מטבוחה קישואים/סלט קישואים מבושל

גם על הסלט הבא סיפרה לי אלינוש, תוך כדי משיכת רצועות בשיעור הכושר המשותף לנו בימי ראשון בבוקר (כאילו 45 דקות של כושר יכולות באמת לכפר על כל מה שאני מכניסה לגוף בסופ"ש אחד 😀).

היא שיתפה, כי אירחה יום קודם לצהריים ורצתה להכין שולחן מלא סלטים מגוונים ואז נזכרה בסלט הזה שמכין חתנה, שלפי השמועות, ניחן במגע זהב במטבח. כבר השם – "מטבוחה קישואים" סיקרן אותי. מהיכרותי עם סלט המטבוחה הקלאסי, מיד הסקתי כי מדובר בסלט המבוסס על עגבניות, אך לא ולא – 95% אחוז מהסלטון הקטן והטעים הזה באמת מושתת על קישואים. אם נפשט, יש לקרוא למנה: "סלט קישואים מבושל" – מנה שמהווה אחלה תוספת כיפית וטעימה לכל שולחן וכל ארוחה ביום.

ספק אם יישאר לכם משהו מהסלט למחרת, משום שכמות גדולה של קישואים, בסופו של דבר ולאחר הצטמקותם, מניבה סלט לא גדול בכלל. אך אם בכל זאת נשאר משהו – נסו לשלבו בתוך חביתה מפנקת עם גבינה בולגרית או גבינת עיזים (קרדיט לאלין גם על הרעיון הזה) – נשמע מעולה, תודו.

בנוסף, את הסלט הזה מכינים "על הדרך" ובמקביל. מה הכוונה? מעמידים את המחבת על הכיריים וממשיכים בשאר העניינים במטבח (אני הכנתי לארוחת שבת לצד מרק סלק, ג'ינג'ר וחלב קוקוס, קדירת בקר, כנפי עוף ועוד) כאשר כל כמה דקות נותנים איזה ערבוב לקישואים – הכי קליל.

כמובן שניתן להכין את הסלט מזוקיני (עם הקליפה הכהה, כמו במתכון של הסלט המעולה הזה) ולא מקישואים – בשני המקרים ייצא נפלא.

שלא תגידו שלא אמרתי, בפעם הבאה אני מתכננת להכין כמות כפולה.

מצרכים:

מצרכים לסלט קישואים

8-10 קישואים (או זוקיני) פרוסים לעיגולים דקים

  • אם הקישואים קטנים יחסית לכו מראש על 10.

1 בצל לבן קצוץ

2 כפות + 1/4 כוס שמן זית

1 כפית כורכום

1 כפית סוכר

אופציונאלי: חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (או יותר)/שמן צ'ילי

הוראות הכנה:

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.

בצל מזהיב

  • מי שמעוניין מוסיף לבצל את הפלפל החריף הקצוץ ומטגן עוד כמה דקות.

מוסיפים למחבת את הקישואים/זוקיני ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שמצטמקים, משנים את צבעם, מגירים נוזלים ומחכים עד לאידוי הנוזלים – בערך כ-45 דקות.

קישואים1

קישואים2

קישואים4

מערבבים את כפית הכורכום בתוך רבע כוס שמן הזית ושופכים לתוך הקישואים המבושלים.

  • ישנה אפשרות לקבל את קיק החריפות משמן צ'ילי במקום הפלפל הירוק הקצוץ, אותו נוסיף בשלב הוספת השמן עם הכורכום.

כורכום ושמן1

כורכום ושמן2

מוסיפים שמן כורכום

מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מערבבים ומבשלים עוד כ-15 דקות (סך הכל כשעה בישול).

מוכן

הסלט טעים חם, בטמפרטורת החדר וקר ולבטח נשמר כמה ימים טובים במקרר בכלי סגור (טרם יצא לי לבדוק את העניין כאמור).

סלט מוגש

עד הפעם הבאה,

😍

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
12 תגובות
  1. אילנה הגב

    תענוג לקרוא, והבונוס זה המתכון:)
    לגבי התבשיל קישואים, באם כורכום לא עובר (יש כמה מתנגדים חזק), יש לך רעיון לאלטרנטיבה??

  2. ציבי הגב

    הסלט נהדר. נטרף באחת.
    לא הוספתי כורכום. אולי בפעם הבאה.

  3. מלכה גנור הגב

    קישואים ממני אליך:
    עיגולי קישואים דקים ביותר לטגן בחמאה בכמות נדיבה,כשמתרככים מעט כמה דקות,מוסיפים ברוחב לב אבקת מרק בצל(ל4 קישואים פרוסים כשלוש כפות בערך לפי הטעם אפשר יותר או פחות ניסוי וטעיה כשמשחים מוסיפים שמנת מתוקה מעט פלפל שחור ומערבבים עד להתחלת הסמכה אבל שישאר רוטב,
    ולא בא כבושם הזה תנסי ותתמוגגי

  4. ציונה הגב

    יצא לי מעולה. הוספתי עגבניה מגורדת ובלי כורכום. אני לא אוהבת כורכום. את הקישוא גירדתי על פומפיה.
    תודה

  5. בת7 הגב

    שלום מיכל,
    רציתי לדעת כמה יוצא מהכמות הזו?
    זה נראה לי מלא להכין מ8 קישואים!!

  6. חני הגב

    אני אשמח בבקשה לדעת איפה קונים את הכלי העגול לאורז

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן