אוקיי הנה אני צוללת!
איך פותחים את הפוסט הראשון של הבלוג החדש שלך?
אני מתחבטת עם השאלה הזו כבר כמה ימים.. בעצם שבועות.
אז היום קיבלתי החלטה.
בין הפיזור לגנים ולבית הספר ועד למטלה הבאה ב to do list, פשוט אתיישב ואכתוב, מה שייצא ייצא.
אז הנה אני.
הי.
להסבר קצר על מי אני ואיך הגעתי לפה לחצו כאן.
ולענייננו..
יש לי כל כך הרבה דברים שאני רוצה לספר לכם ולחלוק איתכם, אבל צריך לבחור משהו שאיתו מתחילים, נכון?
לכבוד הגשם שחוזר אלינו בסוף השבוע, אתחיל במשהו חורפי וחמים.
אני מאד אוהבת לארח בחורף.
לדוגמא אצלנו בחבר'ה כבר שנים נעוץ לכולם ביומנים שבחנוכה, הדלקת הנר שנופלת על שבת היא אצלי ויהי מה!
ואם החזאים מודיעים בצער כי בשבת אין מזג אויר לטיולים – מיד אני מנצלת את ההזדמנות ומודיעה בוואטסאפ – שבת אצלי.
יש משהו בלהיכנס לבית עם הריחות המשכרים של הערמונים שכרגע יצאו מהתנור, היין החם המתבשל בסיר ושאר מטעמים, שמיד מרגיש לי כמו איזה סצינה מסרט הוליוודי ישן (אסקפיזם מישהו?), ועושה נעים מבפנים (ואם זה לא עושה לכם נעים, חכו לכמה כוסות מהיין החם )
אז בואו נתקדם לתכלס..
יין חם
אני בכוונה לא מגדירה אותו כסנגריה או גלוויין , היות והמתכון המנצח לדעתי הוא סוג של שילוב.
בנוסף, במתכון הזה ממש אפשר לשחק לפי העדפות אישיות (הסבר מפורט בהמשך) – הכל הולך!
מצרכים:
2 בקבוקי יין אדום (יין צעיר וזול יעשה כאן את העבודה)
2 כוסות מיץ תפוזים
1-2 תפוזים חצויים לשניים (תנו קווץ' בכניסה לסיר)
1/2 כוס סוכר חום דמררה
3 מקלות קינמון
כמה מסמרי ציפורן (לא חובה אבל מוסיף המון)
כמה כוכבי אניס (לא חובה)
כמה גרגרי פלפל אנגלי שלמים (שוב, לא חובה).
- יש אפשרות לתת ליין טוויסט פירותי ולחתוך פנימה קוביות תפוח ו/או קוביות אגס (מה שיש בבית). גם עיגולי תפוחים מיובשים יתקבלו בברכה רבה!
- למיטיבי לכת, חיזוק אלכוהולי של ברנדי/קוניאק או אפילו ליקר תפוזים כמו קוואנטרו/גראנד מרניאר ישדרג את המשקה (אם הלכתם על הכיוון הזה, תוסיפו בערך רבע כוס של האלכוהול הנבחר). מודה שלרוב אני מוותרת על האפשרות הזו.
כפי שאתם מבינים.. תנו להשראה, לטעם האישי ולמה שכרגע יש לכם במזווה להוביל אתכם.
הוראות הכנה:
להכניס את כל המצרכים לסיר גדול, לכסות במכסה (כדי שהאלכוהול לא יתנדף..) ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
לטעום ולהוסיף סוכר במידת הצורך.
להגיש חם (עם חיוך)
לחיים!
- אם היין מתקרר אין שום בעיה לשים את המכסה ולתת חימום קל נוסף.
- הכמות הזו בכיף מספיקה ל-10 כוסות נדיבות, אפשר כמובן לחתוך הכל בחצי להכנת כמות קטנה יותר
- אני ממליצה להגיש בכוסות low ball של וויסקי, אבל גם כוס יין גדולה או אפילו ספל מדליק אפשריים בהחלט.
ערמונים בתנור
ליד היין החם, בעונתם הקצרה (שאוטוטו מסתיימת לצערי) , אני לא מוותרת על ערמונים קלויים.
בכלל אפשר לומר שהחורף פיתחתי אובססיה לערמונים בכל הגזרות – מרקים, עוף, קינוחים – just name it, למשל המתכון למרק הזה, שכבר רץ חזק בין חברות שלי.
מצרכים:
קופסת ערמונים טריים בקליפתם (לפעמים מגיעים ארוזים ברשת).
- כשבוחרים ערמונים אצל הירקן (לא כל ירקן מחזיק אותם דרך אגב) יש לשים לב שקליפתם מבריקה, שאינם נמעכים בקלות וכשמשקשקים או מועכים אותם לא משמיעים צליל (אחרת כנראה ויבשים מבפנים).
הוראות הכנה:
הדליקו תנור על 200 מעלות.
עם סכין חדה ומשוננת (תיזהרו על האצבעות! היו לי בשלב זה אינספור תאונות, הערמונים האלה עגלגלים וחמקמקים.. כן כן ולי גם יש שתי ידיים שמאליות – שילוב קטלני ) תחרצו צורה של איקס על החלק המעוגל של הערמונים.
תניחו את הערמונים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, כאשר החלק המסומן באיקס כלפי מעלה (עומדים על החלק הישר שלהם).
הכניסו לתנור לכחצי שעה.
הוציאו אחד, פתחו בזהירות (רותח!!) ובידקו אם מתקלף בקלות (גם הקליפה הפנימית) ואם מספיק רך מבפנים.
לנשנש בכיף (ולדמיין אח בוערת לצדכם, בעוד השלג נערם מחוץ לחלון).
- מומלץ לקלף את הערמונים בעודם חמים, אז יתקלפו יותר בקלות
- ידעתם שהערמונים בכלל לא מושחתים כמו אגוזים אחרים? מסתבר שהם מכילים רק 3% שומן ומורכבים מ- 50% מים. עוד סיבה להתמכר.
עד לפעם הבאה,
😍
מיכל
0 תגובות
יאמי!! ככה מחזירים את החשק לחורף 🙂
מאוד מסכרן אותי כבר לנסות את היין החם עם פלפל אנגלי – מעניין!
תעדכני איך יצא!