אנטיפסטי חצילים עגבניות ומוצרלה (או טייק אוף על מלנזנה)

את הטייק אוף הזה למלנזנה הקלאסית אלתרתי בביקורי האחרון באיטליה, לשם נסעתי עם חברותיי האהובות. בישלנו יחד ארוחת בראנץ' מפנקת והחציל שישב על הסלסלה בשולחן ממש ביקש לחבור למוצרלה ולעגבניות ולהיכנס יחדיו לתנור.

בעצם כך נולדה מנה שהיא מעין שילוב בין מנת אנטיפסטי כיפית למלנזנה הקלאסית, בה תמיד יהיה חציל (לרוב מטוגן), הרבה מוצרלה, פרמזן ועגבניות (שלרוב תופענה גם בצורת רסק/רוטב, ולא רק עגבניה טרייה, אם בכלל). מנה זו הרבה יותר קלילה מהמלנזנה הקלאסית, אם תרצו בעצם מדובר בשילוב של קפרזה ומלנזנה, הרי כל מרכיביה כאן – גם העגבניות, גם המוצרלה וגם הבזיליקום. נוסיף לאלה פרוסות חצילים, פרמזן מגורד ועלי אורגנו ותתקבל המנה המופלאה והקלה להכנה הזו.

ככל שניתן הקפידו לחתוך את החצילים, העגבניות והמוצרלה לפרוסות יחסית דקות וזהות בעוביין.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 חציל חתוך לפרוסות דקות

2 עגבניות בשרניות, חתוכות לפרוסות דקות

3 כדורי מוצרלה (100 גר' לכדור) חתוכות לפרוסות דקות

גוש פרמזן, לגירוד מעל

חופן עלי בזיליקום קרועים

כמה עלי אורגנו טרי

שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

משמנים תבנית המתאימה לתנור בשמן זית (הפעם השתמשתי בסוטאז' עגול בגודל בינוני) ומסדרים שורות חופפות של פרוסות חציל, עגבניה ומוצרלה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת משבצים בין חלק מהפרוסות, באופן שרירותי על פני התבנית, את עלי הבזיליקום הקרועים ועלי האורגנו.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ים ופלפל שחור טרי.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגרדים בנדיבות גבינת פרמזן מעל ומכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהחצילים אפויים והגבינות נמסות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים מיד או בטמפרטורת החדר.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פסטו בקערה

פסטו!

זה היה עניין של זמן עד שפוסט הפסטו יגיע. הרוטב

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן