפה כפית מלאה קינמון
    ביצים 4
    צמוקים 1/4 כוס
    4 תפ"ע מקולפים מגורדים
    תבנית 26
    אופן ההכנה : מבשלים את האטריות עם כף מלח גס. לפי הוראות היצרן . מסננים לא שוטים מעברים לקערה , מוסיפים את התפ"ע המורדים . ושאר התבלינים .גם את הצימוקים. נותר לנו לחמם את השמן עם הב=סוכר עד להשחמה מעבירים את האטריות לקערה .עושים מעין שקע . כאשר השמן והסוכר הופכים לקרמל שופכים לקערה ומערבבים עד שכל התערובת מתקבלת כצבע אחד טורפים את הביצם , ובוחשים כעטיפה עד לקבלת תערובת אחידה לאפות בחום של 180 ברך שעה וחצי
    בתאבון ממאכלי השבת קודש

    • מיכל הגב

      הי יצחק, תודה על התגובה! המתכון שלך נראה מעניין מאד עם תוספת תפוחי העץ המגורדים.. בהחלט אנסה אותו, תודה

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן