קיפוד כמהין (או לחם משובץ בחמאה וגבינות)

לפני מספר שבועות התחשק לי לפנק את חבריי בארוחה מושחתת ושווה. לקראת המאורע קפצתי לחנות גבינות שאני אוהבת במיוחד ונתתי לחומרי הגלם שם לעזור להרכיב עבורי את התפריט. אהבתי העזה לכמהין היא שהנחתה אותי במנה זו. אמרתי לעצמי – אם כבר, אז כבר, וכאחת ממנות הפתיחה הכנתי מנה שזכתה לשם "קיפוד כמהין".

מנה שהיא מצד אחד הכי פשוטה ויחד עם זאת הכי טעימה ואקסקלוסיבית. מרכיבים אותה בשתי דקות מלחם טוב, חמאת כמהין וגבינת מנצ'גו (כמהין). כי מה צריך יותר בחיים מלחם, גבינה מותכת, חמאה מומסת והרבה ניחוח כמהין?

כמובן שמי שלא אוהב כמהין (או רוצה להקל על הכיס.. בכל זאת אלו מצרכים יקרים יחסית) יכול לאפות קיפוד לחם בטעמים שונים ומגוונים, יש המון מקום למשחק עם סוג הגבינות – אפשר לשלב כל גבינה קשה שאוהבים, מנצ'גו, גאודה, צ'דר ועוד, והאמת שגם גבינות רכות יותר, כמו ברי וקממבר שיעבדו כאן נהדר (הרי יש כבר מנה של קממבר אפוי בבלוג ואוי כמה שהיא טובה..).

גם את חמאת הכמהין ניתן להמיר לחמאה אחרת, כמו חמאת שום, חמאת עשבי תיבול, חמאה חריפה ועוד. בנוסף, אפשר גם להמיר את החמאה בפסטו או ממרח אחר אם מעדיפים (או לשלב גם וגם). אף מבחינת הלחם יש מקום למשחק – אני הכי אוהבת להכין קיפוד מלחם כפרי עגול וטוב – קשה וקריספי מבחוץ ורך מבפנים. אך יצא לי להכין בעבר מלחם איטלקי וגם מלחם מחמצת וכמובן שהתוצאה הייתה לא פחות ממעולה. בנוהל, לכו על מה שטעים וזמין לכם.

אני ממליצה מאד על הקיפוד החגיגי הזה עבור אירוח בו אתם ממש רוצים לפנק.. לצד מרק טוב, מנת דג נא וסלט – תאמינו לי.. יודו לכם.

מצרכים:

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כיכר לחם כפרי טוב

גבינת מנצ'גו כמהין (או גבינה טובה אחרת כמו גאודה, מנצ'גו, צ'דר ועוד.. אפשר שילוב של כמה גבינות קשות ו/או רכות), חתוכה לקוביות (כ-280 גר')

כ-50 גר' חמאת כמהין מומסת (אפשר להמיר בחמאה רגילה מומסת או חמאת שום/עשבי תיבול וכו')

הוראות הכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

בעזרת סכין לחם טובה, חותכים את כיכר הלחם, שתי וערב לאורכה ולרוחבה, אך לא עד הסוף, כך שנוצרת מעין צורה של קיפוד.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מניחים את קיפוד הלחם על תבנית מרופדת נייר אפייה.

בעזרת מברשת, מברישים היטב את הלחם, גם בתוך כל החריצים שנוצרו וגם מעל בחמאה המומסת.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

כעת, משבצים את קוביות הגבינה בתוך החריצים.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מכניסים לתנור החם עד שהגבינה נמסה (כ-12 דקות).

צילום :תומר אפלבאום/הארץ

מגישים חם.

צילום :תומר אפלבאום/הארץ
צילום :תומר אפלבאום/הארץ

עד הפעם הבאה,

מיכל

עשוי לעניין אותך גם

עשוי לעניין אותך גם...

אהבתם את המתכון? שתפו עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
השארת תגובה

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
Print Friendly, PDF & Email
גלילה לראש העמוד

הרשמו לניוזלטר שלנו

ותהיו מעודכנים בכל פעם שאני מעלה מתכון חדש

דילוג לתוכן