יש לנו חבר שכל פעם שמתלהב ממשהו הוא אומר "ה-צ-ג-ה!!".
כשלקחתי את הביס הראשון מהעוגה הזו, זו המילה הראשונה שעלתה למוחי, ואם אכניס לכם את זה למשפט: תקשיבו! העוגה הזו ה-צ-ג-ה.
מעין שדרוג על-חלל לעוגת הביסקוויטים הסטנדרטית (שכבודה במקומה מונח כמובן). במקום שכבות מונוטוניות של ביסקויטים וקרם, קבלו שלוש שכבות שונות אך משלימות: הראשונה מעין תערובת של כדורי שוקולד מחוזקת בממרח לוטוס, השנייה שכבת קרם מענגת ולוטוסית גם היא והשלישית, איך לא, גנאש שוקולד שעושה רק טוב לכל עוגה.
הכנתי עוגה זו יחד עם שלושת ילדיי (משימה מאתגרת כשלעצמה) וההתלהבות שנרשמה מצד שלושתם מממרח הלוטוס המושחת עד מאד הייתה גבוהה ביותר. בואו נאמר שאין הרבה ממתקים טובים יותר מכפית ממרח לוטוס 😀.
כמובן שמי מבניכם שפחות אוהב את הטעם הקרמלי של הלוטוס (מי אתם אנשים מוזרים?! 😉), מוזמן לוותר עליו וללכת על גרסה פשוטה יותר של שוקולד וניל שוקולד, או אם שוקולד הארד קור אתם רוצים – המירו את הפודינג וניל בפודינג שוקולד.
העוגה מבוססת על המתכון המצוין המפורסם על אריזת הפתיבר של אסם (כן,כן), עם כמה שינויים והתאמות לוטוסיות שלי. אל תזלזלו, מבטיחה לכם כי מדובר בשיחוק.
דרך אגב, אתם מוזמנים להמיר את הפתי בר הקלאסי בעוגיות לוטוס שייתנו קיק נוסף לטעם האהוב.
זו עוגה שלגמרי מתאימה לאירועים מיוחדים, מרשימה ומושחתת כל כך שתביא קריאות התפעלות מכל קהל.
מצרכים:
תבנית קפיצית בקוטר 24
לבסיס:
1 שרוול פתי בר שבור גס
- אני עושה זאת בכמה סיבובים בודדים במג'ימיקס.
- אפשר כמובן בעזרת מערוך ושקית/קערה.
- כפי שכתבתי, ניתן להמיר את הפתי בר הקלאסי בעוגיות לוטוס.
- אפשר גם ללכת על פתי בר שוקולד או קרמל. לכו לפי מה שטעים וזמין לכם, בנוהל.
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' חמאה
2 כפות גדושות ממרח לוטוס
1/2 כוס שמנת מתוקה
לשכבת הקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות ממרח לוטוס
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
הוראות הכנה:
מחממים בפולסים בקערת זכוכית במיקרוגל או בסיר על להבה בינונית את כל מרכיבי הבסיס: השוקולד המריר, החמאה, ממרח הלוטוס והשמנת המתוקה, עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מערבבים פנימה את העוגיות השבורות ומשטחים בתחתיתה של תבנית משומנת. מכסים ומכניסים למקרר.
עוברים להכנת הקרם:
מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה ואבקת הפודינג ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
מוסיפים את ממרח הלוטוס ומקציפים עוד מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוציאים את התבנית עם הבסיס מהמקרר ומשטחים בעדינות בעזרת לקקן את שכבת הקרם מעל שכבת הבסיס. מכסים ומעבירים לכמה שעות למקרר או לשעה למקפיא.
מכינים את הציפוי:
בסיר או במיקרו, ממיסים יחד את השוקולד המריר יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
שופכים באופן אחיד את תערובת השוקולד מעל שכבת הקרם הקרה, עוטפים ומחזירים לעוד זמן איכות במקרר עד להגשה.
- חשוב שהעוגה תתקרר מספיק בין שלב הקרם לשלב הציפוי, שלא ייווצר מיש-מש משתי השכבות.
התכוננו לליקוקי צלחות..
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
2 תגובות
מתוק מדי…..
הי דורית, העוגה באמת שייכת לז׳אנר המתוקות אבל לא מדי.. חוסלה עד הפירור האחרון על ידי כל סובבי השולחן בפעם האחרונה..