מכירים את הסיטואציה בה פתאום כולם רעבים, גוועים מרעב, כאן ועכשיו ורוצים מנה טובה כזו, מלאה בטעם, כמו ספגטי ששואבים עם רעש לתוך הפה?
אז בינגו.
מגזין בון אפטיט האמריקאי, שממנו הוצאתי את המתכון (מהדורת אפריל 2018), קרא למנה זו בשם "פסטת מזווה" (Pantry Pasta) וזאת משום שאת רוב מרכיביה גם ככה יש לכם במטבח (או שיהיה לכם במטבח החל מעכשיו). נכון, כנראה שהרבה מכם אומרים "מממששש אנשובי נמצא אצלי במטבח באופו קבוע" – אבל, כפי שכתבתי לכם במתכון של סלט הקיסר האהוב עליי, אל תפסלו בגלל האנשובי! זה ממש לא כמו לאכול אנשובי ישר מהצנצנת (שיש סביבי לא מעט שאוהבים את האנשובי שלהם גם ככה נטורל..). במקרה של הפסטה הזו האנשובי ממש מתמוסס לתוך הרוטב ומעניק לו טעם עמוק, מלוח ונפלא (כפי שעושה באותו רוטב קיסר). בכלל, השילוב של פרמזן ואנשובי הוא אחד המוצלחים – טעם אומאמי במיטבו.
חדי העין ביניכם יבחינו כי מתכון זה מזכיר במקצת את הפסטה בלימון ופרמזן הקלה והנפלאה, גם בחלק ממרכיבי המנה, גם בקלות שבהכנתה וגם בשיטה בה מוסיפים ממי בישול הפסטה לרוטב (כך אני נוהגת גם ברוטב פסטו שלי, זוכרים?).
הכנתי את הפסטה לראשונה בארוחת צהריים ספונטנית בה הוריי קפצו ל-"קצר" ממש, החלטתי שאבי, המטורף על שום ואנשובי, הוא הוא האדם לנסות עבורו את הפסטת מזווה שלי. מה אגיד לכם? הצלחות לוקלקו. דיאטה ממחר 😀.
לפני שנתחיל, שימו לב שבמתכון זה מעבירים את הפסטה למחבת עוד לפני ש-"אל דנטה", זאת משום שתמשיך להתבשל במחבת עם הרוטב ואנחנו רוצים להגיש אותה אל דנטה ולא רכה מדי חס וחלילה. בנוסף, יש לבשל מראש את הרוטב במחבת הכי גדולה שלכם שתוכל בהמשך להכיל בתוכה גם את הפסטה. משם הדרך לשולחן לצד גוש פרמזן טוב קצרה ביותר.
מצרכים:
1 חבילת ספגטי
6 שיני שום פרוסות דק
1/3 כוס שמן זית
5-6 פילטים של אנשובי
1/2 כפית פתיתי צ'ילי יבש
1 כוס גדושה פרמזן מגורד
50 גר' קוביות חמאה
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף גרד לימון
1 כף מיץ מאותו לימון
פלפל שחור טרי, מלח ים
1 וחצי כוסות מי בישול הפסטה
הוראות הכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים עד שכמעט אל דנטה (כ-2-3 דקות פחות ממה שרשום על החבילה).
במקביל, לאחר שהפסטה נכנסה כבר לתוך המים, במחבת גדולה (שתוכל להכיל בהמשך גם את הפסטה), על להבה בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום, תוך ערבוב מדי פעם למשך כ-2 דקות, עד שמדיפות ריח ומעט מזהיבות.
מוסיפים את האנשובי והצ'ילי ומבשלים תוך ערבוב ומעיכה עם כף עץ במשך כ-2 דקות נוספות עד שהאנשובי מתפרק.
מוסיפים כוס וחצי ממי הבישול של הפסטה יחד עם גבינת הפרמזן המגורדת ומערבבים למשך כדקה עד שהגבינה נמסה.
בעזרת מלקחיים, מעבירים את הפסטה למחבת, מוסיפים את קוביות החמאה וכמות נדיבה מאד של פלפל שחור.
מערבבים היטב, למשך כ-3 דקות, עד שהפסטה ברמת בישול אל דנטה והרוטב עוטף את כולה (מוסיפים עוד מעט מי בישול במידת הצורך, לי לא היה צורך בכך).
מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, גרידת הלימון, מיץ הלימון ומלח ים ומערבבים היטב.
מגישים מיד בקעריות עם תוספת פרמזן מגורד מעל.
עד הפעם הבאה,
😍
מיכל
9 תגובות
פסטה מצויינת ב10 דקות
תודה גיל! שמחה שאהבת 🙂
פסטה מדהימה!!! עשיתי לפי המתכון ויצא וואו!!
שאלה קטנה – כשהוספתי את הפרמזן למים והשום זה לא התגבש לרוטב אחיד והגסינה הפכה לגושים גדולים בתוך הפסטה, כיצד אפשר להתמודד עם זה?
היי רועי- איך עשית לי חשק לפסטה הזו עכשיו 🙂 אכין אותה בהקדם שוב! לגבי הפרמזן- היא אמורה לממש להיכנס לתוך הרוטב יחד עם המים- אולי שווה להגביר מעט הלהבה ולערבב היטב עד שהיא נמסה לתוך הרוטב פעם הבאה.
פסטה מעולה, מהירת הכנה וטעימה מאד. תודה רבה לך
פסטה מעולה, מהירת הכנה וטעימה מאד. תודה רבה לך
תודה לך רפי! שמחה מאד שאהבת
חייבת להגיד שהוספה של הפרמזן בסוף הערבוב במקום לתוך המים משפרת את המתכון פלאים ומונעת את תופעת ההתגבשות שתוארה פה
היי רוני, תודה על הטיפ! אאמץ בהכנה הבאה