פרגיות מקסיקניות – פאהיטס עוף

כפי שיצא לי כבר לספר לכם בפוסט של הצ'ילי קון קארנה, אני מאד אוהבת אוכל מקסיקני ולא פעם בוחרת באופציית ארוחה מקסיקנית קלה לאירוח חברים: כמה מרגריטות, נאצ'וס, סלסה וגאוקמולי וכבר לכולם חיוך מרוח על הפרצוף.

השלב הבא הוא כמעט תמיד ערימת טורטיות חמות, כשלצידן שלל אופציות למילוי, כמו: צ'ילי קון קארנה, פרוסות בקר/דג מתובל או סלייסים של הפרגיות המעולות שאציג בפניכם אוטוטו. כל זה בליווי של קערת שמנת חמוצה (לאוהבי הז'אנר), גוואקמולי, סלסה, עשבי תיבול ופלפלים צלויים (שגם עליהם עוד נתעכב). הוסיפו לחגיגה גם קלחי תירס מתובלים בגבינה וצ'ילי ואתם בכלל מסודרים.

כפי שכבר הבנתם במתכונים של הפרגיות בחרדל ומייפל, הפרגיות בעגבניות מיובשות ובלסמי, והפרגיות במרינדה אסייתית למשל, אני מאד אוהבת לבשל ולאכול פרגיות, עסיסיות ומלאות בטעם אם בתנור ברוטב עשיר או אם צלויות במרינדה נפלאה כמו במקרה שלנו היום. דרך אגב,  המרינדה של העוף שכבר אפרט מתאימה בול גם לבקר וגם לדג, מדובר לגמרי במתכון שימושי של "גזור ושמור".

כל עוד הליים עדיין נמצא איתנו תתעקשו עליו. בעונה בה הוא חסר גם הלימון יעשה אחלה של עבודה.

המרינדה מבוססת על גרסה דומה מהבלוג Café Delites.

מצרכים:

מצרכים פאהיטס פרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

7-8 נתחי פרגיות מנוקים (כ-700 גר')

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

1 פלפל צהוב חתוך לרצועות

אופציונאלי: 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך דק (פחות/יותק בהתאם למידת החריפות הרצויה)

1 בצל אדום חתוך דק

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

2 כפות שמן זית

למרינדה:

2 כפות מיץ ליים/לימון טרי

2 כפות שמן זית

1 שן שום גדולה כתושה

1 וחצי כפיות כמון

1 כפית מלח

1 כפית צ'ילי יבש (אפשר פחות/יותר, לפי הטעם)

1 כף כוסברה קצוצה

מומלץ להגשה:

טורטיות מחיטה/תירס מחוממות

גוואקמולי (כפי שכתוב בתחתית המתכון הזה או בכלל מתחשק לכם לחיות על הקצה עם גוואקמולי עם מנגו וצ'ילי?)

סלסת עגבניות פיקנטית

שמנת חמוצה

עלי כוסברה טריים

הוראות הכנה:

מערבבים את כל מצרכי המרינדה בקערה, מוסיפים את הפרגיות, מערבבים היטב, עוטפים ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

הכנת מרינדה1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
הכנת מרינדה2
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
פרגיות במרינדה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
עיסוי פרגיות במרנידה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים מחבת פסים גדולה (אם אין, גם מחבת גדולה אחרת תתאים) על להבה בינונית גדולה ומטפטפים כף שמן זית כאשר מתחילה לעשן.

צולים את הפרגיות עד שזהובות וצלויות ומבושלות היטב, כ-5-8 דקות על כל צד, בהתאם לעוביין.

צליית הפרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
היפוך הפרגיות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מעבירים את הפרגיות הצלויות לצלחת/קרש.

פרגיות נחות
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מחממים עוד כף שמן זית, מוסיפים את רצועות הפלפלים והבצל וצולים תוך ערבוב מדי פעם עד שהבצל מתרכך והפלפלים נצלים. מתבלים במלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

פלפלין ובצל על מחבת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, חותכים את הפרגיות הצלויות לרצועות ומגישים יחד עם הירקות הצלויים לצד טורטיות חמות, גוואקמולי (או פרוסות אבוקדו אם מעדיפים), סלסה, כוסברה טרייה קצוצה גס ושמנת חמוצה (אם לא מפרידים בשר וחלב).

פרגיות ופלפלפים קלויים
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
מנה לפני הרכבה
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קבלו הצעת הגשה טעימה במיוחד:

הרכבת מנה1
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טורטיה לפני גלגול
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
טורטיה מגולגלת
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
2 תגובות
  1. ציבי הגב

    נראה יאמי !!!

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן