טיפ קצר וקולע לפניכם:
תקנו מוחץ לימון כזה (הגודל הסטנדרטי, אין צורך בגדול יותר לדעתי).
תאמינו לי, לא תתחרטו.
לא אמרתם "טיק טק" ויש לכם מיץ לימון סחוט טרי ונקי.
ברצינות, לא ברור איך קרה שהחתיך הזה רק נרכש לפני כמה חודשים בודדים.
במשך שנים, כל פעם הייתה לי שיטה אחרת כיצד לסחוט טוב טוב את כל המיץ של הלימון מבלי שייכנסו גרעינים (וכמובן שנכנסו ואז היה עליי לדוג אותם). מחצתי עם יד אחת כאשר השנייה מלמטה תופסת גרעינים סוררים, רכשתי כל מיני גימיקים מסיליקון שהחזיקו בערך יום וחצי ואפילו הלכתי על אולד סקול (הי אמא) וסחטתי במסחטת תפוזים.
אך מאז שהמוחץ נכנס למטבחי.. הוא בשימוש תלת יומי לפחות!
בעקבות רכישתו, אני אפילו מתמידה כבר תקופה במנהג הסופר בריא של פתיחת היום עם חצי לימון סחוט מהול במים פושרים. לפי מחקרים רבים, פעולה פשוטה זו על הבוקר עושה נפלאות למערכת העיכול, לכבד ולמערכת החיסונית. בנוסף, אותו חצי הלימון גם שוטף עודפי ליחה, מלא בויטמין סי, עוזר ללחץ דם ואפילו מסייע בירידה במשקל.
אחרי כל ההסבר הזה, לא תאמצו??
- אם התשובה חיובית – עוד טיפ קטן לי אליכם: שתו את השוט בעזרת קש כדי להפחית את הפגיעה בהגנה של השן (פרט שקארינוש חידשה לי לא מזמן).
- ייתכן שלהרבה מכם לא חידשתי כאן דבר, אבל לא מזיק לשתף, נכון?
6 תגובות
היי מיכל, איפה קנית את סוחט הלימון הזה?
היי סמדר, אם אני לא טועה אותו רכשתי בדומו בזמנו אבל מאז ראיתי אותו כמעט בכל חנות שמוכרת מוצרים למטבח.
גם אני התלהבתי מהרעיון כשראיתי בחנות, קניתי, אבל מאוד התהכזבתי. כי זה לא מוצאי כל המיץ של לימון, הרבה נשאר וחבל.
אני מכורה 🙂
ילנה,
נכון ש״הסוחט המוחץ״ משאיר מיץ בלימון. מה שאפשר לעשות בקלות כדי לחלץ את המיץ הנותר הוא להוציא את מחצית הלימון המעוכה אחרי הלחיצה, להרחיק את הגרעינים ואז לסחוט ביד – הלימון רך כצמר גפן, נטול גרעינים ונוח מאד לסחיטה.
תודה על הטיפ אשר