את הטייק אוף הזה למלנזנה הקלאסית אלתרתי בביקורי האחרון באיטליה, לשם נסעתי עם חברותיי האהובות. בישלנו יחד ארוחת בראנץ' מפנקת והחציל שישב על הסלסלה בשולחן ממש ביקש לחבור למוצרלה ולעגבניות ולהיכנס יחדיו לתנור.
בעצם כך נולדה מנה שהיא מעין שילוב בין מנת אנטיפסטי כיפית למלנזנה הקלאסית, בה תמיד יהיה חציל (לרוב מטוגן), הרבה מוצרלה, פרמזן ועגבניות (שלרוב תופענה גם בצורת רסק/רוטב, ולא רק עגבניה טרייה, אם בכלל). מנה זו הרבה יותר קלילה מהמלנזנה הקלאסית, אם תרצו בעצם מדובר בשילוב של קפרזה ומלנזנה, הרי כל מרכיביה כאן – גם העגבניות, גם המוצרלה וגם הבזיליקום. נוסיף לאלה פרוסות חצילים, פרמזן מגורד ועלי אורגנו ותתקבל המנה המופלאה והקלה להכנה הזו.
ככל שניתן הקפידו לחתוך את החצילים, העגבניות והמוצרלה לפרוסות יחסית דקות וזהות בעוביין.
מצרכים:
1 חציל חתוך לפרוסות דקות
2 עגבניות בשרניות, חתוכות לפרוסות דקות
3 כדורי מוצרלה (100 גר' לכדור) חתוכות לפרוסות דקות
גוש פרמזן, לגירוד מעל
חופן עלי בזיליקום קרועים
כמה עלי אורגנו טרי
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
משמנים תבנית המתאימה לתנור בשמן זית (הפעם השתמשתי בסוטאז' עגול בגודל בינוני) ומסדרים שורות חופפות של פרוסות חציל, עגבניה ומוצרלה.
כעת משבצים בין חלק מהפרוסות, באופן שרירותי על פני התבנית, את עלי הבזיליקום הקרועים ועלי האורגנו.
מתבלים בנדיבות בשמן זית, מלח ים ופלפל שחור טרי.
מגרדים בנדיבות גבינת פרמזן מעל ומכניסים לתנור לכ-30 דקות, עד שהחצילים אפויים והגבינות נמסות.
מגישים מיד או בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל