ביום הבחירות המקומיות האחרון, שהיה גם שבתון מבורך ונפלא, החלטנו בשיא הספונטניות להרים ארוחת "על האש" קטנה בצהרים.
פתחתי את המקרר וחיפשתי את המועמדים לסלטים והתוספות שאכין. הכרוב השלם מיד קרץ לי ונזכרתי בסלט שלא אכלתי שנים רבות, אותו אמי הייתה מכינה לנו באופן קבוע בילדותנו, לצד השניצל והאורז אחרי בית הספר.
למזלי, אמי במקרה עמדה כמה צעדים לידי 😍. הזכרתי לה בדיוק על מה ומי אני מדברת, כשטעם השום, המיונז והתירס כבר מורגש בפי, ותוך עשר דקות (לא מגזימה!) הסלט עמד מוכן בגאון על השולחן.
מדובר בסלט הכי קליל שאפשר להכין מעכשיו לעכשיו, עם מצרכים שכמעט תמיד יש לכולנו בבית. סלט שהוא שילוב נפלא של כרוב פריך עם מתיקות התירס ועוקצנות השום, כאשר מיץ הלימון והמיונז (אמרתי של פעם או לא? 😀) מחברים הכל יחדיו. אנו השתמשנו במיונז צרפתי איכותי ביותר (מאלו שבאים בבקבוק לחיץ), ממליצה בחום גם להשקיע באחד כזה.
התכוננו לכרסם ולכרסם עד להתרוקנות הקערה. אין לי ספק שלאחר ששלפתי את הסלט מתהומות השכחה, אחזור אליו שוב ובהקדם.
מצרכים:
1 כרוב קטן חתוך לרצועות (או חצי כרוב גדול)
1 קופסת שימורים בינונית תירס מתוק, מסונן מנוזלים (כ-285 גר' לאחר סינון)
3 שיני שום כתושות
מיץ מלימון גדול (כ-1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי)
3 כפות מיונז משובח
1 כפית גדושה מלח
פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
מביך: מערבבים הכל היטב בקערה ומגישים.
יאמי.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל