קוקטייל תותים מנצח

קרנונה האשפית, הפרסרית של החבורה (מנהלת שירות טיסה למי שלא יודע..), הדיילת מלידה, היא גם החברה הכי שירותית שתמצאו. כל חגיגה, אירוע או מפגש כאילו מטרת על מונחת לנגד עיניה והיא לדאוג לכך שלכל הנוכחים יהיה קצת יותר טוב ונוח. "אפשר להביא לך משהו? אולי איזה כוס קוקטייל?"…

נשאלת השאלה "מי את אישה ביונית שנוחתת בחצות, מבשלת לילדים צהרים משובחים, משקה את העציצים, ישנה שלוש שעות פאוור-נאפ והופ שוב בחמש כבר במונית לשדה תעופה.. מי את??". טרם פוענחה התשובה.

ולא הזכרתי את אותם מקרים נדירים בהם הגיחה למפגשים חברתיים ישירות מהשדה עם מדי הפרסרית שלה.. אשאיר לדמיונכם .

החלטתי שמגיע גם לכם ליהנות קצת מפינוקיה של קרנונה (שכבר סיפרתי לכם עליה במתכון של ריבת התותים המעולה הזו), ונתחיל היום מקוקטייל תותים מעולה במיוחד שרקחה עבורנו לערב בנות חורפי ומשובח ביותר. את הקוקטייל ניתן להכין על בסיס וודקה או ג'ין. באותו יום שצילמנו את המשקה הזה, צילמנו קוקטייל נוסף על בסיס וודקה (עם מנגו וצ'ילי – יש למה לחכות!), כך שהחלטנו לגוון (או רשמית לדפוק את הראש..).. אבל הוא עובד מצוין עם שתי האופציות, בחרו ברעל המועדף עליכם והמשיכו. קחו בחשבון שמדובר במשקה כל כך טעים וכיפי שלא שמים לב ששותים ושותים ושותים…

המצטיינים זוכרים כי כבר יש לנו כאן בבלוג קוקטייל מצוין על בסיס ג'ין, עליו חתומה חברה מדהימה אחרת שלי – הלוא הוא קוקטייל מונטנה המצוין של מארין. אלו חולקים את אגף המשקאות החריפים בבלוג, יחד עם קנקן הקוקטייל של מיטל (עוד חברה וואו), קוקטייל האפרסקים ויין לבן, קוקטייל הרוזה והאבטיח הקפוא והיין החם.

שימו לב שנכין עבור המשקה כוס מי סוכר ((simple syrup, אך לא בהכרח נשתמש בכל הכמות. אנחנו שילבנו בקוקטייל המצולם 3/4 כוס מי סוכר, לאחר איזון טעמים עם מיץ הלימון (מפורט בגוף המתכון). המתכון המצ"ב הוא עבור 6 כוסות, אם ברצונכם להכין קערה גדולה עבור אירוח גדול יותר – הכפילו כמויות.

נצלו את עונת התותים שעדיין בשיאה, הזמינו את חבריכם הטובים (במסגרת המגבלות ברגע קריאת שורות אלו.. ) והכינו קערה גדולה מהקוקטיל השווה הזה.

מצרכים (ל-6 אנשים):

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

קופסת תותים (250 גר'), חתוכים לקוביות קטנות

350 מ"ל ג'ין או וודקה

1 כוס מיץ לימון סחוט טבעי

1 כוס סוכר

1 כוס מים

1 כף חומץ בלסמי משובח

קרח

הוראות הכנה:

מכינים את מי הסוכר: מבשלים בסיר קטן/פינג'אן, תוך כדי ערבוב מדי פעם, את הסוכר ומי הסוכר עד שהסוכר נמס לתוך המים. מניחים בצד ומצננים.

מרכיבים את הקוקטייל:

מכניסים לקערת/כלי הגשה מזכוכית את התותים, הג'ין ומיץ הלימון ומערבבים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את מי הסוכר, לא במלואם, טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד, עד לקבלת המתיקות הרצויה (אנחנו הוספנו כ-3/4 כוס ממי הסוכר).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוזגים פנימה את הבלסמי, מערבבים, מוסיפים כמה חופנים של קרח ומגישים מיד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פרוסת עוגה לצד קפה

קופי קייק

לקראת נסיעתי האחרונה לניו יורק, אליה נסעתי לבד (!) לבלות

מלבי

המלבי הוא אחד הקינוחים שמשפחתי הכי הכי אוהבת. לא משנה

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
6 תגובות
  1. עמית הוברט הגב

    נראה מעולה

  2. ניצה הגב

    היי
    יש לך מתכון טוב לרוטב שילווה את הדג?

  3. ורו הגב

    מתאים לשים הכל בבלנדר ולטחון?

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן