דלעת ערמונים ממולאת טבעונית ונהדרת

כבר שנים שדלעת ערמונים צלויה בתנור אהובה מאד בביתי, לרוב פשוט בתיבול שמן זית, מלח ופלפל. באחת הארוחות האחרונות התחשק לי להפוך את דלעת הערמונים למנה טבעונית עשירה בזכות עצמה, ובעיקר ממש התחשק לי למלא אותה.

אחרי התלבטות קלה, בחרתי בשילוב של ירקות מעט מרוככים ומתובלים יחד עם אורז חום, כאשר האופציות לגיוון רבות מאד. את האורז החום אפשר בקלות להמיר בכל דגן אחר, מפריקי, בורגול וקינואה ועד גריסים ואורז לבן.. מה שטעים וזמין לכם. באותו אופן, גם את תערובת הירקות אפשר לשנות ולגוון – להחסיר פטריות, להוסיף שומר וזוקיני.. מה שאוהבים ומתחשק לכם.

אם יש לכם בקבוק יין לבן פתוח, מה טוב – אתם מוזמנים להוסיף אותו לחגיגה (מתי ואיפה מפורט בגוף המתכון), אבל ממש לא חובה. בנוסף, ניתן לבשל חלקים רבים ממנה זו מראש, כך שיישאר לכם בעיקר להרכיב אותה לפני ההגשה. את תערובת הירקות ניתן להכין מראש וכך גם את בישול הדגן הנבחר, למשל. אני ממליצה לבשל את האורז החום (או דגן אחר) עם ציר ירקות במקום עם מים, מה שמעשיר את טעמו.

המנה תהיה הכי טעימה כשדלעת הערמונים יוצאת חמה מהתנור, כך שעדיף שהמילוי יחכה לדלעת ערמונים, ולא ההיפך. אם המילוי עוד לא מוכן כשדלעת הערמונים מוכנה, השאירו אותה בתנור על הטמפרטורה הכי נמוכה. שימו לב שאת אחת מהדלעות שנצלה, לא נמלא, אלא נשתמש בבשרה הצלוי כחלק מתערובת המילוי, מה שיעשיר אותו אפילו עוד יותר.

יצוין שבישלתי עבור המתכון כוס אורז חום אך בפועל שילבתי רק חצי מהאורז המבושל בתערובת למילוי. כך שאפשר מראש רק לבשל חצי כוס אורז (או דגן נבחר אחר), או לחילופין, אפשר להוסיף יותר או פחות לתערובת המילוי, לפי העדפותיכם. מקסימום תישאר לכם תוספת של אורז חום מבושל. בנוסף, נקפיד להשאיר מעט עשבי תיבול קצוצים בצד, אותם נפזר מעל הדלעת הערמונים הממולאת בעת הגשתה (מפורט בגוף המתכון כמובן).

כמובן שהרגישו חופשי להכפיל/לחצות כמויות בהתאם למספר דלעות הערמונים שתרצו למלא. בכל מקרה, אם נשאר לכם עודף מתערובת המילוי, דעו לכם שהוא ממש נפלא גם בזכות עצמו. קבלו מנה עיקרית נהדרת וחגיגית לצמחונים או טבעונים ותוספת נהדרת לכל ארוחה באשר היא.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

5-6 דלעות ערמונים קטנות, חצויות ומנוקות מגרעינים

כ-2-3 כפות שמן זית

מלח ים, פלפל שחור טחון טרי

למילוי:

1/2 עד כוס אורז מלא (ראו הקדמה, ניתן להמיר בדגן אחר כמו פריקי, גריסים, קינואה..)

1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות (כוס קוביות גזר)

3-4 שאלוטס (או בצל אדום) קצוצים דק (כוס שאלוטס קצוץ)

3-4 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות קטנות (כוס סלרי קצוץ)

סלסה פטריות שמפיניון קצוצות דק (כ-250 גר')

סלסלה פטריות פורטובלו קצוצות דק (כ-250 גר')

3 שיני שום כתושות

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

חופן עירית קצוצה דק

כפית עלי טימין

כ-4 כפות שמן זית, מחולקות

1/2 כפית מלח + 1 כפית מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופציונאלי:

1/2 כוס יין לבן

ציר ירקות

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

חותכים את קצוות דלעות הערמונים החצויות, כך שיהיה להן בסיס ישר לעמוד עליו עם חלקן הקעור כלפי מעלה ומניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מורחים את חצאי דלעות הערמונים ב-2-3 כפות שמן זית, מכל הצדדים (גם את הקליפה) ומתבלים במלח ים ופלפל שחור טחון טרי.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים את דלעות הערמונים עם חלקן הקעור כלפי מטה, על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה, ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.

צילום: דוד בכר/הארץ

כעבור 30 דקות, הופכים את דלעות הערמונים, עם חלקן הקעור כלפי מעלה ל-15 דקות נוספות של צלייה, עד שמזלג ננעץ בהן בקלות וצבען מעט זהוב-שחום.

צילום: דוד בכר/הארץ

בזמן שדלעות הערמונים בתנור, מכינים את המילוי:

מבשלים את האורז החום: מחממים בסיר בינוני כף שמן זית ומטגנים את האורז, על להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, במשך כ-2 דקות.

מוסיפים לאורז 4 כוסות מים או מים מעורבבים עם ציר ירקות וחצי כפית מלח, מערבבים ומחכים לרתיחה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן, עד שהאורז מבושל.

בזמן שהאורז מתבשל מכינים את הירקות:

מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית, מוסיפים יחד את קוביות הגזר, השאלוטס והסלרי ומערבבים מדי פעם במשך כ-5 דקות, עד שהשאלוטס נהיים שקופים. מעבירים לקערה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים עוד 2 כפות שמן זית למחבת, מוסיפים את 3 שיני השום הכתושות ומערבבים כדקה.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים את שני סוגי הפטריות הקצוצות. מטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתכווצות, מגירות נוזלים ורוב הנוזלים מתאיידים.

צילום: דוד בכר/הארץ

אם רוצים, מוסיפים כעת חצי כוס יין לבן ומערבבים עוד כ-2-3 דקות.

מוסיפים למחבת את תערובת הגזר, הסלרי והשאלוטס, מערבבים, מתבלים בכפית מלח, כפית עלי טימין טריים ובפלפל שחור טחון טרי ומערבבים.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את המלית:

בעזרת כף מוציאים את הבשר של 2 חצאי דלעות הערמונים הכי פחות טובות למילוי. מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית (לחילופין, ניתן למעוך עם מזלג למחית חלקה).

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מכניסים לקערה גדולה את תערובת הירקות, האורז החום המבושל (השתמשתי רק בחצי כמות אורז מבושל, אתם מוזמנים להוסיף יותר/פחות בהתאם להעדפותיכם), מחית דלעת הערמונים, הפטרוזיליה והעירית הקצוצים (השאירו מעט עשבי תיבול בצד בכדי לפזר מעל המנה בעת ההגשה) ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מרכיבים את המנה:

ממלאים את 6 חצאי דלעות הערמונים, כך שנוצרת מעט גבעה של מילוי, מפזרים עוד מעשבי התיבול הקצוצים מעל ומגישים מיד בעוד דלעת הערמונים עדיין חמה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

עוף בקפה

המתכון הבא הוא טייק אוף שלי למנת העוף בקפה הנפלאה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן