אורז אדום-לבן חגיגי

את מנת האורז המיוחדת הבאה עדידס הביאה לארוחת "על האש" שהוזמנו אליה. עוד לפני שלקחתי ממנה ביס, ידעתי שאת המתכון הזה אני ארצה כאן בבלוג.

בהמשך התברר כי המתכון המקורי, אותו שיניתי מעט בגרסה שכבר תראו, הוא של גיסתה אורלי. מתקבל אורז חגיגי ביותר, טעים ועשיר ברמות על, עד כדי כך שברור לי למשל שהוא יככב בשולחן ראש השנה שלנו (כרגיל, מתכננת קדימה.. מדי ).

שימו לב כי בשונה ממנת האורז עם פטריות וערמונים בתנור ומנת האורז הירוק בתנור , בהן אנחנו מכניסים את האורז הלא-מבושל לתנור יחד עם מים, תבלינים ותוספות, במקרה של המנה הזו ראשית נבשל את שני סוגי האורז (משום ששני סוגי האורז זקוקים לזמני בישול שונים), נקלה את שלל האגוזים (מומלץ לקלות כל סוג בנפרד בגלל זמני קלייה שונים) ורק לאחר מכן נערבב הכל יחד בתבנית, בצירוף רוטב קליל ונפלא ונכניס לתנור לאפייה והשחמה קלה.

אם כן, ברשימת המצרכים תמצאו את שני סוגי האורז – האדום והלבן – כבר מבושלים. כפי ששיתפתי אתכם במתכון של האורז עם האטריות, אני מבשלת אורז בשיטה שיעלי לימדה אותי לפני שנים: ראשית אני מטגנת את האורז במעט שמן ומתבלת במלח. לאחר מכן מוסיפה 2 כוסות מים רותחים על כל כוס אורז ומערבבת. לאחר רתיחה, מכסה את הסיר ומנמיכה ללהבה הכי נמוכה ל-20 דקות בדיוק. כמובן שלאורז האדום (והמלא והפראי וכו'..) יש זמני בישול ארוכים יותר, הסתכלו בהוראות היצרן (יותר לכיוון ה-35-40 דקות). מי שמעוניין, מוזמן לשלב סוגי אורז מבושלים אחרים במנה, שילובים שונים יתאימו.

אני בטוחה שרבים מכם מעוניינים בזה הרגע לדלג למתכון הבא, נדמה לכם כי זהו סתם מתכון מסובך עם יותר מדי התעסקות ועניינים – אבל באמת שזה לא המצב, אני מרשה לעצמי לומר שאפילו מדובר בקלי קלות! את שני סוגי האורז אתם יכולים לבשל מראש, הקלייה זה עניין של דקות בודדות (רק שימו לב שלא יישרף לכם) וזהו, רק נשאר להרכיב.

אפשר בקלות להפוך את המנה לטבעונית עם המרת הדבש בסילאן או במייפל – ייצא מעולה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס אורז אדום מבושל

1 כוס אורז לבן מבושל

1/2 כוס צנוברים

1/2 כוס פיסטוקים מקולפים טבעיים

1/2 כוס שקדים פרוסים

לרוטב:

4 כפות סויה

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית

1/2 כפית כמון

1 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

מעבירים את שני סוגי האורז המבושל לתבנית פיירקס/קרמיקה בגודל בינוני (אני השתמשתי באובלית מקרמיקה באורך 30 ס"מ).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קולים את האגוזים, כל סוג לחוד, ומוסיפים אותם לתבנית עם שני סוגי האורז.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה: 4 כפות הסויה, 2 כפות הדבש, 2 כפות שמן הזית ,1/2 כפית הכמון, כפית המלח ו- 1/3 כפית הפלפל שחור טחון.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

שופכים את הרוטב מעל האורז ואגוזים הקלויים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים במשך רבע שעה.

מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10 דקות נוספות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

רטטוי

המתכון הבא הוא גרסה שלי לרטטוי, המנה הצרפתית הידועה, שאפילו

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן