מרק עוף וחלב קוקוס תאילנדי

טום קא גאי, מרק העוף התאילנדי המבוסס על חלב/קרם קוקוס, אהוב עליי אפילו יותר ממרק הטום יאם הידוע. התאהבתי בו באחד מביקוריי בתאילנד, אמי ואני כל כך נהננו מהמרק שביקשנו בתום השהות מהשף את המתכון על מנת שנוכל לשחזרו בבית. כשקיבלנו מתכון באורך 3 עמודים המורכב מהמון מרכיבים שמעולם לא שמענו עליהם, הבנו שקפצנו קצת מעל הפופיק והרמנו דגל לבן.

עד לפני כמה שבועות, אז נתי סיפרה לי שבישלה את המרק הכי מוצלח שאי פעם הכינה. מפה לשם גיליתי כי היא מדברת על לא אחר מטום קא גאי אהובי, רק בגרסה לעצלנים , אך כזו שלגמרי עושה את העבודה.

למשחת הקארי האדום, אותה שילבנו בעבר בעוף בקארי אדום וחלב קוקוס המצוין (אחד המתכונים היותר אהובים בבלוג) וגם במרק הדלורית המעניין והקליל הזה, תפקיד מרכזי במנה ובטעם המופלא שלה. מבחינת העוף, בשונה ממרק עוף הקבוע שלי בו אני משתמשת בחלקי עוף (עם העור), ואפילו לעיתים גם בתוספת של גרונות הודו לטעם, במרק הזה העוף הוא משני, הוא מתווסף רק בשלב מתקדם של הכנת המרק ובצורת קוביות חזה עוף בלבד.

אם רק נרצה, נהפוך את המרק לטבעוני בקלות רבה על ידי המרת קוביות העוף לטופו ואת ציר העוף בציר ירקות (ואז יקראו למנה טום קא טופו). לגבי רוטב הדגים, שהינו מאד משמעותי כאן, הבנתי שניתן להמיר ברוטב דגים טבעוני, שמודה שאף פעם לא ניסיתי. מי שלא מוצא כזה, יוכל להמיר את רוטב הדגים ברוטב סויה.

מבחינת ההכנה (הקלה!) של המרק: שימו לב שאנחנו נסנן החוצה את הבצל, השום, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והלמון גראס במהלך הכנת המרק, כך שאין צורך לחתוך אותם קטן או יפה.. הם יעניקו את טעמם למרק ושם יסיימו את תפקידם .

את גבעול הלמון גראס נחתוך ל-2-3 חתיכות ונדפוק עם הצד הרחב של הסכין, על מנת שישחרר כמה שיותר טעם. למי שיש, יהיה נפלא להוסיף גם גלנגל וכפיר ליים – אלו לא חובה, אבל מאד יוסיפו. כרגיל, אם אין ליים, המירו בלימון. במתכון תמצאו חצי פלפל צ'ילי, הוסיפו יותר אם ברצונכם מרק חריף יותר, רק קחו בחשבון שהמרק מקבל את חריפותו גם בזכות משחת הקארי האדומה, שבעצמה כבר מתובלת. לעניין הקוקוס – גם חלב וגם קרם קוקוס יתאימו למרק, לכו על מה שטעים וזמין לכם, אפשר גם שילוב של שניהם. בנוסף, אם יש לכם, השתמשו בשמן קוקוס ובסוכר קוקוס/דקלים, אך אם אין, אין צורך לרכוש במיוחד – גם שמן ניטראלי (כמו שמן חמניות) וסוכר לבן יתאימו.

מתכון זה מצטרף לעוד כמה מתכונים בניחוח תאילנדי כאן בבלוג, כמו סלט הקולורבי התאילנדי, סלט הפומלה, סלט הכרוב, עוף בקארי הצהוב, דג ברוטב חלב קוקוס ובוק צ'וי, קעריות חסה ועוף, קציצות עוף ברוטב חלב קוקוס המצוין ומרק תירס אסייתי… הבנתם כבר שיש לי חיבה מאד מיוחדת למטבח הזה.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

1 כף שמן קוקוס

1 בצל לבן קטן פרוס

2 שיני שום קצוצות

1/2 פלפל צ'ילי חריף, חתוך לחצי ללא גרעינים

אצבע ג'ינג'ר (באורך של כ-2 ס"מ), מקולפת ופרוסה לפרוסות

1 גבעול למון גראס, חתוך ודפוק קלות

2 כפיות משחת קארי אדומה

4 כוסות ציר עוף

4 כוסות חלב/קרם קוקוס

2 חזות עוף חתוכים לקוביות (אני השתמשתי הפעם ב-8 פרוסות קטנות של פילה עוף)

1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות

1-2 כפות סוכר קוקוס/דקלים/לבן

2 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים (או לימון, אם אין)

1/2 כפית מלח

להגשה:

2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק

חופן עלי כוסברה קצוצים

אופציונאלי:

מעט גלנגל מיובש, למי שיש

כמה עלי כפיר ליים

הוראות הכנה:

בסיר בינוני, על להבה בינונית, מחממים את שמן הקוקוס ומוסיפים את הבצל, השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר, הלמון גראס ומשחת הקארי ומבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, למשך כ-5 דקות, עד שהבצלים מתרככים מעט (מי שמוסיף גם את שורש הגלנגל ועלי הכפיר ליים עושה זו כעת).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא כיסוי במשך כ-30 דקות.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מסננים את המרק ומשאירים בסיר אך ורק את הנוזל (זורקים את היתר).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את קרם/חלב הקוקוס, קוביות העוף (או טופו) ופרוסות הפטריות ומבשלים עד שקוביות העוף מבושלות (כ-10 דקות).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מוסיפים את רוטב הדגים, סוכר הקוקוס (או דקלים/לבן) ומיץ ליים (או לימון), מערבבים ומבשלים עוד כ-2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם בתוספת כוסברה ובצל ירוק קצוצים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

פטה כבד עוף

פטה הכבד המפורסם של שלומית היפיפייה, אמה של סרובינה (שכבר

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן