מקורו של המתכון המצוין שאני מביאה לכם היום הוא בסדנת בישול מעולה שהשתתפתי בה לפני כמה שנים אצל מירי המקסימה.
מירי, או בשמה המקצועי Bon Miri, מארחת סדנאות בישול חווייתיות וכיפיות באווירה נינוחה וזורמת במשק שלה במושב רשפון. דמיינו מטבח וינטג'י, cozy ומגניב, הממוקם באמצע גינה אורגנית יפיפייה בה היא מגדלת הרבה מן הפרודוקטים העונתיים, איתם היא מבשלת מול משתתפי הסדנה בזרימה ובקוליות אדירה. שם המשחק אצלה הוא טרי, פרש וקליל – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
מאז אותה סדנא שנקרא לה "ים תיכונית קלילה וכיפית", ממנה אני מביאה לכם את הדג המנצח הזה, השתתפתי בסדנא תאילנדית אצל מירי שהייתה לא פחות טובה ומהנה. קיצר – מומלץ בחום. אם אתם מתכננים איזו חגיגה או סתם רוצים להתפנק, או לפנק – קטלגו לכם בראש את מירי כאחלה של אופציה.
עכשיו לסיבה לשמה התכנסנו כאן היום: קוביות דג בסגנון מעורב ירושלמי. תודו שהכותרת כבר מעניינת.
בתור מישהי שלא משתמשת ביותר מדי תבלינים ביום יום בבישולים שלה, ושלא יוצא לה כל כך לאכול מעורב ירושלמי (האמת שעדיין לא גיבשתי דעה נחרצת לגבי המנה הזו..), זו הייתה המנה שפחות התלהבתי ממנה בסדנא. עד שטעמתי אותה.
השילוב של דג עדין וטרי, מוקפץ קלות בתיבול עז וחצוף, יחד עם הרבה בצל ושליכטה של טחינה מעל, יוצר ביסים מטורפים מלאים בעונג.
מאז אותה סדנא, יצא לי להכין את המנה, הכל כך קלה להכנה הזו, כבר לא מעט פעמים. כל מי שטועם אותה נשבה בקסמה. פשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנה. לעולם לא נשאר ממנה פירור. Guaranteed.
המינוס היחיד בה, אם הפולניות משתלטת וממש מחפשים אותו, הוא שרצוי לבשל אותה ממש לפני ההגשה. מכינים את כל הפרודוקטים מוכנים מראש ליד הכיריים – צלחת עם התבלינים, בצל, שום ופטרוזיליה (לא חובה) ואז מכינים צ'יק צ'אק. תכל'ס, אם כבר, אז אפשר לעשות מזה כבר show.
במקור מירי הכינה את המנה עם קוביות לברק טרי, אני לרוב מכינה אותה בדיוק כך, אך הפעם הלכתי על קוביות מוסר שיצאו לא פחות ממעולות. לכו על מה שטרי וטוב בחנות דגים שלכם.
המצרכים של המתכון (למעט סוג הדג) הם אחד לאחד של מירי, אני רק שיניתי מעט את הוראות ההכנה (אם תרצו, אפשר לומר שלעסתי אותן עוד קצת בשביל מאותגרי המטבח שביננו ).
מצרכים:
כ-500 גר' לברק/מוסר/דג לבן אהוב וטרי אחר
2 בצלים אדומים פרוסים לטבעות דקות
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
תבלינים:
1 כפית סומק
- לא לוותר – רוב הירקנים והמעדניות מחזיקים אותו.
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית קארי צהוב
1 כפית כורכום
1/2 כפית חוויאג' למרק
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טרי
להגשה: עלי פטרוזיליה קצוצים
הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת בינונית-גדולה, על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד כדקה.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
כעת, מוסיפים את קוביות הדג, מערבבים ומבשלים במשך כמה דקות בודדות עד שמוכן (כאשר מדי פעם מערבבים בעדינות).
מעבירים לצלחת (או שלא, אני הגשתי הפעם את המחבת ישירות לשולחן) ומפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל (לא חובה, אבל מוסיף).
מגישים חם עם טחינה טובה, הום מייד, ליד (הסבר והמלצות למי שצריך אוטוטו) וחלה טרייה (אם רוצים להשקיע לכו על זאת).
טעים טעים.
- המלצות לטחינות מעולות הבאתי לכם כבר בפוסט הזה (היונה, הר ברכה וקראוון), אני מוסיפה עליהם גם את "אל ארז", עם המכסה האדום.
- איך מכינים טחינה הום מייד מעולה בקלי קלות? משקשקים ומערבבים את הטחינה הגולמית ושופכים את הכמות הרצויה לקערה, מוסיפים קווץ' של חצי לימון ומעט מים קרים ומערבבים. אם סמיך מדי (ויהיה סמיך מדי בהתחלה..) מוסיפים עוד מעט מים ומערבבים – ככה ממשיכים עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים במעט מלח. אם רוצים, מוסיפים גם שן או שתיים של שום כתוש, מערבבים וטועמים: אולי עוד מעט לימון/עוד מעט מלח וזהו. ככה אני אוהבת את הטחינה שלי.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
נראה ונשמע יופי. אפשר עם דג סול כי זה מה שיש אצלי במקרר?
גלילות החצילים בתרד ןריקוטה קצרו הצלחות אש!
איזה כיף שאהבתם את הגלילות!
לא יצא לי עדיין לנסות עם סול אלא רק עם מוסר ולברק..אבל אין סיבה שלא ייצא מעולה.. מחכה לשמוע איך היה 🙂