תבשיל ירקות מתוק

לפני כמה שנים בודדות חגגתי יום הולדת עגול ובין שלל המתנות וההפתעות שקיבלתי, כחלק ממה שחבריי קראו "הקרנבל של מיכל" , חברותיי האהובות העניקו לי ספר  בישול שיצרו במיוחד עבורי – בו כל אחת רשמה לי מתכון שלה, שמתלווה אליו גם סיפור, אותו אני עוד לא מכירה. השנים חלפו ואיכשהו עוד לא הצגתי בפניכם אף מתכון מאותה מחברת מהממת ומרגשת. עד היום.

עם הגעת חגי תשרי, נזכרתי במתכון לראש השנה שרץ במשפחתה של קרן שנים. מתכון של תבשיל ירקות מתוק שאמא של קרן, זוהרה ז"ל, נהגה לבשל בכל ראש השנה וכיום בנותיה ממשיכות במסורת. לפני הכנת התבשיל לראשונה, קרן ייעצה לי לדבר עם רוית אחותה, מומחית רצינית במטבח שכבר הביאה לנו שלל מתכונים כמו הלביבות האלה, הספינג' והמטבוחה, בין היתר. רוית עברה איתי על המתכון ונתנה לי טיפים קטנים שעושים את כל ההבדל.

אשתף אתכם, כי אני פחות אוהבת טעם מודגש של קינמון באוכל שהוא לא קינוח, ולכן הורדתי משמעותית את הקינמון במתכון – גם ויתרתי על הקינמון הטחון וגם שילבתי רק 2 מקלות קינמון. בעיניי, זה ממש מספיק, אך כמובן שאם אתם רוצים טעם קינמון מודגש יותר, תוסיפו מקל קינמון נוסף ועוד חצי כפית קינמון טחון.

בנוסף, במתכון המקורי שקרן העבירה לי היו שזיפים מיובשים, אותם המרתי בתמרי מג'הול, לפי המלצתה של רוית (כאמור, למדתי עם השנים שממש כדאי להקשיב לטיפים של רוית במטבח ). אתם מוזמנים להשתמש במה שיותר טעים וזמין לכם, וכמובן שאם מתחשק לכם אפשר לשלב גם וגם. בנוסף, המרתי את כפית אבקת מרק העוף מהמתכון המקורי בציר עוף ששילבתי בנוזלים (שוב, אני משתמשת בציר עוף של אינה פארמן).

סוד המנה, לפי רוית, הוא בחיתוך גס וגדול של הירקות ובבישול התבשיל בסיר גדול יחסית, כך שלא נערבב בין הירקות ונשמור על צורתם. במקום לערבב, מדי פעם מטים את הסיר, אוספים רוטב מצידי הסיר ומשקים את הירקות מלמעלה.

מומלץ להגיש את תבשיל הירקות המתוקים על או ליד קוסקוס או אורז.

מצרכים:

צילום: דוד בכר/הארץ

2 בצלים לבנים, חתוכים לרצועות

2-3 זוקיני, חתוכים ל-3-4 חתיכות

3-4 גבעולי כרישה, חתוכים גס ל-4-5 חתיכות (תלוי בגודלם)

צרור (כ-300-350 גר') שעועית  ירוקה טריה או קפואה, מנוקה מקצוות

כ-500 גר' דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

חצי כרוב לבן, חתוך ל-4

כ- 350 גר' גרגרי חומוס קפואים

4-5 תמרים מגולענים

2 מקלות קינמון

1 כף סוכר חום כהה

1 כף גדושה מלח

1 כפית כורכום

1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון

2 כוסות מים (מומלץ להמיר אחת בציר עוף)

כ- 5 כפות שמן חמניות

הוראות הכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה, כ-15-20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

צילום: דוד בכר/הארץ

מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס, השעועית הירוקה והכרישה.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מניחים מעל את הדלעת, הכרוב והזוקיני ומשבצים בין לבין את התמרים המגולענים ומקלות הקינמון.

צילום: דוד בכר/הארץ

מערבבים בקערה/משפך את המים הרותחים יחד עם הסוכר החום, המלח, הכורכום, הפלפל השחור וציר העוף (אם משתמשים).

שופכים מעל הירקות, משקשקים קצת את הסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית במשך כשעה וחצי, כאשר מדי פעם מנערים בזהירות את הסיר ומוזגים מעט מהרוטב מהתחתית מעל הירקות.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

מומלץ להגיש עם קוסקוס.

צילום: דוד בכר/הארץ
צילום: דוד בכר/הארץ

אמן ותהיה לנו שנה מתוקה יותר,

צילום: דוד בכר/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
4 תגובות
  1. אלה הגב

    נראה מעולה! ואם יש רק חומוס שימורים, מתי להוסיף? ואפשר לשנות קצת את הירקות?

  2. אילנה הגב

    היי מיכל יקרה:)
    קודם כל שנה טובה לך!
    אפשר בבקשה לדעת איפוא קנית את הכלי בצורת משפך ששמת בו את הנוזלים?
    תודה מראש

    אילנה

    • מיכל הגב

      הי אילנה, שנה טובה!
      זהו משפך מפלסטיק שניתן למצוא בכל חנות המוכרת כלים למטבח, לא זוכרת איפה בדיוק קניתי אותו, אך יש לי כמה בסגנון ממקומות שונים. מאד שימושי.

השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן