סלט כרוב, גזר, אטריות ועוד הפתעות..

היום אני גאה להציג בפניכם את בן הדוד של סלט הכרוב התאילנדי המעולה הזה (או בגרסה יותר בועטת: his brother from another mother ).

ממבט חטוף ברשימת המרכיבים, לא תתקשו לנחש כי גם מקורותיו של סלט הכרוב שאני מציגה בפניכם היום נמצאים בצד המזרחי של הכדור. אני מכירה ורסיות רבות לסלט כרוב אסייתי והאמת שאת רובן אני ממש מסמפטת – רצועות כרוב יחד עם רוטב שלרוב מבוסס על שילוב של חומץ, שמן, סויה ולפעמים סוכר – בהחלט עובד בשבילי.

הפעם, אנחנו מעשירים את סלט הכרוב האסייתי הסטנדרטי שלנו במרכיבים נוספים שמעיפים אותו כמה דרגות מעלה: גזר מגורד, גרעינים, שקדים, בצל ירוק והשוס.. שברי אטריות (לא מבושלות), אשר קצת זמן במקרר יחד עם הרוטב הופך אותן לתוספת שתופסת!

סלט זה נפלא לאירוח מכיוון שמכינים אותו מראש ומאפסנים בקירור עד להגשה, כך מסמנים עוד וי בצ'ק ליסט, הרבה לפני שהאורחים מגיעים.

יתרון נוסף שלו: אין הכנה קלה מזו – מערבבים הכל וזבנג למקרר. היי ביי.

מאז שגיליתי את הקומבינציה הכיפית הזו בבלוג table for two, ניסיתי כבר כמה ורסיות משלי לסלט ובעיניי זו שאני מביאה לכם היום היא המוצלחת מכולם.

הכנתי כמות לגדוד אתמול, ארזתי בפלסטיקים ופינקתי כמה מחברותיי לשכונה בתוספת לארוחת צהרים.. התגובות לא איחרו לבוא: סלט מוצלח נוסף נכנס לרפרטואר.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

** זוהי כמות לסלט גדול לאירוח, תחצו את כמות המרכיבים אם ברצונכם להכין סלט קטן**

לסלט:

1 ראש כרוב בינוני חתוך לרצועות (כ-5 כוסות)

5 גזרים מגורדים (כ-3-4 כוסות)

  • אני מגרדת את הגזר בעזרת הדיסקית הייעודית במג'ימיקס – צ'יק צ'אק.
  • וידוי עצלני במיוחד: באחד הניסיונות השתמשתי ברצועות כרוב וגזר קנויים, מאגף הקירור שבסופר – אין קל מזה והטעם כלל לא נפגם.

2 כוסות אטריות ראמן שבורות

  • מה זה אטריות ראמן? אטריות חיטה אסייתיות שניתן למצוא בכל אגף אסייתי בסופר.
  • הסוג הספציפי בו השתמשי נקרא flour stick noodles "פנסיט קנטון" (שאין לי מושג מה זה אומר, אבל מזוהות עם המטבח הפיליפיני אם איני טועה).
  • האטריות השבורות מוסיפות ולוקחות את הסלט לכיוון אחר, אך אם אתם רוצים להכין את הסלט ללא גלוטן – הוא יהיה טעים גם בלעדיהן.
  • לא ניסיתי להמיר את אטריות החיטה באטריות ביצים אסיאתיות ללא גלוטן, אולי שווה לנסות..

1 כוס גרעיני חמנייה

1 כוס שקדים פרוסים

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים (חלק לבן וירוק בהיר בלבד)

לרוטב:

1/2 כוס שמן חמניות (או שמן צמחי אחר.. לא שמן זית)

1/3 כוס חומץ

1/3 כוס סוכר

1/4 כוס סויה

הוראות הכנה:

מכניסים את כל מרכיבי הסלט לקערה גדולה: הכרוב, הגזר, גרעיני החמנייה, השקדים הפרוסים, האטריות השבורות והבצל הירוק.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה קטנה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב: השמן, החומץ, הסוכר והסויה (לא נורא אם הסוכר לא מתמוסס).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את קערית הרוטב לקערת הסלט הגדולה ומערבבים היטב, כך שהרוטב יצפה את כל הסלט.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות עד ההגשה.

  • יצא לי לאכול את הסלט גם שעה אחרי ששהה במקרר והיה מצוין.

מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

 

עד הפעם הבאה,

מיכל

נ.ב – מעדכנת שביקרתי כאן ב-21/10/21 ושדרגתי את התמונות

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
8 תגובות
  1. גילה הלוי הגב

    היי מיכל, הכנתי והסלט פשוט מצויין, תודה !!!
    כיף לקרא אותך

  2. לי הגב

    הי מיכל, האם האטריות מבושלות או כפי שהן מגיעות מהסופר פשוט שוברים אותן?

  3. אורית אלדא הגב

    הי
    האם קולים את גרעיני החמניות והשקדים?
    אורית

  4. קארין הגב

    הי מיכל
    תהיתי האם הנודלס עדיין שומרות על הקראנצ'יות שלהן אחרי שהן יושבות שעתיים בנוזלים?

    • מיכל הגב

      היי קארין, חלק מהנודלס עדיין פריכות וכיפיות וחלק סופגות מהרוטב וגם נורא טעימות, הנודלס מוסיפות כאן המון טקסטורה וכיף – ממליצה ממש לנסות!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן