חמאת שום ותבלינים מדהימה

וואו, כמה אני מתרגשת לשתף אתכם בממרח הקסמים הבא. אם תאפשרו לה, החמאה הזו פשוט תהפוך לכוכבת המטבח שלכם, מבלי להתאמץ. מדובר בחמאת שום ותבלינים כה עשירה וטעימה, שהיא פשוט תשדרג כמעט כל מנה שלכם: בין אם זה לחם השום הטוב בתבל, תפוח אדמה אפוי, קלח תירס חם, ביצה מקושקשת, טוסט גבינות מפנק או "סתם" ככה על פרוסת לחם.. מדובר במעדן מלכים שמחזיק הרבה זמן עטוף במקרר (או במקפיא).

הכנת חמאת השום והתבלינים היא קלה כל כך ואורכת דקות בודדות בלבד (מלבד זמן האפייה של השום קונפי, ששם בכלל אין עבודה) ולאחר מכן, ההנאה ממנה נמשכת זמן רב. כבסיס לחמאת השום המתובלת אני משתמשת בחמאה צהובה משובחת שנמצאת לצד החמאות הפשוטות יותר במקררים. אני ממליצה גם לכם להשקיע בחמאה משובחת עבור חמאת השום והתבלינים הזו, אך כמובן, אם תעדיפו, גם חמאה "רגילה" תעשה את העבודה. על החמאה להיות בטמפרטורת החדר, כך שאני ממליצה שתוציאו אותה מהמקרר עם הכנת השום האפוי.

כאמור, אני משלבת כאן גם שום אפוי מדהים (מעין שום קונפי אלוהי) וגם מעט שום טרי, בבקשה עשו בדיוק אותו דבר ואל תוותרו על אף אחד מהמרכיבים. גם אם אינכם חובבי פטרוזיליה, אנא אל תוותרו עליה.. החמאה הזו כל כך יותר טעימה מחמאת "שום שמיר" המוכרת.. תמצאו כאן שתי ורסיות של שום, פטרוזיליה ועירית.. מתקבל שילוב טעמים פשוט מעולה.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

200 גר' חמאה משובחת, חתוכה לקוביות גדולות ובטמפרטורת החדר

2 ראשי שום לא מקולפים

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

חופן גדול עלי פטרוזיליה

חופן עירית

1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

חותכים את חלקם העליון של שני ראשי השום, כך שהחלק העליון של שיני השום נחשף.

מניחים כל ראש שום על ריבוע של רדיד אלומיניום, מזלפים מעט שמן זית ועוטפים היטב. מכניסים לתנור ל-40 דקות. מוציאים ומצננים מעט.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

לוחצים את שיני השום האפויות לתוך קערת מעבד המזון ומוסיפים את 2 שיני השום הכתושות, חופן עלי הפטרוזיליה, חופן העירית, קוביות החמאה הרכה, כפית מלח ופלפל שחור טחון טרי ומעבדים עד לקבלת תערובת ירקרקה אחידה (ייתכן ותצטרכו להפסיק באמצע ולגרד מצידי הקערה בעזרת לקקן).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים על משטח עבודה ניילון נצמד, מעבירים אליו את החמאה עם לקקן, עוטפים עם הניילון, כך שנוצר מעין גליל סגור ומאפסנים במקרר עד לשימוש (או במקפיא אם מעדיפים, ואז חותכים ומפשירים כל פעם חתיכה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

החמאה נפלאה להכנת לחם שום/ על תפוחי אדמה אפויים/תירס חם/עם ביצים/על טוסטים ועוד ועוד.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן