מיכלי המקסימה שלנו, מתאימה לבית שלנו כמו יד לכפפה.
חוץ מהעובדה שמדובר בבחורה טובה, נעימה ומקסימה שאותה כל המשפחה, מקטן עד גדול, אוהבים – היא כל כך מחוברת למטבח! זורמת עם מיקה שלי במסעות האפייה והכנת הבצק שלה, עוזרת לי בצילומים והכנות לבלוג וצוללת בכיף (אני מקווה..) לחפירות הקולינריות שלי.
כבר לפני חודשים רבים, מיכלי סקרנה אותי עם סיפורים אודות הפסטה הזאת.
מודה, שרוטב ברוקולי לפסטה עוד לא יצא לי להכין (רוטב כרובית כן למשל ), מה שרק העלה את רף הסקרנות שלי – במיוחד כאשר הבנתי שזהו מתכון קליל שמאד אהוב בקרב כל מי שטועם אותו. פשע לא לנסות.
אז בשעה טובה סוף סוף הכנתי את המתכון, יחד עם כמה שינויים קטנים שלי (כמו המרת 2 חבילות שמנת מתוקה במיכל אחד של שמנת לבישול 15%..שולי, אה? ) בידיעה מראש אלו בני בית יועילו לטעום את החידוש ומי יתפסו מרחק מה-"אימה" (אלולו ואורן כמובן).
עשיתי ליונתוש שלי הפתעה והגעתי לאסוף אותו מהגן יחד עם קופסא קטנה של פסטת ברוקולי חמה. הוא זלל אותה בהנאה רבה על אחד הספסלים מחוץ לגן. כבר זמן מה שהוא מקנא בילדים שמביאים להם אוכל ל"פיקניק" מחוץ לגן.. אני מסבירה לו שאנחנו אוכלים ממש עוד כמה דקות סביב השולחן יחד עם אחיותיו, אך הסבריי אף פעם לא מרצים אותו (בכלל מישהו צריך להסביר לבחורון שלא סתם קוראים לשלב ההשתטחויות terrible two, בגיל שלוש וחצי אשמח להיפרד משלב נפלא זה בקרוב.. just sayin' ) .
החלטתי להפתיע ולזרום איתו הפעם כסיפתח לארוחת הצהרים שחיכתה בבית. אין ספק כי הוא מאד העריך את המחווה הקטנה הזו, אך כולי תקווה שלא הכנסתי את עצמי כאן לברוך שלא אדע לצאת ממנו. Time will tell.
לפני שנתחיל במתכון, אני רוצה להתוודות: מיד בתום הכנת הפסטה, הרבה לפני שעת הצהרים הקבועה שלי (יחד עם הילדים לאחר האיסוף מהמסגרות כאמור), מילאתי קערה בפסטה החמה וצילמתי אותה לפני ואחרי הוספת הפרמזן, כאשר בודקת וטועמת לפני, אחרי ותוך כדי (יסודית שכמוני). מפה לשם, לאחר ביס ועוד אחד, הצלחת נראתה כאילו כרגע יצאה מהמדיח. המנה הזו פשוט כל כך טעימה (ואפילו קצת בריאה..) מיד אחרי שמכינים אותה, שלא יכולתי להפסיק.
חשוב מאד לא לוותר על תוספת של גירוד מפרגן במיוחד של פרמזן על הפסטה החמה, לערבב טוב ואז לטרוף. מדובר בשדרוג שהוא מאסט.
מצרכים:
1 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
- אני לרוב הולכת על פסטה של דה צ'קו או ברילה
- הפעם בחרנו בפוזילי (או ביסלי לפי הילדים )
- טיפים לבישול פסטה תמצאו פה
1 חבילה ברוקולי קפוא של סנפרוסט, מופשר קלות
- ניסיון ראשון ומוצלח שלי איתו
5 שיני שום כתושות
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 מיכל שמנת מתוקה
- אני הלכתי על הגרסה הפחות מושחתת עם 15%
- תרגישו חופשי לפרגן לעצמכם אחוזי שומן גבוהים יותר או שילוב של גם וגם..
- מיכל אחד שלם זה המינימום של השמנת למנה.. הרגישו חופשי לפנק בעוד כמה שלוקים ממיכל נוסף. ממש לא חובה, אך בטוח יוסיף.
50 גר' חמאה
1/2 כוס שמן זית
- שימו לב לשילוב המשובח של החמאה והשמן זית – כמו במתכון הזה.
מלח, פלפל לבן (!)
הרבה גבינת פרמזן מגורדת
הוראות הכנה:
בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית.
- במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
מוסיפים לסיר את הברוקולי והשום ומערבבים כדקה.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד להתרככות הברוקולי, כאשר כל כמה דקות מרימים את המכסה, מערבבים ומועכים בעזרת כף עץ. מדובר בהליך של כ-10 דקות (תלוי עד כמה הברוקולי שלכם הפשיר לפני כן..).
כאשר הברוקולי מתפרק בקלות על ידי כף העץ, "חותכים" אותו בעזרתה ומוסיפים מלח, פלפל לבן, פטרוזיליה ושמנת מתוקה. מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את הפסטה ומעבירים אותה לסיר עם רוטב הברוקולי, מערבבים היטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מיד עם גבינת פרמזן מגורדת בנדיבות מעל.
עד הפעם הבאה,
מיכל
7 תגובות
יוגש בחג הקרוב,בטוח!
תכלס – בול לשבועות!
נו, מה?
לא תכננתי להכין שום דבר היום, בטח שלא על הבוקר.
אז פחות מ 5 דקות אחרי שפתחתי הבוקר את הניוזלטר שלך, כבר מונחים על השיש חבילת ברוקולי קפוא, פסטה ושמנת ופטרוזיליה.
מה יהיה???? יחסינו לאן ?
בקיצוווור, שאלה:
אני רוצה להכין את המנה המקסימה הזו עכשיו, אבל שהחמולה בבית יאכלו מזה במהלך הספ״ש. אז פשוט להשאיר בנפרד ,בינתיים, את רוטב הברוקולי והפסטה? ורק לחמם וחערבב לפני ההגשה?
איזה חיוך העלית על פניי על הבוקר
הפסטה מאד טעימה גם בחימום חוזר אבל הכי הכי משובחת מיד עם הכנתה.. אם רוצה להכין מראש אז הייתי מכינה רק את הרוטב ואת הפסטה מכינה ממש לפני ההגשה ואז לערבב יחד עם הרוטב במחבת/סיר, לגרד המון פרמזן ולטרוף..
כן המפקדת!!!
נתראה בשמחות.
פשוט, טעים ומנחם, ושימח מאד בעיקר את הילדה 🙂
תודה
היי ניצן, תודה על התגובה- כיף לשמוע שהילדה אהבה!