את סלט החסה הבא הכנתי בחופשה משפחתית יחד עם חברים טובים וכמעט שליקקנו את הקערה מרוב שהיה טעים – כמה פשוט ככה הוא מוצלח. לפעמים, כפי שכבר אמרנו הרבה פעמים – less is more.
האמת, שמי שמגיע לה הקרדיט על הסלט היא ביתי מיקה, שבאותה ארוחה בפארוס, שהייתה בעיקרה ארוחת בשרים, היא פשוט ערבבה בקערה חמאת שקדים טעימה, חומץ פטל משובח עם קצת מים, מלח ופלפל והתקבל אחד הרטבים הכי הכי טעימים לסלט ירוק שאכלנו (תשאלו את מנדי וגיא!).
אז תבחרו בחמאת השקדים האהובה עליכם – בין אם בהירה או כהה (והאמת שגם חמאת אגוזים אחרת תעבוד, אם אתם מעדיפים, הכי כיף לנסות ולגוון), הוסיפו חומץ איכותי (בצילומים שילבתי חומץ בלסמי לבן) והמשיכו משם.. קצת מים, מלח ופלפל ותטעמו. לפעמים כדאי גם להוסיף קווץ' של לימון טרי.
שפכו את הרוטב הסמיך (אך לא מדי.. הקפידו לדלל, כמו טחינה, למשל) על תערובת חסות פריכה וחופן אגוזים קלויים קצוצים וערבבו בעדינות (הכי טוב עם הידיים).
מצרכים:
2 לבבות חסה טריה ופריכה (או כל חסה אהובה אחרת), קרועים גס
חופן קטן אגוזי מלך, קצוצים
חופן קטן שקדים טבעיים, קצוצים
לרוטב:
2 כפות חמאת שקדים טעימה ומשובחת
2 כפות חומץ בהיר משובח (פטל/בלסמי לבן/שרי/בן יין לבן)
כ-1-2 כפות מים קרים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופציונאלי: קווץ' לימון
הוראות הכנה:
קולים במחבת קטנה את אגוזי המלך והשקדים הקצוצים, עד שמעט משחימים. מניחים בצד.
מערבבים בקערה קטנה או צנצנת את חמאת השקדים והחומץ.
מוסיפים כף מים קרים ומערבבים.
אם הרוטב עדיין סמיך מאד מוסיפים עוד כף מים קרים ומערבבים, עד שמתקבל רוטב קרמי.
מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור טחון טרי ומערבבים.
טועמים, אם חסרה מעט חמיצות, מוסיפים גם קווץ' מלימון.
מניחים בקערה את החסה, מפזרים מעליה את האגוזים הקלויים ומזלפים מעל את הרוטב, מערבבים היטב ובעדינות (עדיף עם ידיים נקיות) ומגישים מיד.
עד הפעם הבאה,
מיכל
6 תגובות
הרוטב מסקרן אותי ברמה שאני הולכת לרכוש חמאת שקדים בביקור הקרוב בסופר! נראה מעולה!
היי שרון, איזה כיף.
מקווה שאהבת!
מתכונים מצויינים
תודה רבה יונית
מה דעתך במתכון סלט חסה ברוטב חמאת שקדים להחליף את החסה בכרוב?
היי רותי, נראה לי יכול להיות מעולה. אם את מנסי אשמח לשמוע איך יצא