מנת הבוק צ'וי הצלוי הזו מהווה תוספת ירקות כיפית וקלה במיוחד בניחוח אסייתי. למי שטרם יצא להכיר, בוק צ'וי הוא ירק אסייתי ממשפחת הכרובים הסיניים. גבעוליו פריכים ולעליו הכהים טעם אדמתי נפלא. שילבתי אותו בעבר בכמה מתכונים בניחוח אסייתי, כמו במנה הנהדרת של הדגים ובוק צ'וי בחלב קוקוס.
האמת היא שלאחרונה אני עוברת תקופת רנסנס עם הבוק צ'וי במטבחי, אפילו שילבתי אותו נא וקצוץ בכמה סלטים, על משקל של עלי תרד, ובקרוב אעלה גם מתכון נהדר של סלמון בתנור עם בוק צ'וי.. כך שיש למה לחכות .
מבחינת תיבול הבוק צ'וי, יש כאן כמה מרכיבים אסייתיים בסיסיים שעושים יופי של עבודה ואין צורך בהרבה מהם. סוד המנה טמון דווקא בהשחמה היפה שנעניק לחצאי הבוק צ'וי.
שימו לב שהכנת המנה היא ממש מהירה, תוך דקות בודדות מתחילת ההכנה הבוק צ'וי כבר מוגש. עם זאת, הבוק צ'וי הצלוי מוצלח גם חם וגם בטמפרטורת החדר, כך שאין בעיה להכין אותו גם שעה לפני ההגשה. הוא יהווה תוספת נפלאה לארוחת דגים או בשרים, וכמובן כחלק מארוחה צמחונית או טבעונית מעולה.
קבלו תוספת ירקות קלה מאד להכנה, יפה כל כך וכמה שפשוטה – ככה טעימה. המתכון הוא עבור שני ראשי בוק צ'וי, אך כמובן שניתן להכפיל כמויות בהתאם למספר הסועדים.
מצרכים:
1 כף שמן זית
2 ראשי בוק צ'וי, חצויים, מנוקים בעדינות ומיובשים
2 שיני שום כתושות
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות רוטב סויה
1/2 כפית רוטב סרירצ'ה
אופציונאלי: 1 כף שומשום/שומשום שחור/שומשום וואסבי
הוראות הכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה, על להבה בינונית-גדולה, ומניחים את חצאי הבוק צ'וי, עם חלקם החתוך כלפי מטה, בשכבה אחת על פני המחבת.
מוסיפים כ-2 כפות מים למחבת וחורכים את הבוק צ'וי במשך כ-5-7 דקות עד שנחרכים היטב (הציצו בעזרת מזלג/מלקחיים).
מוסיפים את השום הכתוש ושמן השומשום בין הבוק צ'וי ומנערים מעט את המחבת כך שיתפזרו בין העלים.
מוסיפים את רוטב הסויה ורוטב הסרירצ'ה, באופן אחיד על פני הבוק צ'וי, ומנערים מעט המחבת.
מעבירים לצלחת ואם רוצים מפזרים מעט שומשום מעל.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
עד הפעם הבאה,
מיכל
2 תגובות
לא צריך להפוך את הבוק צוי בשום שלב?
לא אין צורך