פאי עוגיית שוקולד צ'יפס

באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב.. Chocolate Chip Cookie Pie!

אצלי בבית מאד אוהבים עוגיות שוקולד צ'יפס, הייתי יכולה למכור לכם שמדובר בהעדפה של ילדיי, אך אני לגמרי מצטרפת למועדון מעריצים במקרה הזה – בעיניי, עוגיית שוקולד צ'יפס היא בהחלט שם למעלה בשלישיית העוגיות הפותחות. כמובן שיש דיון רחב סביב השאלה איזו עוגיית שוקולד צ'יפס עדיפה, הרכה והשמנמנה או לחילופין הקריספית והמתפצחת?

ואני אומרת – למה לבחור?!

האמת היא, רגע של וידוי: המתכון הקבוע של עוגיות שוקולד צ'יפס אצלי בבית, שתמיד עובד ומתחסל, הוא אותו מתכון שמודפס על עטיפת השוקולד צ'יפס הצהובה והמוכרת של אופנהיימר (עם חמאה במקום מרגרינה כמובן), בדומה לפרק הידוע בסדרה "חברים" בו מנסים לשחזר מתכון ותיק של עוגיות של הסבתא, ובסוף מתברר שכל השנים היא פשוט הכינה את המתכון שעל העטיפה.. same same.

אז לא, אני לא עושה לכם היום קופי פייסט של אותו מתכון, אלא מביאה ורסיה אחרת וכל כך כל כך מוצלחת של עוגיית השוקולד צ'יפס הממכרת הרגילה: פאי של עוגיית שוקולד צ'יפס.

בעקבות הצלחתו האדירה לאחר הפעם הראשונה שהכנתי את הפאי, אפיתי אותו שוב פעמיים נוספות באותו שבוע (!) וכל פעם התשואות היו רמות. עם או בלי גלידת וניל, מדובר בקינוח שווה במיוחד, לקטנים וגדולים כאחד. נטלי ואסף, פריקים של Ben's Cookies האנגלי (מוסד עוגיות שווה ביותר) אמרו שהמרקם מאד מזכיר את העוגיות המפורסמות – פאדג'י ודחוס  – ואם הם אומרים ומאשרים, אני את שלי עשיתי 😀.

יתרון נוסף – כל כך קל להכין את הקינוח הזה וזמני התנור קצרים יחסית – כך שתוך חצי שעה מהרגע שמוציאים את המצרכים, אפשר כבר להגיש פאי שוקולד צ'יפס מפתה ומזמין לשולחן (מהמקרים האלה שמתבאסת שלא יכולה להעביר לכם ריח..).

תודו שעשיתי לכם חשק 😀

המתכון מבוסס על מתכון דומה מהבלוג המצוין Sally's Baking Addiction.

מצרכים:

מצרכים לפאי שוקולד ציפס

170 גר' חמאה רכה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר חום

1 ביצה + 1 חלמון

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות קמח

2 כפיות גדושות קורנפלור

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 וחצי כוסות שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

במיקסר עם וו הגיטרה, מקציפים את החמאה במהירות בינונית למשך כדקה עד שחלקה וקרמית.

חמאה לפני הקצפה

חמאה מוקצפת

מוסיפים לחמאה את הסוכר החום וממשיכים להקציף באותה מהירות לדקה נוספת.

הוספת הסוכר החום

 

סוכר וחמאה מוקצפים

מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הוניל וממשיכים לערבב עד שנוצרת תערובת אחידה.

  • אל תשכחו לעצור באמצע הערבול ולגרד את צידי קערת המיקסר עם לקקן, כך שכל החומרים יתאחדו כמו שצריך.

הוספת הביצה

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח.

יבשים

בעוד המיקסר פועל על מהירות איטית, מוסיפים את תערובת הקמח עד שמתקבל בצק אחיד ודחוס.

אחרי הוספת הקמח

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עוד כ-5 שניות רק עד שמתערבב ומתפזר בתוך הבצק.

הוספת השוקולד צ'יפס

צ'יפס מעורבבים בבצק

מעבירים את התערובת לתבנית פאי משומנת, מהדקים/מיישרים בעזרת לקקן (או האצבעות) ואופים כ-20 דקות עד שהפאי מוזהב ושחום.

שיטוח בתבנית

לפני האפיה

יוצא מהתנור

הכי טעים להגיש חם עם גלידת וניל (אבל גם בהחלט מעולה בטמפרטורת החדר).

פרוסת עוגה

עם גלידת וניל

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
14 תגובות
  1. מארין הגב

    אחד הטעימים!!!!

  2. אנה הגב

    ווואווו כמה שהיא טעימה!

  3. נועה הגב

    לקק את האצבעות! הכתני את העוגה לעבודה היום ויצא מושלם. כולם מיד ביקשו מתכון וקיבלו לינק ישירות לבלוג עם המלצה חמה להירשם לניוזלטר!

  4. שרית הגב

    מבחוץ עוגיה קריספית ומבפנים רכות שוקולדית. הילדים ביקשו אותה באופן קבוע. יאמי.

  5. שרית הגב

    הי, מיכל
    יש לך רעיון איך לאפות ללא גלוטן?

    • מיכל הגב

      הי שרית, לצערי אין לי מתכון ללא גלוטן לעוגה הזו.. פחות מתמצאת בקמחים ללא גלוטן ומה יתאים במקרה הזה..

  6. דניאל הגב

    הי מיכל, האם אפשר להכין את העוגה (רק את העיסה) בבוקר , ואחהצ כאשר האורחים מגיעים להכניס לתנור?

  7. דניאל הגב

    ועוד שאלה אחרונה – מה הקוטר של תבנית הפאי בה השתמשת?

  8. אושרית הגב

    הי,
    איזה כיף שהגעתי לכאן! 🙂 לפני שאמשיך בליקוט להיטים נוספים רציתי לדעת אם אפשר להוסיף מיני מרשמלו או שזה יפגע בטעם הסופי כמו שאמור להיות בלי תוספות ועניינים…תודה!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן