את המתכונצ'יק הקליל הזה העבירה לי רחלה המקסימה יחד עם המתכון של הבקלאווה המיוחדת הזו. בתור חובבת מושבעת של זוקיני, המככב כאן בבלוג בשלל רב של מתכונים (כמו סלט סרטי הזוקיני, לזניית הזוקיני, לביבות זוקיני, אטריות זוקיני, מרק זוקיני ועוד..), כמובן שלא ויתרתי גם על מתכון זה, אבל רק לאחר ששמעתי כמה הוא מוצלח.
מדובר במתכון פשוט, פשוט. כמה שהוא פשוט – ככה הוא מוצלח: פרוסות עבות ובשרניות של זוקיני, הצרובות על מחבת בצירוף מרווה ולימון. מעין אנטיפסטי משובח ביותר, הטעים חם או בטמפרטורת החדר.
שימו לב כי את מיץ וגרידת הלימון נוסיף למחבת, רק לאחר שנגלה כי פני הזוקיני השחימו ונצרבו היטב. אם אתם רוצים לקחת את המנה צעד אחד קדימה, פזרו מעל הזוקיני הצרוב מעט גבינת פטה/בולגרית טובה כמו "המאירי".
הרגישו חופשי להכפיל/לשלש כמויות, בהתאם לכמות הסועדים.
מצרכים:
3-4 זוקיני בגודל בינוני, חצויים לאורך ואז חצויים ל- 2 או 3, תלוי בגודלם
כ-6 עלי מרווה קצוצים קץ
1 כפית גרידת לימון
מיץ מחצי לימון גדול
כ-1/3 כוס שמן זית
מלח ים, פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מכניסים את הזוקיני לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את המרווה ומטגנים אותה קלות.
מוסיפים למחבת, בשכבה אחת, את הזוקיני עם חלקם החתוך כלפי מטה ומטגנים עד שמשחימים היטב.
מוסיפים את מיץ הלימון באופן שווה מעל הזוקיני החתוכים ומפזרים את גרידת הלימון.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
4 תגובות
הי,
האם לדעתך יהיה אפשרי לעשות עם קישואים ?
תודה
בטח
הי מיכל,
היכן ניתן לקנות עלי מרווה ירוקים?
הי שרית, עלי מרווה טריים אפשר לקנות אצל כל ירקן באגף של עשבי התבלין ליד הבזיליקום, אורגנו וכו