ריבועי שוקולד ופירות יבשים

המתכון הבא שייך למשפחת העוגות/ממתקים ללא אפייה כאן בבלוג – בדומה לממתקי השוקולד והחטיפים, אצבעות השוקולד או כדורי השוקולד המיוחדים האלו. רק שהמתכון של היום מתאים במיוחד לחג ט"ו בשבט הקרב ובא (מאד יכול להיות שאם אין לכם ילדים קטנים, ממש לא הייתם מודעים לעובדה זו ).

בכל מקרה, עד היום לא העליתי פוסט במיוחד לט"ו בשבט והחלטתי שהגיע הזמן – במיוחד כשמדובר במתכון מוצלח וטעים כל כך שממש לא צריך לחכות לראש השנה לאילנות בכדי להכינו (האמת שיש פה לא מעט מתכונים עם פירות יבשים שמתאימים לט"ו בשבט כמו העוף בפירות יבשים, חטיפי האנרגיה הביתיים והגרנולה למשל).

נתקלתי בוורסיה של המתכון הזה לראשונה בחוברת בישול בריטית, שם קראו לו בשם המפוצץ הבא: Chocolate Fridge Cake Extraordinaire. לא פחות. האנגלים מצוותים ל-"עוגת המקרר" שלהם בעיקר צימוקים אך אני "השתוללתי" והכנסתי שילוב של משמש וחמוציות מיובשים וקצוצים. לכו כרגיל על מה שזמין וטעים לכם – ג'ינג'ר מסוכר ייקח את זה לכיוון חרפריף לקהל הבוגר יותר, גם קליפות הדרים מסוכרות יכולות להיות גיוון נחמד. לעומת זאת, גם מי שמעדיף לדבוק רק במשמש מיובש קצוץ, או צימוקים/חמוציות לא יתאכזב. בנוסף, מי שמעוניין לטבען את המתכון – פשוט ממיר את החמאה בשמן קוקוס.

כמו במקרה של ממתקי השוקולד ואצבעות השוקולד, גם כאן נכין את הקינוח כמה שעות לפני ההגשה, אך שימו לב כי הוא עובר למקרר ולא למקפיא. אם אתם רוצים לקצר תהליכים, אתם מוזמנים להעביר למקפיא במקום.

לעניין הנוזל – אם אתם מכינים את המתכון עבור ילדים, השתמשו במיץ תפוזים סחוט טרי. אם קהל היעד שלכם מעל גיל 18, אני ממליצה ללכת דווקא על ליקר כלשהו או ברנדי טוב – שילוב פשוט נהדר (אפשר גם חצי חצי אם רוצים). בנוסף, שימו לב, כי מומלץ להשתמש בשוקולד מריר משובח עם 70% מוצקי קקאו – יתקבלו ריבועים משובחים ביותר.

כפי שצוין, אין כאן אפייה, אך לא אשקר לכם, מלכלכים במהלך ההכנה לא מעט כלים (3 קערות ומחבת קטנה). עם זאת, בבקשה אל תוותרו בגלל פרט שולי זה – התוצאה לגמרי שווה את מעט הבלאגן. דרך אגב, זהו אחלה מתכון להכין יחד עם הילדים.

חוץ מלט"ו בשבט, הריבועים האלה מהווים פינוק שווה ביותר לצד כוס הקפה, או אפילו קינוח בפני עצמו לארוחה טובה עם קצפת/גלידה ליד.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כוס גדושה פירות יבשים קצוצים (כגון: משמש, חמוציות, צימוקים, תותים מיובשים)

1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי/בראנדי/ליקר קוואנטרו/גראנד מרנייה

300 גר' שוקולד מריר – עדיף 70% מוצקי קקאו

125 גר' חמאה, חתוכה לקוביות (ניתן להמיר לשמן קוקוס לגרסה טבעונית)

3 כפות סירופ מייפל אמיתי

12 עוגיות פתי בר

100 גר' שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

מכניסים את הפירות היבשים הקצוצים לקערה, שופכים מעל את הנוזל הנבחר (במקרה המצולם מיץ תפוזים) ומחממים במשך 1.5-2 דקות במיקרוגל עד שרותח. לחלופין, מי שמעוניין מוזמן להרתיח אותם בסיר קטן על הכיריים. מצננים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים את קוביות השוקולד, קוביות החמאה וסירופ המייפל לקערת זכוכית וממיסים במיקרו, בפעימות של 30 שניות כל פעם, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לחילופין, אפשר להמיס אותם בסיר קטן עד לקבלת תערובת אחידה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

במחבת קטנה קולים את השקדים הפרוסים. מצננים וקוצצים אותם גס.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

בקערה גדולה שוברים גס את עוגיות הפתי בר (עם הידיים/מערוך/במעבד מזון אם ממש רוצים).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים לקערת העוגיות השבורות את הפירות היבשים יחד עם הנוזלים שלהם, את תערובת השוקולד המומסת ואת השקדים הקצוצים ומערבבים היטב.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מרפדים תבנית בגודל של כ-20 ס"מ בנייר אפייה ומשטחים בה את התערובת שלנו. עוטפים ומכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מקלפים את נייר האפייה ומעבירים את מרובע השוקולד לקרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ומגישים, או מאפסנים בכלי סגור במקרר במשך שבוע או חודש במקפיא.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
קרמיקה: שגית אגם

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

כוסות מדידה שורה

אמצעי מדידה

לאט לאט, טיפין טיפין, אני משתפת אתכם בעוזרים הנאמנים שלי

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן